Jony Ive geïnterviewd door Vanity Fair

6 reacties

Kort geleden mocht Jony even z’n hagel witte studio in Cupertino verlaten om naast hoofdredacteur Brydon Carter van Vanity Fair plaats te nemen op een podium voor een interview. Eerder verschenen fragmenten online. Nu is het hele interview te bekijken.

Jony vertelt in het 25 minuten durende interview over z’n ontwerpteam, over dat de tafels in de Apple Stores zijn afgeleid van de tafels in zijn studio en over dat hij nog steeds opgewonden raakt over de aard van het creatieve proces: van niets komt je met een idee tot iets.

Ook verklaart hij waarom de iPhone 6 rond is, terwijl vorige versies van de iPhone steeds hoekiger werden en ziet hij Apple-achtige producten van andere bedrijven meer als diefstal dan als een compliment.

Vanity Fair organiseerde het New Establishment-congres in San Francisco dit jaar voor het eerst om te vieren dat ze al 20 jaar een lijst publiceren met de nieuwste invloedrijke bedrijven en personen. Naast Jony Ive zijn er ook andere influentials op het podium verschenen, waaronder Elon Musk van Tesla, de Nederlandse architect en bovenbuurman van OMT, Rem Koolhaas en Eric Schmidt van Google.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  .
  Afgelopen week?;-)

 • Profielfoto
  polansky

  Veel vertrouwen in zijn eigen producten heeft hij niet…
  Jonatan Ive draagt namelijk zelf geen Apple Watch;)

 • Profielfoto
  GodzillaNinja

  Veel vertrouwen in zijn eigen producten heeft hij niet…
  Jonatan Ive draagt namelijk zelf geen Apple Watch;)

  Zag je laatst niet hoe hij aan z’n pols bungelde? Van hem hoeft dat allemaal niet;-)

 • Profielfoto
  THX-1138

  Geinig. Had het twee dagen geleden al op iCulture gezien.

 • Profielfoto
  polansky

  Zou hij ook een Samsmug S5 hebben in plaats van een iPhone 6?

 • Profielfoto
  Hydræ

  Opvallend dat Sir Ive daar wel op het podium zit, en niet bij Apple.