Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 1 oktober 2014

Nieuw Belkin Thunderbolt Dock gaat 4K

Belkin is een van de weinige fabrikanten die echt nuttige accessoires voor de Thunderbolt-aansluiting, die op iedere moderne Mac aanwezig is, maakt. Met één kabel en dock al je apparaten aansluiten, is wat het Thunderbolt Dock sinds vorig jaar mogelijk maakt.

Nu heeft fabrikant zijn Thunderbolt 2 Express Dock HD aangekondigd. Het dock krijgt daarmee ondersteuning voor Thunderbolt 2, met een doorvoer­snelheid van 20 Gbit/s is dat twee keer zo snel. Ook is er de mogelijkheid om twee schermen aan te sluiten. Een van die schermen kan 4K zijn.

Het ontwerp is licht gewijzigd, maar nog steeds van geborsteld aluminium. De Firewire-poort die nog op de vorige generatie van het Dock te vinden was, heeft plaatsgemaakt voor een HDMI-poort. Verder zijn twee Thunderbolt 2-poorten, drie USB 3.0-poorten, analoge audio en gigabit ethernet aanwezig.

Een dock is praktisch voor wie bijvoorbeeld een MacBook veel onderweg, maar ook thuis met randapparatuur op zijn bureau gebruikt. Door middel van het dock sluit je al deze apparatuur met één Thunderbolt-kabel aan.

Het Thunderbolt 2 Express Dock HD is nu te reserveren via de website van de fabrikant. Later deze maand is het apparaat ook in Apple Stores verkrijgbaar. De prijs is 280 euro, de vorige generatie Thunderbolt Dock is afgeprijsd naar 199 euro.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuw Belkin Thunderbolt Dock gaat 4K
Sluiten