Pixelmator brengt iPad-versie uit

16 reacties

Vorige week was fotobewerker Pixelmator al te zien tijdens de presentatie van de iPad Air 2. Er werd toen geen concrete releasedatum genoemd, maar het is snel gegaan. De veelgebruikte Mac-app is zojuist voor iPad en te downloaden in de App Store.

Pixelmator is volgens velen een perfect alternatief voor Photoshop. Simpel genoeg voor kleine klusjes en met genoeg geavanceerde opties voor professioneel gebruik. Ook de iPad-versie is compleet met templates voor beginners en krachtige effecten en brushes voor gevorderden.

Apple neemt de woorden Desktop Class Apps graag in de mond. Pixelmator is daar zonder twijfel een voorbeeld van. De app is ontworpen om optimaal gebruik te maken van iOS 8 en 64-bits chips. De minimale eis is een iPad van de derde generatie, maar een iPad Air of iPad Air 2 is aan te raden.

Een groot deel van de desktopfuncties van Pixelmator is ook op de iPad beschikbaar. De interface doet een beetje denken aan die van iWork en is aanraak-vriendelijk. Wie Pixelmator op zijn Mac en iPad heeft, kan gebruik maken van continuity en handoff om snel tussen platform te schakelen zonder een project te verlaten. Voor opslag wordt iCloud Drive gebruikt.

pxm-ipad-screen-1
Eenvoudige templates voor beginners en selfie-makers.

Pixelmator voor iPad is in de App Store te koop voor € 4,49. Er zijn geen in-app aankopen die bepaalde functies of brushes ontgrendelen. Alles is meteen beschikbaar. Zo zien we het graag.

Een greep uit de vele effecten.
Een greep uit de vele effecten.

Reacties

16 reacties
 • Profielfoto
  THX-1138

  Kennelijk nog niet in de Nederlandse Appstore..

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Heb ‘m voordat ik het artikel publiceerde toch echt in de Nederlandse App Store gekocht…

 • Profielfoto
  RobertBV

  Met deze link lukt het gewoon:

  http://www.pixelmator.com/ipad/buy/

  Prachtig programma!

 • Profielfoto
  THX-1138

  Geinig, in de Appstore op de iPad is ie niet te vinden. Via iTunes op de Mac wel.

 • Profielfoto
  Jord

  Ik heb hem ook al in de NL store gezien op mijn iPad. Kan hem alleen nog even niet downloaden (iets met werk en firewalls).
  Dit is wel heel goed nieuws, ben blij dat hij er zo vlot is. Ik ben wel fan van het bewerken van foto’s op de ipad en viel ook even in een gat toen iphoto voor ios uitgefaseerd was. Photoshop touch aangeschaft in de tussentijd, maar dat is niet wat ik zoek.
  En die €4,49 is echt een hele mooie prijs voor zo’n app.

 • Profielfoto
  THX-1138

  Niks. noppes op iPad. Zelfs niet na herstarten van de iPad:-)

  Maar goed, ik heb ‘m.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Wat mij vooral stoort aan OMT is hoe karig ze altijd zijn met hun linkjes in de nieuwsberichten. Wat moet een developer van zo’n mooie software nu nog meer doen om een serieus linkje naar zijn site of introductie blog post te krijgen.
  Zoiets hoort gewoon in de eerste paragraaf te staan en niet onderaan het artikel een linkje naar de handleiding van de app.

  Jammer, dat al die doelloze woordjes als iPhone, iPad en Mac wel continue automatisch worden omgezet in linkjes maar woorden en zinnen die een link zouden moeten hebben die krijgen er geen.

  (n)

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Onderaan het artikel staat een directe link naar de app store. Daarop klikken en je komt meteen op de juiste pagina waar je ‘m kan downloaden uit.

  @Shmoo: Eens, dit was een haastklusje omdat er een artikel onder dit artikel staat dat *schreeuwt* om wat eindredactie. Heb de links er nu wel ingezet.

 • Profielfoto
  RWH_Fink

  Dit is zo prettig:-)

 • Profielfoto
  RobertBV

  Geen dank, geen dank:-)

 • Profielfoto
  Jord

  Weet iemand of er een maximum zit aan de grootte/resolutie? Maakt hij je foto kleiner (zoals Photoshop touch volgens mij deed)?
  Kan hij RAW aan? En zo ja, maakt hij er dan zelf een jpeg van bij import, zodat je wel een RAW kan bewerken, maar dit eigenlijk geen RAW meer is (dat deed iPhoto voor iOS volgens mij)?

 • Profielfoto
  plonserd

  Enorme fan van de desktop Pixelmator.. Jarenlang illegale versies van Photoshop gebruikt, omdat er gewoon geen (betaalbaar) alternatief was dat net zo handig werkt. Ik ben helemaal geen power user en kon dus ook de hoge kostprijs van Photoshop niet verantwoorden.

  En toen was er Pixelmator.. 30(?) euro voor alle belangrijkste functies van Photoshop.. Ik koop ‘m zeker voor de iPad ook.

 • Profielfoto
  Triumph

  Onderaan het artikel staat een directe link naar de app store. Daarop klikken en je komt meteen op de juiste pagina waar je ‘m kan downloaden uit.

  En dan krijg je dit “Http/1.1 Service Unavailable”

  Ik heb hem gekocht via de link van de pixelmator website

  Hier de goede link https://itunes.apple.com/nl/app/pixelmator/id924695435?mt=8&ign-mpt=uo%3D4

 • Profielfoto
  Noest

  Geweldig! En zo groeien de platformen steeds meer naar elkaar toe. Pixelmator is echt een goed voorbeeld hiervan.

  Ik vraag me echt af hoelang het nog gaat duren eer Apple ze koopt, of heeft Apple ze al gekocht? Het zou me niet verbazen.

  En dan in Pixelmator een foto-beheer-afdeling bouwen en nog enkele extra functies uit bepaalde Apple-Apps, en iPhoto en Aperture kunnen in hun geheel weg.

  Ik zie het wel zitten:)

 • Profielfoto
  Edwin

  Met de Mac Pixelmator app heb ik al jaren één probleem; ik heb de grootste moeite om zaken te kunnen onderscheiden in de (prachtige) donkere interface. Ik zie gewoon nauwelijks contrast maar dat zal wel met mijn kleurenblindheid te maken hebben. Acorn 4 is daarom mijn enige, overigens goede, alternatief.

 • Profielfoto
  knekkie

  Leuk hoor maar het blijven babysteps. Zelfs met een 3rd party stylus van bijvoorbeeld jot touch en of Wacom.

  Als je dan toch op een tablet wilt gaan fotobewerken dan heb je met een iPad niet de meest practische en krachtige tablet te pakken.
  Plus je zit met uitwisselbaarheid en bestands overdracht dat nog in de luiers zit op iOS. Zelfs nu met de vernieuwingen op het vlak van continuity handoff en iCloud drive.