Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 8 oktober 2014
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe beta maakt Apple TV centrale hub voor HomeKit

Naast de tweede Golden Master van OS X 10.10 Yosemite, bracht Apple dinsdagavond ook een nieuwe bèta van iOS 8.1 en bèta software voor de Apple TV uit. In laatst­genoemde is ondersteuning voor HomeKit via iCloud toegevoegd.

Hierdoor kan de Apple TV dienst doen als centrale hub voor bediening van huisautomatisering via HomeKit. Apparaten die ondersteuning voor HomeKit hebben, kunnen vervolgens commando’s met de settopbox uitwisselen. Omdat de Apple TV in verbinding staat met iCloud, wordt het mogelijk om op afstand sloten en lampen te bedienen, ook als je niet thuis bent.

HomeKit is Apple’s platform voor de bediening voor huisautomatisering. Fabrikanten van bijvoorbeeld slimme lampen of thermostaten kunnen het door middel van API’s in hun apparaten integeren. In plaats van het gebruiken van losse apps voor ieder apparaat, voegt HomeKit ze samen. Het is ook mogelijk om groepjes apparaten te maken, zodat de actie ‘naar bed’ automatisch de lampen dimt, de deuren op slot doet en de verwarming terugschakelt.

Er is momenteel nog weinig apparatuur op de markt die ondersteuning voor HomeKit biedt, maar Apple is zich duidelijk voor aan het bereiden op een brede uitrol. De Apple TV als centrale hub voor toegang op afstand is daarbij een logische keuze. De settopbox is goedkoop, klein, bij veel Apple-gebruikers aanwezig en heeft alle connectiviteit die nodig is aan boord.

Via: AppleInsider

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe beta maakt Apple TV centrale hub voor HomeKit
Sluiten