‘Na Bose ook Fitbit uit Apple Store’

10 reacties

Fitbits are an iPhone’s best friend, maar als het aan Apple ligt niet voor lang meer. Nadat deze week audio-apparatuur van Bose zonder pardon uit de store weggebonjourd wordt, ondergaat de wearables van FitBit binnenkort hetzelfde lot.

Volgens bronnen van het doorgaans bijzonder betrouwbare Re/code zal de FitBit plaatsmaken voor de Apple Watch die over enkele maanden op de markt verschijnt. Het is onduidelijk of andere wearables als de Nike Fuelband wel in het assortiment van de Apple-winkels blijven.

Fitbit kwam enkele dagen geleden negatief in het nieuws omdat de fitness- en gezondheidstracker geen plannen heeft om ondersteuning voor de Health-app van iOS 8 te gaan bieden. In een topic op het Fitbit-forum staan inmiddels meer dan 1200 negatieve reacties van teleurgestelde gebruikers.

Het is onwaarschijnlijk dat het ontbreken van ondersteuning voor HealthKit van invloed is op Apple’s beslissing om Fitbit uit zijn winkels te halen.
Angela
De komende tijd worden nog meer veranderingen in Apple Stores verwacht. Sinds mei van dit jaar staat Angela Ahrendts aan het roer bij Apple Retail. De voormalige Burberry-topvrouw zal de winkels onder andere gaan voor­bereiden op verkoop van de Apple Watch en de koopervaring verder gaan optimaliseren. Blijkbaar horen Bose en Fitbit daar niet bij.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  MacAanZee

  Onduidelijke strategie. Fitbits ken ik verder niet, maar Bose natuurlijk wel. Niet verstandig om goede producten uit je winkel te verbannen. En in het geval van Bose waarschijnlijk ook nog de beste speakers en headphones die ze verkopen. Dat jaagt toch klanten weg.

 • Profielfoto
  koenvisser

  Hoezo jaagt dat klanten weg?
  Ik heb nog nooit in een apple store of APR iets gekocht van een ander merk. Vaak omdat deze scherper geprijsd zijn bij andere winkels.

  Daarnaast moet er ruimte gemaakt worden voor Beats en de Apple Watch.
  Albert Heijn haalt toch ook zo vaak producten uit hun schappen, ga je daar dan niet meer je boodschappen doen?

 • Profielfoto
  Erwal

  Suggestie @Raymon: zoek eens uit schrijf een artikel over de ontwikkelingen bij andere wearables onder invloed van de iWatch. Ik zou meer originele artikelen bij OMT willen zien, er wordt vooral nieuws van elders in een nieuw jasje gezet.

  Fitbit is een goed voorbeeld waarbij de Fitbit Force werd geïntroduceerd, er wat gedoe was met het bandje en vervolgens het product van de markt wordt gehaald en niet meer terug komt. Vooral dat laatste is interessant. Stoppen ze met nieuwe intelligentie in hun wearable omdat de iWatch komt? Op de Fitbit site zie je nog wel een verdwaalde Force op het plaatje met alle producten maar niet meer in de store. En ineens verandert hun businessmodel richting een premium account en een app die meer kan dan ooit.
  De Nike Fuel band staat ook al jaren stil qua ontwikkeling en dezelfde kant lijkt de Jawbone Up te gaan. Of voeg aan een artikel als dit de iWatch toe. Geheid traffic op de site.
  iWatch als disruptive gear?

 • Profielfoto
  MacAanZee

  In een Apple Store komen klanten die primair geïnteresseerd zijn in Apple producten én in randapparatuur en accessoires daarvoor. Bose speakers en headphones behoren tot de bekendste en kwalitatief beste producten van die accessoires. Als je dat gaat weghalen lijkt me dat niet positief voor de klanten, omdat er minder keus is. Niet voor niets worden Bose producten in reviews vaak als beste beschreven. Het kan in sommige gevallen ook zo zijn dat klanten primair voor een accessoire komen, zoals een Bose speaker of headphone en dan toch verleid worden om een nieuw Apple product daarbij te kopen omdat ze dat in de Store zien. Zo werkt het toch. Als het feit dat een product elders goedkoper is, de maatstaf wordt om iets wel of niet in het winkelassortiment te houden, zouden alle winkels erg leeg worden want producten zijn ergens anders (online) bijna altijd goedkoper te vinden.

 • Profielfoto
  Erwal

  Jawbone omarmt HealthKit en Apple Watch.
  Ik zat er dus naast qua Jawbone. Blijft interessant

 • Profielfoto
  FotoDirk

  De Bose producten staan vandaag nog steeds in de store te blinken.
  Het werd toen ook vermeld als een mogelijk scenario om ze te verwijderen. Maar ondertussen heeft Bose de rechtszaak tegen Beats wel laten vallen. Dus misschien mag Bose nu wel in de Apple-store blijven?

 • Profielfoto
  mytecmaster

  Fitbit en consorten werken ook helemaal niet. Lange tijd wou ik er 1 aanschaffen, maar uit verschillende onderzoeken blijkt dat die zooi helemaal niet nauwkeurig werkt. Daarom zie ik ook graag een test naar de iWatch tegemoet wanneer deze er is. Als het redelijk nauwkeurig is koop ik er meteen een.

 • Profielfoto
  Zakske

  Het lijkt alsof Apple nog nooit van de spreuk “don’t bite the hand that feeds you” heeft gehoord. Makers van apps en accessoires voor de iPhone hebben er mede voor gezorgd dat het zo’n succes is. Vernieuwingen vinden nog steeds hoofdzakelijk plaats op iOS, Android en consorten volgen dan later. Als je concurrerende producten uit de Apple Store (virtueel en/of fysiek) verwijdert loop je de kans dat die iOS de rug toekeren, en dat is niet goed voor de iPhone c.q. Apple.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  @Zakske: mee eens. Arrogantie helpt niet. Agressieve verkooppolitiek in eigen Stores volgens mij ook niet.

 • Profielfoto
  knekkie

  Apple kannibaliseert nu langzaam alle toffe producten die Apple zelf mede mogelijk heeft gemaakt de afgelopen jaren.