KLM en Uber starten samenwerking

6 reacties

Uber en KLM hebben aangekondigd samen te gaan werken. Het is nu mogelijk om direct een Uber-taxi bij je vliegreis met KLM te boeken. Handig om van of naar het vliegveld gereden te worden, of te gebruiken tijdens een citytrip in een Europese stad naar keuze.

De samenwerking werd vandaag op een speciale website van KLM aangekondigd. Bij het boeken van een vlucht naar een Europese bestemming krijgen reizigers gratis 30 euro Uber-tegoed dat tijdens de reis vrij te besteden is in alle Europese landen en steden waar Uber actief is.

Het Uber-tegoed komt in de vorm van een actiecode die via de app van de taxidienst in te wisselen is. Via de website van KLM kan ook meteen een route gepland worden waarbij het Uber-tegoed al in de prijs verrekend is.

KLM is het eerste grote bedrijf dat gebruikmaakt van de Uber API die een aantal maanden geleden aangekondigd werd. Waarschijnlijk volgen binnenkort meer samenwerkingen tussen de taxidienst en bedrijven.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  MEEUW

  Tja met uber dure vliegtickets kunnen ze makkelijk 30 euro korting geven…

 • Profielfoto
  koen

  Dat zullen die vrolijke taxichauffeurs op Schiphol leuk vinden…

 • Profielfoto
  polansky

  Waat?
  Gaat KLM nu oude kisten gebruiken en ongetrainde piloten inzetten?

  Exact als Uber doet met haar ‘taxidienst’?

 • Profielfoto
  MacHanker.

  Mooi, vlieg graag met KLM en ben altijd blij met wat extra Uber tegoed!

  Daarbij draag ik graag een steentje bij met het kapotmaken van de huidige achterhaalde en onbeschofte taximarkt.

 • Profielfoto
  Flesh

  Waat?
  Gaat KLM nu oude kisten gebruiken en ongetrainde piloten inzetten?

  Exact als Uber doet met haar ‘taxidienst’?

  Mijn ervaring met Uber komt alles behalve overeen met hetgeen hierboven geschetst. Ik heb nu denk ik een keer of zeven gebruikt gemaakt van Uber in Rotterdam en altijd stond er binnen enkele minuten een schitterende Mercedes E-klasse of minstens vergelijkbaar voertuig voor mijn neus. Altijd te maken gehad met vriendelijke en professionele taxichauffeurs. Bovendien staan er ook altijd twee flesjes water klaar voor je als extra service.

 • Profielfoto
  ipodtouch

  Raymon, United Airlines & Uber doen dit al een aantal maanden. Zou je daarom uit het artikel kunnen halen: “KLM is het eerste grote bedrijf dat gebruikmaakt van de Uber API ” Het zou wel correct zijn als het is: “KLM is het eerste grote Nederlandse bedrijf dat gebruikmaakt van de Uber API”