Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 31 oktober 2014
Leestijd: 1 minuut

Mooiere filmpjes op YouTube dankzij 60FPS

Met de iPhone 6 (Plus) is het mogelijk om in 60 frames per seconde te filmen. Hierdoor zien voornamelijk filmpjes met veel beweging en actie er beter uit. Daar kon je alleen zelf van genieten, want de grootste video-website ter wereld ondersteunde alleen video tot 30fps.

Nu is de knop bij YouTube ook om en kunnen Full HD video’s van 60 frames per seconde geüpload en bekeken worden. Het werkt op OS X prima in Safari en Chrome en het verschil in soepelheid en detail is goed zichtbaar. YouTube gaat 60fps automatisch aanzetten bij video’s waarin veel beweging voorkomt.

Tot nu toe worden vooral schermopnamen van games in 60 frames per seconde geüpload. Logisch, want op gameconsoles is 60 frames per seconde de gouden standaar voor vloeiend beeld. Bekijk onderstaand voorbeeld in Safari of Chrome. Kies bij kwaliteit voor ‘1080p60’ of ‘720p60’.

Zelf experimenteren met het verschil tussen 60 en 30 frames per seconde? Op een iPhone 6 en iPhone 6 Plus schakel je het door middel van onderstaande instellingen in. Bij 60fps wordt het dubbele aantal beelden opgenomen, dus de bestanden zullen groter worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mooiere filmpjes op YouTube dankzij 60FPS
Sluiten