MacWorld Expo stopt na 30 jaar

Door: Lucas Raggers - 2 reacties

De Macworld beurs zal in 2015 niet plaatsvinden. Uitgever IDG World Expo heeft dit laten weten. Hiermee komt een einde aan bijna 30 jaar Macworld in Moscone Center in San Francisco en zullen Apple fans een ander plekje moeten vinden om bijeen te komen.

Macworld Expo was jarenlang het podium voor Apple om nieuwe producten te lanceren. Zo werd in Moscone Center de iPhone in 2007 geintroduceerd, en zag in 2008 de MacBook Air er het levenslicht. In 2009 gaf Phil Schiller voor het laatst een keynote op MacWorld. Sindsdien programmeert Apple haar eigen ‘Special Events’ ten koste van de bezoekersaantallen van de expo.

Het gaat niet lekker met IDG. In september trok de uitgever ook al de stekker uit het blad Macworld en werden alle redacteuren op straat gezet. Alleen de online uiting van Macworld bleef bestaan met een sterk geruduceerde bezetting op de redactie.

OMT was in 2008, 2009, 2010 en 2011 aanwezig tijdens Macworld. We interviewden hier Kevin Rose, David Pogue, Ronald Wayne, Steve Wozniak en Jim Reekes.

Steve Jobs op de cover van de eerste uitgave van Macworld
Steve Jobs op de cover van de eerste uitgave van Macworld

Reacties

2 reacties
 • Profielfoto
  ernst.

  Tja,als je de naam van een bedrijf draagt dat schittert door afwezigheid,dan weet je gewoon dat het een leeg ommhulsel is dat op den duur niet meer in stand is te houden. Ach… het leven gaat voort en het was maar een beurs,niet het leven dat veel meer heeft dan dat. Alhoewel sommige ‘fanatici’nu zullen aankomen met “dat was mijn leven”:nerd: maar dan kan je weer zeggen: “Krijg een leven vent”:razz:

  De Verslagen van OMT toen waren wel weer leuk en de moeite waard van het bekijken waarvoor niets anders dan lof.

 • Profielfoto
  Radio

  Het heeft inderdaad alles te maken met het feit dat het blad Macworld ophoudt te bestaan, hetgeen ongelofelijk jammer is. Ik luister vaak naar Podcasts als Macbreak Weekly, Debug, Accidental tech podcast en sinds kort Upgrade met Rene Ritchie.

  Hij en anderen zijn hele, hele goede tech-journalisten van een niveau waar OMT nog een puntje aan kan zuigen. Het is heel jammer dat het blad niet bestaat, en dat een deel van de kennis en expertise teniet gaat. Het verdwijnen van de MacWorld expo is daar een exponent van. We hebben gelukkig de Podcasts nog en andere media, maar het is jammer.

  De journalistiek ging verder dan het overtikken van berichtjes die je op iedere website al leest. Overigens hoop ik dat OMT wat serieuzer werk gaat maken van reviews en opinie in plaats van de vluchtige nieuwtjes en de gesponsorde bijdrages in OMT Live. Neemt niet weg dat ik dagelijks de website van OMT bezoek. Ik zeg dit meer uit zorg en een grote liefde voor Apple dan dat ik deze of andere media wil afbranden.