Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 20 oktober 2014

Kwartaalcijfers Apple: meer iPhones verkocht, meer Macs, minder iPads

Apple heeft zojuist de cijfers bekend gemaakt van het 4e financiële kwartaal van 2014. De winst bedroeg 8,5 miljard dollar en de omzet was 42,1 miljard dollar. De omzet is hiermee 12% hoger dan vorig jaar. De winst is 1 miljard hoger in vergelijking met vorig jaar.

Waar kwam deze winst vandaan? In kwartaal 4 werden 5,5 miljoen Macs en maar liefst 39,2 miljoen iPhones verkocht. Dat is respectievelijk een stijging van 21% en 16%. De iPad doet het wederom slechter dan vorig jaar met 12,3 miljoen verkochte exemplaren, in hetzelfde kwartaal vorig jaar waren dat er nog 14 miljoen. Een daling van 13%. Zoals we inmiddels gewend zijn, zijn er ook nu minder iPods verkocht. Met 2,6 miljoen verkochte exemplaren is dat een daling van maar liefst 24%.


Tim Cook was te spreken over de resultaten en stipt nogmaals aan dat hij de toekomst rooskleurig tegemoet ziet dankzij ‘nieuwe producten’.

“Our fiscal 2014 was one for the record books, including the biggest iPhone launch ever with iPhone 6 and iPhone 6 Plus. With amazing innovations in our new iPhones, iPads and Macs, as well as iOS 8 and OS X Yosemite, we are heading into the holidays with Apple’s strongest product lineup ever. We are also incredibly excited about Apple Watch and other great products and services in the pipeline for 2015.”

Omzet, winst en gross margin
Mac verkopen in de afgelopen 14 jaar

Highlights uit de persconferentie:

  • Het marktaandeel van Macs is op het hoogste niveau sinds 1995
  • 17 miljard dollar is het afgelopen kwartaal uitgekeerd aan aandeelhouders
  • Gemiddeld bezochten 18 duizend mensen een Apple Store per week
  • Apple kocht in het afgelopen kwartaal 8 miljard dollar aan eigen aandelen terug
  • In totaal zijn er meer dan 85 miljard apps gedownload
  • De omzet van de Mac haalde de omzet van de iPad in
  • Tim Cook over de daling in iPad sales: “I see it as a speed bump, not a huge issue.”
  • Het aandeel Apple doorbreekt de $100 in de nabeurs

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kwartaalcijfers Apple: meer iPhones verkocht, meer Macs, minder iPads
Sluiten