Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 22 oktober 2014

Jailbreak iOS 8.1 uit; Cydia ontbreekt nog

Da’s snel. Iets meer dan een maand na de release van iOS 8 is een jailbreak voor zowel iOS 8.0 als iOS 8.1 beschikbaar. De jailbreak is afkomstig van het Chinese hackers-collectief Pangu. Een bekende naam, ze brachten vorig jaar ook een jailbreak voor iOS 7.1.1 uit.

De jailbreak werkt met alle iOS-apparaten. Van de iPhone 4s tot de iPhone 6 Plus en van de iPad 2 tot iPad Air. De jailbreak is nog erg nieuw en alleen in het Chinees en voor Windows beschikbaar. Ook alternatieve App Store Cydia werkt nog niet, maar daar komt snel verandering in.

De snelle beschikbaarheid van de jailbreak is opmerkelijk, vorig jaar duurde het bijna 5 maanden voordat de eerste jailbreak voor iOS 7 klaar was.
Tenzij je een Windows-computer hebt, weet hoe je met de commandline (SSH) instellingen en apps op je iPhone beheert en de Chinese taal machtig bent, is het nog niet aan te raden om je iPhone te jailbreaken.

De ontwikkelaar van Cydia heeft laten weten zo snel mogelijk aan de slag te gaan om de alternatieve App Store met de nieuwe jailbreak te laten werken. Hiermee heeft hij indirect ook zijn zegen over de jailbreak uitgesproken, waardoor we aan kunnen nemen dat deze vrij van spy- of malware is.

Het instellen van widget en alternatieve toetsenborden was voorheen een belangrijke reden om te jailbreaken. Met de komst van iOS 8 kan dit ook zonder jailbreak. Het is dan ook de vraag hoe lang jailbreaken nog relevant blijft en ontwikkelaars naar exploits willen zoeken. Ga jij je iPhone jailbreaken zodra de Engelse versie van Pangu beschikbaar is?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jailbreak iOS 8.1 uit; Cydia ontbreekt nog
Sluiten