Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 23 oktober 2014

Pixelmator brengt iPad-versie uit

Vorige week was fotobewerker Pixelmator al te zien tijdens de presentatie van de iPad Air 2. Er werd toen geen concrete releasedatum genoemd, maar het is snel gegaan. De veelgebruikte Mac-app is zojuist voor iPad en te downloaden in de App Store.

Pixelmator is volgens velen een perfect alternatief voor Photoshop. Simpel genoeg voor kleine klusjes en met genoeg geavanceerde opties voor professioneel gebruik. Ook de iPad-versie is compleet met templates voor beginners en krachtige effecten en brushes voor gevorderden.

Apple neemt de woorden Desktop Class Apps graag in de mond. Pixelmator is daar zonder twijfel een voorbeeld van. De app is ontworpen om optimaal gebruik te maken van iOS 8 en 64-bits chips. De minimale eis is een iPad van de derde generatie, maar een iPad Air of iPad Air 2 is aan te raden.

Een groot deel van de desktopfuncties van Pixelmator is ook op de iPad beschikbaar. De interface doet een beetje denken aan die van iWork en is aanraak-vriendelijk. Wie Pixelmator op zijn Mac en iPad heeft, kan gebruik maken van continuity en handoff om snel tussen platform te schakelen zonder een project te verlaten. Voor opslag wordt iCloud Drive gebruikt.

Eenvoudige templates voor beginners en selfie-makers.

Pixelmator voor iPad is in de App Store te koop voor € 4,49. Er zijn geen in-app aankopen die bepaalde functies of brushes ontgrendelen. Alles is meteen beschikbaar. Zo zien we het graag.

Een greep uit de vele effecten.
Reageer op artikel:
Pixelmator brengt iPad-versie uit
Sluiten