Raymon Mens
Raymon Mens OMT Specials 27 oktober 2014

Maak de Yosemite-look compleet met duizenden iconen [download]

Na het installeren van OS X Yosemite ziet de interface er als nieuw uit. Compleet met trans­parantie en strakke nieuwe iconen. Applicaties die nog niet geüpdatet zijn gooien echter roet in het eten en zorgen voor oude de nieuwe platte iconen door elkaar in het dock.

Wachten op ontwikkelaars is niet nodig. Een enthousiaste ontwerper heeft duizenden nieuwe iconen in Yosemite-stijl gemaakt. Zo ziet bijvoorbeeld Office 2011 er weer als nieuw uit. Het pakket met iconen is hier te vinden. Iconen vervangen is simpel, verderop lees je hoe het moet.

Zoek na het downloaden van het icon-pack in Finder de applicatie om het icoon van te vervangen. In dit voorbeeld gaan we Microsoft Word van een nieuw icoon voorzien. Klik rechts op de applicatie en kies voor ‘Toon Info’.

Open daarna de map met iconen en sleep het gewenste icoon naar over het oude icoon in de linker bovenhoek van het infovenster.

Herhaal deze stap voor iedere app die je van een nieuw icoon wil voorzien. Herstart je Mac en voortaan zullen de nieuwe iconen verschijnen. Toch terug naar het origineel? Open het infovenster opnieuw, klik linksboven op het icoon en druk op delete-toets te drukken.

Reageer op artikel:
Maak de Yosemite-look compleet met duizenden iconen [download]
Sluiten