‘iPhone 6 Plus populairder dan iPhone 6’

Door: Raymon Mens - 22 reacties

Wie een iPhone 6 Plus wil bestellen in de online Apple Store, moet momenteel 3 tot 4 weken wachten op de levering. De kleinere iPhone 6 wordt al binnen 7 tot 10 werkdagen verzonden. Heeft Apple een gebrek aan onderdelen, of is er iets anders aan de hand?

Volgens Digitimes is de iPhone 6 Plus onverwacht populair. Van alle nieuw verkochte iPhones zou 60 procent een iPhone 6 Plus zijn. Dit meldt de Taiwanese site op basis van verschepingen van chips naar Apple-fabrieken. Apple laat zelf niets los over de verhouding iPhone 6 / iPhone 6 Plus.

De iPhone 6 Plus wordt bij Foxconn gemaakt, terwijl de kleinere iPhone 6 bij Pegatron van de band rolt. In eerste instantie kregen beide fabriken evenveel chips geleverd, maar nu wordt 60 procent van de beschikbare onderdelen naar Foxconn verscheept voor verwerking in de 5,5-inch iPhone.
iphone6-handsons-16x9

In het eerste verkoopweekend van de nieuwe iPhones, wist Apple een recordaantal van 10 miljoen nieuwe iPhones te verkopen. Dit nadat er 4 miljoen pre-orders geplaatst werden. In een eerdere poll lieten OMT-lezers weten een lichte voorkeur (55 procent) voor de 4,7-inch iPhone 6 te hebben. Hoe is dat enkele weken na de lancering van de nieuwe iPhones?

Populariteit per werelddeel verschillend
Het is waarschijnlijk dat de populariteit van de iPhone 6 Plus per werelddeel anders is. Uit¬†onderzoek¬†van Juniper Research blijkt dat grote telefoons vooral in Azi√ę populair zijn. In Europa¬†doen relatief kleine telefoons het weer beter. De VS lijkt geen duidelijke voorkeur te hebben.

Vaak wordt aangehaald dat een grotere telefoon voor consumenten in minder kapitaalkrachtige landen een logische keuze is omdat deze zowel als tablet en telefoon dienst doet. Dit bespaart het aanschaffen van twee apparaten.

Reacties

22 reacties
 • Profielfoto
  mitchell2805

  Ik heb ook de 6 plus. Als je dan iets groters neemt, neem dan ook echt iets groters. En de beeldstabilisatie i.c.m. het scherpere full hd scherm hebben mij ook een beetje overgehaald. Ik kon met 326 ppi toch nog pixels zien…

 • Profielfoto
  Melle

  de Vlamingen en Nederlanders kiezen duidelijk voor praktisch en redelijk. De iPhone 6 is met bijna 80% de absolute winnaar, na paar weken te bezinken.

  Ik vermoed dat in andere culturen, grotere sneller als beter wordt beschouwd.

  De iPhone 6 plus heeft voor mij maar 1 gigantisch groot nadeel > zijn grote en vormfactor

  :-)

  Maakt de 6 plus kleiner en dikker (scherm mag gerust blijven evt.) en ik koop hem onmiddellijk.

  Maar dan moeten ze de homeknop kwijt geraken. Zal wel iets zijn voor de iPhone 9 ofzo…

 • Profielfoto
  polansky

  Kijkend naar de resultaten van jullie eigen pol spreekt dit hele verhaal zich behoorlijk tegen. In ieder geval voor de Nederlandse markt. Misschien moeten die Aziaten iets compenseren in de broekzak door een grotere telefoon te kopen….

  75% heeft een voorkeur voor de 6 en slechts 25% wil een 6plus.

  https://docs.google.com/forms/d/1FOVLvEFHNwn6rLaSIc7P_NRqs6qbsmgoPqND41wtgnY/viewanalytics?usp=form_confirm

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik heb er lang over nagedacht en vind de keuze moeilijk. Het gemak van een flink groter scherm, de kans op meer mogelijkheden in apps bij gebruik in liggende stand bij de iPhone 6 plus en de toch belangrijke beeldstabilisatie die meer scherpte geeft bij fotograferen in slechtere lichtomstandigheden tegenover het ongemak van een fors grotere telefoon in je broekzak en het ongemakkelijker vasthouden (denk ik) bij het telefoneren. Zou ik dan toch beter de iPhone 6 kunnen nemen? Uiteindelijk ga ik dan toch voor de 6 plus. Toch lekker dat er veel schermruimte is én meer scherpte door een hogere resolutie. Je hebt dan niet alleen de grootste, maar toch ook (net) de béste iPhone die er is.

  Dan maar iets vaker of iets sneller m’n iPhone uit m’n broekzak halen en/of meenemen in binnenzak van mijn jack. En de schaamte leren overwinnen als je ’s in bus of trein zit, of temidden van veel mensen en dan (toch) met een Tokkie-groot toestel de telefoon moet opnemen. Hahahaha… maar ja…hoe vaak bel je ermee. Ik niet zo vaak.
  Bijna alles is internet. Lekker 5,5 inch. Heb wél de 64GB genomen, zodat ik ook qua opslag lekker veel ruimte heb en ook Pages en Numbers etc erop kan zetten en heel veel muziek!

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Volgens jaar verschijnt de iPhone Mini, 4″, voor vrouwen, kinderen en mannen die hun status niet aan de grootte van hun telefoon hoeven te ontlenen:lol:

 • Profielfoto
  Hydræ

  Fiksu geeft wat meer inzicht:
  (data from US and Europe)

  iPhone 6 Plus – 3 tot 4 weken
  iPhone 6 – 7 tot 10 werkdagen

  Dit kun je ook uitleggen als zijnde iPhone 6 populairder, daarom op stock.
  iPhone 6 Plus niet populair, daarom op groepsbestelling.

