Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 16 oktober 2014

Ook kleine iPad krijgt update; iPad mini 3

Naast de nieuwe iPad Air 2 heeft Apple ook de kleine iPad van een hardwarematige vernieuwing voorzien. De nieuwe kleine iPad heet iPad mini 3 en werd na de iPad Air 2 tijdens het Apple-evenement van donderdag uit de doeken gedaan.

De iPad mini 3 heeft een aantal overeenkomsten met de iPad Air 2. Net als zijn grotere broer heeft de derde generatie mini Touch ID gekregen en is deze ook met een gouden tintje beschikbaar. Hoewel de naam “Retina” uit de naam verdwenen is, siert de nieuwe iPad mini wel het superscherpe display.

De iPad mini 3 heeft minder hardwarematige vernieuwingen dan de iPad Air 2 gekregen. Zo ontbreekt de nieuwe anti-reflectielaag die wel op de Air 2 aanwezig is. Het scherm heeft dezelfde resolutie als de vorige iPad mini met Retina Display. Dat zijn 2048 x 1536 pixels en 326 ppi (pixels per inch). Behalve de Touch ID-vingerafdrukscanner en het gouden kleurtje is niets veranderd. De iPad mini is even dun als zijn voorganger. De A7-chip en draadloze verbindingsmogelijkheden zijn onveranderd.
Eerste stap naar uitfaseren?
De iPad mini 2 was technisch gelijk aan de eerste iPad Air. Apple heeft nu de keuze gemaakt om de hardware van de iPad mini onveranderd te laten en alleen Touch ID en een gouden behuizing toe te voegen.

Zou de matige update van de iPad mini een eerste stap zijn naar het uitfaseren van de kleine tablet? Met de komst van de iPhone 6 Plus is de iPad mini een beetje vreemd tussenproduct geworden. Op de 5,5-inch iPhone werken steeds meer apps ook in landscape modus, dat biedt dezelfde productiviteit als de iPad mini.

Prijzen en verkrijgbaarheid
De iPad mini 3 is vanaf vrijdag 17 oktober te vooruit te bestellen via de Apple-website. De leveringen vinden volgende week plaats. Het instapmodel kost 399 euro en heeft 16 GB opslagcapaciteit. De het model met 32GB is vervangen door een 64GB iPad mini.

De iPad mini 2 blijft in het assortiment, deze is nu verkrijgbaar voor 299 euro. De allereerste iPad mini blijft ook nog verkrijgbaar voor 249 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ook kleine iPad krijgt update; iPad mini 3
Sluiten