Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 20 oktober 2014

Jony Ive geïnterviewd door Vanity Fair

Kort geleden mocht Jony even z’n hagel witte studio in Cupertino verlaten om naast hoofdredacteur Brydon Carter van Vanity Fair plaats te nemen op een podium voor een interview. Eerder verschenen fragmenten online. Nu is het hele interview te bekijken.

Jony vertelt in het 25 minuten durende interview over z’n ontwerpteam, over dat de tafels in de Apple Stores zijn afgeleid van de tafels in zijn studio en over dat hij nog steeds opgewonden raakt over de aard van het creatieve proces: van niets komt je met een idee tot iets.

Ook verklaart hij waarom de iPhone 6 rond is, terwijl vorige versies van de iPhone steeds hoekiger werden en ziet hij Apple-achtige producten van andere bedrijven meer als diefstal dan als een compliment.

Vanity Fair organiseerde het New Establishment-congres in San Francisco dit jaar voor het eerst om te vieren dat ze al 20 jaar een lijst publiceren met de nieuwste invloedrijke bedrijven en personen. Naast Jony Ive zijn er ook andere influentials op het podium verschenen, waaronder Elon Musk van Tesla, de Nederlandse architect en bovenbuurman van OMT, Rem Koolhaas en Eric Schmidt van Google.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jony Ive geïnterviewd door Vanity Fair
Sluiten