Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 16 oktober 2014

‘Na Bose ook Fitbit uit Apple Store’

Fitbits are an iPhone’s best friend, maar als het aan Apple ligt niet voor lang meer. Nadat deze week audio-apparatuur van Bose zonder pardon uit de store weggebonjourd wordt, ondergaat de wearables van FitBit binnenkort hetzelfde lot.

Volgens bronnen van het doorgaans bijzonder betrouwbare Re/code zal de FitBit plaatsmaken voor de Apple Watch die over enkele maanden op de markt verschijnt. Het is onduidelijk of andere wearables als de Nike Fuelband wel in het assortiment van de Apple-winkels blijven.

Fitbit kwam enkele dagen geleden negatief in het nieuws omdat de fitness- en gezondheidstracker geen plannen heeft om ondersteuning voor de Health-app van iOS 8 te gaan bieden. In een topic op het Fitbit-forum staan inmiddels meer dan 1200 negatieve reacties van teleurgestelde gebruikers.

Het is onwaarschijnlijk dat het ontbreken van ondersteuning voor HealthKit van invloed is op Apple’s beslissing om Fitbit uit zijn winkels te halen.

De komende tijd worden nog meer veranderingen in Apple Stores verwacht. Sinds mei van dit jaar staat Angela Ahrendts aan het roer bij Apple Retail. De voormalige Burberry-topvrouw zal de winkels onder andere gaan voor­bereiden op verkoop van de Apple Watch en de koopervaring verder gaan optimaliseren. Blijkbaar horen Bose en Fitbit daar niet bij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Na Bose ook Fitbit uit Apple Store’
Sluiten