Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 1 oktober 2014
Leestijd: 1 minuut

‘OS X 10.10 Yosemite komt 14 oktober’

Na de release van de Golden Master op dinsdagavond, is het wel duidelijk dat OS X 10.10 Yosemite bijna af is en in de lucht hangt. Alleen een concrete releasedatum ontbreekt nog. Maar misschien heeft Apple die zonder het zelf te weten al verklapt.

Op het scherm met Trackpad-instellingen in Yosemite is meermaals de datum 14 oktober te zien. Hoewel het toeval kan zijn, is het volledig in lijn met verwachtingen rondom een Apple-evenement deze maand. Heeft het nieuwe OS X zijn eigen releasedatum verraden?

Apple brengt nieuwe software doorgaans op dinsdag uit, 14 oktober valt op dinsdag. OMT-volger @koenvanh ontdekte dat datum sinds de Golden Master van OS X 10.10 Yosemite zichtbaar is op diverse schermen onder de Trackpad-instellingen. Zo laat het berichten­centrum de datum zien en is het op de kalender in het dock en in exposé 14 oktober.

Inmiddels dringt Apple bij ontwikkelaars aan om apps voor Yosemite alvast in te dienen, nog een teken dat de release van de nieuwste OS X-versie erg dichtbij is. OS X Yosemite wordt een gratis upgrade voor Mac-gebruikers.

Apple-evenement op 14 oktober?
Nieuwe versies van OS X worden vaak uitgebreid aangekondigd op een Apple-evenement. Eerder gingen er geruchten over een evenement op 21 oktober, maar dit werd al snel ontkracht. 14 oktober is een week eerder, mogelijk zien we dan niet alleen Yosemite, maar ook nieuwe iPads met Touch ID, een vernieuwde Mac Mini en misschien een Retina iMac.

Benieuwd naar Yosemite? Bekijk de eerste veranderingen in onderstaande OMT LABS video:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘OS X 10.10 Yosemite komt 14 oktober’
Sluiten