Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 14 oktober 2014

MacWorld Expo stopt na 30 jaar

De Macworld beurs zal in 2015 niet plaatsvinden. Uitgever IDG World Expo heeft dit laten weten. Hiermee komt een einde aan bijna 30 jaar Macworld in Moscone Center in San Francisco en zullen Apple fans een ander plekje moeten vinden om bijeen te komen.

Macworld Expo was jarenlang het podium voor Apple om nieuwe producten te lanceren. Zo werd in Moscone Center de iPhone in 2007 geintroduceerd, en zag in 2008 de MacBook Air er het levenslicht. In 2009 gaf Phil Schiller voor het laatst een keynote op MacWorld. Sindsdien programmeert Apple haar eigen ‘Special Events’ ten koste van de bezoekersaantallen van de expo.

Het gaat niet lekker met IDG. In september trok de uitgever ook al de stekker uit het blad Macworld en werden alle redacteuren op straat gezet. Alleen de online uiting van Macworld bleef bestaan met een sterk geruduceerde bezetting op de redactie.

OMT was in 2008, 2009, 2010 en 2011 aanwezig tijdens Macworld. We interviewden hier Kevin Rose, David Pogue, Ronald Wayne, Steve Wozniak en Jim Reekes.

Steve Jobs op de cover van de eerste uitgave van Macworld

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
MacWorld Expo stopt na 30 jaar
Sluiten