Populaire apps op Apple Watch-formaat

Door: Raymon Mens - 3 reacties

Hoewel de Apple Watch pas volgend jaar om je pols kan zitten, zijn ontwikkelaars en ontwerpers al enthousiast om het potentieel van het nieuwe platform te ontdekken. Een app maken voor een klein scherm vraagt wel om vergaande aanpassingen.

Hoe kan jouw favoriete app zich aanpassen aan het formaat van de Apple Watch? De designers van ThinkApps hebben alvast een aantal populaire apps heront­worpen voor gebruik op de Apple Watch. Van Beats tot Tinder op onofficieel polsformaat. Afbeeldingen zijn klikbaar voor groter formaat.

Moves – Stappenteller van Facebook
Moves, tegenwoordig eigendom van Facebook, telt je stappen en heeft op de iPhone al een interface die uit veel ronde vormen bestaat. Hierdoor sluit de app prima aan op de vormgeving van de Apple Watch-interface.
unity_thinkapps_moves

Beats – Muziekstreamingdienst
Ook Beats Music gebruikt al veel ronde vormen. Een genre selecteren kan gemakkelijk door de digital crown van de Apple Watch te gebruiken.
unity_thinkapps_beats

Twitter – Sociaal netwerk
Hoewel Twitter genoemd werd als een van de bedrijven die vroege toegang tot de Apple Watch SDK kreeg, is de app in onderstaand concept moeilijk op een Apple Watch te passen. Tekst alleen gaat nog, maar zodra er een foto of video bijgevoegd zijn wordt het krap.
codemymobile_thinkapps_twitter

YouTube – Filmpjes om je pols
Een filmpje kijken op je horloge is geen alledaagse bezigheid, toch leent YouTube zich voor bediening met Apple Watch. Door filmpjes bladeren met de Digital Crown, die als een filmpje eenmaal speelt ook gebruikt kan worden om vooruit- en terug te spoelen of voor volumeregeling.
simplyuser_thinkapps_youtube

Tinder – Dating en hot or not
Het verschil tussen een match en no match hangt bij Tinder af van een swipe naar links of rechts. Ook op het touchscreen van de Apple Watch is swipen mogelijk. Hopelijk verstaat de dicteerfunctie je goed, je wil in een eerste chat met je potentiële date niet voor schut staan.
touchart_thinkapps_tinder-1

Meer mockups zijn te vinden bij ThinkApps. Welke app zou jij niet op de Apple Watch willen missen?

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  Noest

  Geweldig! Ik wil er hoe dan ook 1 zodra deze verkrijgbaar is in NL. Alle nadelen van het eerste model etc., het zal allemaal wel. Ik wil ervaren hoe het is, en dan gaat ie de la in natuurlijk, en dan koop ik daarna wel versie 4 of zo:) Maar ik ben heel benieuwd naar hoe het gaat zijn, weer iets om je pols……

 • Profielfoto
  ozzie X

  En hoe gaat dat straks op school. Eerst je smartphone inleveren, dan je smartwatch en ook nog even je smartglass graag.

 • Profielfoto
  jorisje96

  Allemaal leuk en aardig, maar smartwaches zijn extensies van smartphones en geen aparaten waar je constant apps op loopt te checken. Daar zijn de accu’s nog lang niet klaar voor (en ook “innoverend” Apple kan dat niet voor elkaar krijgen)

  ps.
  Heb zelf een moto360 waar ik bij normaal gebruik 2 dagen mee kan doen, maar als ik erop ga browsen, facebooken en twitteren gaat hij maar 8 uur mee