 • Profielfoto
  Koetjesreep

  Ik kon ze allebei gewoon kiezen in de Apple Store, maar mijn keuze was zeer snel gemaakt. Ik ben voor de 6 gegaan. De 6+ kon ik (ik heb grote handen) maar moeilijk beethouden en vond het een onhandige grote. Zeker ook voor je broekzak. De iPhone 6 is groter dan de 5s en het formaat is perfect voor een mobiel. De 6+ vind ik weinig toevoegen, behalve een te groot scherm.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik vind de hanteerbaarheid van de 6 plus erg meevallen. Ik bediende de meeste functies op mijn iPhone 5S (en daarvoor 4S) altijd al met 2 handen en dat scheelt denk ik. Ik type met een vinger en niet met twee duimen.

  Heb het alleen nog in de winkel van T-Mobile geprobeerd. Vandaag op mijn werk de iPhone 6 plus besteld. Komt volgens T-Mobile binnen 2 weken.

  NB: opvallend dat de iPhone 6 plus in Azi√ę het populairst zou zijn. Daar zijn de handen het kleinst en lopen veel mensen (in elk geval in Zuid Azi√ę) vaak in korte broek vanwege de warmte; waar de 6 plus nauwelijks in past.

 • Profielfoto
  sunapple

  En het zal ook de meest geretourneerde iPhone ooit zijn gok ik..

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Dat is nog maar de vraag. Dat weet je helemaal niet!

 • Profielfoto
  Aerea

  Uiteindelijk wordt de phablet de nieuwe smartphone.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik denk ook dat uiteindelijk schermen steeds groter worden en 5,5″ / 6″ de meest verkopende worden.

 • Profielfoto
  polansky

  Zoooo – een paar uur later zijn de rollen omgedraaid.

 • Profielfoto
  Dick de Roos

  De volgende stap van Apple zal zijn: de iPad mini van telefoon voorzien.
  Nog erger voor de argeloze toeschouwer in de trein.
  Overigens heb ik het filmen/fotograferen met een iPad ook altijd raar (om te zien) gevonden.
  Dus telefoneren met een mini-tablet (iPhone plus, of nog erger: die grote Samsung) zal uiteindelijk ook wennen vermoed ik.
  Het is het nadeel-en-voordeel-verhaal van JC.
  Voor mij is de schermgrootte van de iPhone 5 c.s. voldoende.

 • Profielfoto
  cardwizard

  Ik heb eerst een iPhone 6 aangeschaft , maar vanaf het begin dat ze werden aangekondigd neigde ik naar de 6 Plus , die heb ik gisteren aangeschaft

  eerlijk is eerlijk , ding is HUGE maar wat heerlijk om mee te werken/spelen/etc. etc. dus voor mij is dat zeker de “winnaar”

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Size matters!;-)

 • Profielfoto
  cardwizard

  Size matters!;-)

  De iPhone heeft dan ook de toepasselijke naam “Godzilla” gekregen …….:razz:

 • Profielfoto
  MacAanZee

  OMT Caf√© begon laatst ook met deze woorden: “Hoe lang is die van jou” etc:lol:

 • Profielfoto
  jackybe67

  Had ik nu geen iPad Air thuis, zou ik ook de plus hebben genomen. Het is omdat ik toch veel moet bellen voelde de plus een beetje idioot aan, nu word het de gewone.

  http://www.youtube.com/watch?v=27aVPqpnL7Y

 • Profielfoto
  TomBD

  Ik hoefde niet te twijfelen over de vraag of ik voor de iPhone 6 of de iPhone 6 Plus zou gaan. Want ik heb al vrij kleine handen en na wat reviews te hebben gelezen op de dag of de dag na het evenement van 9 september was ik ervan overtuigd dat de iPhone 6 het beste bij me past. Velen vonden de 6 Plus te lomp om vast te houden met één hand.

  Ik heb de iPhone 6 nu alweer een weekje en hij is prima te bedienen met een hand. Echter kost het al wel moeite om de bovenkant te raken, vandaar dat ik vaker geneigd ben reachability te gebruiken óf de manier waarop ik het toestel vasthoud wat aan te passen.

  Moet overigens wel zeggen dat het jammer is dat de iPhone 6 Plus ‘extraatjes’ heeft boven de iPhone 6. En dan gaat het mij eigenlijk nog niet eens om optische stabilisatie, maar meer om de grotere batterij, het Full HD scherm en die speciale liggende weergave voor bepaalde apps. Zou toch leuk zijn geweest als de iPhone 6 die zou hebben.:P

 • Profielfoto
  MacBooky

  Na een weekje iPhone 6 plus is mijn iPhone 5 een onmogelijk klein pestdingetje geworden …..

 • Profielfoto
  Tykoen

  Ik merk dat ik mijn iPad niet meer gebruik, sinds de iPhone+.
  Zo’n tablet mooi, maar als je in je eentje een uitzending gemist kijk,
  is de telefoon veel handzamer en lichter.
  Daar zijn andere gezinsleden er ook erg blij mee!;-)

  s’ochtends in bed het nieuws lezen is wel wennen…
  Want met 1 hand gaat het gewoon niet meer.

  Het is ook wachten tot de apps aangepast zijn.
  Veel apps zijn nu te groot.

  Filmpjes bekijken is echt super!!!