iPad Plus met iOS én OS X op komst?

20 reacties

In het leven van de Apple-gebruiker is niets meer zeker. Zeiden we volgend jaar nog collectief dat zo’n phablet echt niets was, blijkt die iPhone 6 Plus toch wel in de smaak te vallen. We zijn er nu nog van overtuigd dat tablet en desktop niet samen kunnen.

Ook Tim Cook zei twee jaar geleden niets in hybride apparaten als de Surface te zien. Volgens de CEO zijn die als een broodrooster en koel­kast in een. Je kunt het wel maken, maar erg blij zal de consument er niet van worden. Dat zou Apple nooit maken. Of toch? Het matig betrouwbare Digitimes speculeert over een 12,9-inch iPad Pro met zowel OS X als iOS.

Apple zou volgens bronnen binnen de productieketen in dubio zijn over de weg die het in moet slaan. Er zouden twee versies van een 12,9-inch iPad Plus gemaakt worden, een met een gewone iOS-versie en een hybride die het midden tussen iOS en OS X opzoekt. Volgens Digitimes start de productie van een van deze twee apparaten begin volgend jaar.

ipad plus
Render van een 12,9-inch iPad Plus naast MacBook Air.

Hoewel een iPad Plus mooi in het rijtje van steeds grote wordende apparaten valt, is het bestaan ervan op zijn minst twijfelachtig. Digitimes heeft een erg wisselend track record en OS X 10.10 Yosemite is nog lang niet klaar voor bediening met slechts een touchscreen.

Apple maakt het door middel van handoff en continuity wel mogelijk om taken tussen iOS en OS X over te hevelen, maar verdere signalen voor een samen­voeging zijn er niet. Wat niet is kan nog komen, misschien vinden we een iPad Plus met OS X straks net zo normaal als een iPhone 6 Plus.

Reacties

20 reacties
 • Profielfoto
  Myquandro

  Apple wordt dan wel heel erg zoals de andere bedrijven. Des te meer producten, des te meer consumenten iets vinden wat ze willen hebben.

  Een paar jaar geleden was het nog vrij simpel bij Apple.
  Wou je een laptop dan had je:
  MacBook Pro 13”, 15” en 17”
  Wou je een desktop dan had je:
  Instapper Mac Mini
  Als basis de iMac (in twee formaten)
  Voor de pro’s de Mac Pro.

  Wou je een smartphone dan kocht je de iPhone
  Wou je een tablet dan kocht je een iPad.

  Nu:
  Wil je een laptop dan heb je:
  MacBook Air 11” en 13”
  MacBook Pro 13”
  MacBook Pro retina 13” en 15”

  Wil je een desktop dan heb je:
  Instapper Mac Mini
  Als basis de iMac (in twee formaten)
  Voor de pro’s de Mac Pro.

  Wil je een smartphone dan heb je de:
  iPhone 6 plus als je de grootste wilt
  iPhone 6 als de 6 plus je te groot is
  iPhone 5s als de 6 je te groot is
  iPhone 5c als de 5s je te duur is

  Wil je een tablet dan heb je:
  iPad Air retina als je de grootste en dunste wilt
  iPad retina als je de grootste wilt en de iPad Air retina te duur is
  iPad mini retina als de iPad Air retina te groot is
  iPad mini als de iPad mini retina te duur is.

  Waar ik vroeger makkelijk kon kiezen tussen de beschikbare producten wordt het nu steeds moeilijker (en met een grotere iPad met OS X nog erger). Ik moet nu uitzoeken welk formaat ik fijn vindt voor mijn iPhone en iPad en als ik zoek naar een draagbare oplossing heb ik 5 verschillende laptops en 4 verschillende iPads.

  Ik snap dat Apple deze richting kiest, maar mijn voorkeur is het niet.

 • Profielfoto
  RobertBV

  Een iPad-Plus is het enige apparaat waarvoor ik misschien eventueel een beetje zou kunnen overwegen dat de mogelijkheid er met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid zou kunnen zijn dat ik er midden in de nacht voor in de rij ga staan. Laat maar komen!

 • Profielfoto
  polansky

  iPad Pro met OS X -> Hell Yeah!
  Ik begon al langzaam om te kijken naar een Surface Pro III om die zodoende om te katten naar een hackintosh.

 • Profielfoto
  Humain

  iPad Pro met OSX en compatible met m’n Wacom pen ik het is een instabuy voor mij!

 • Profielfoto
  draugminaion

  Intel Core i5, i7 emuleren op een A8?
  Wie wil dat nu?

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Handig voor het bedrijfsleven, maar verder: nee; ik heb liever een MacBook Pro.

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Intel Core i5, i7 emuleren op een A8?
  Wie wil dat nu?

  Nou, nee.
  In dat geval wordt OS X gewoon voor ARM geschreven. Misschien is dat al gebeurt en leeft OS X stiekum al een dubbelleven.

  Net zoals back in history met Intel en PowerPC. Alle versies van OS X bleken al in Intel geschreven te zijn. Pas 10.4 werd daadwerkelijk op de markt gebracht in twee versies.

 • Profielfoto
  polansky

  Je kunt ook een A8 emuleren op een Intel Core i5 of i7, en dat zal geen probleem zijn draugminaion.

  De surface pro’s bevatten immers ook een i5 en i7.

 • Profielfoto
  knekkie

  Apple maakt het door middel van handoff en continuity wel mogelijk om taken tussen iOS en OS X over te hevelen, maar verdere signalen voor een samen­voeging zijn er niet. Wat niet is kan nog komen, misschien vinden we een iPad Plus met OS X straks net zo normaal als een iPhone 6 Plus.


  Ik denk dat het grootste signaal en de potentie er van je is ontgaan.

  Apple ontziet ontwikkelaars door zelf iOS apps en Mac OS apps te laten communiceren d.m.v. CONTINUITY en HANDOFF.
  Handof en continuity werden gepresenteerd als feature om wat je op iOS gestart bent verder af te kunnen maken verspreid over losse apparaten. Maar wat als het in 1 en het zelfde apparaat verpakt zit. (een iPad Pro).

  Met technologieën als handoff en continuity heb je de mogelijkheid om zowel iOS als Mac OS gelijkertijd te draaien. Handof en continuity geven continu je data en bestanden door als je switched van iOS app naar MacOSx App zodat je naadloos door kan op EEN APPARAAT.

  Waarom onziet apple ontwikkelaars?
  Apple is misschien een beetje huiverig dat software ontwikkelaars niet misschien niet gelijk mee willen in het ombouwen van hun iOS app naar iets dat ook in de desktop kan draaien. De handoff en continuity aanpak omzijlt al dat extra werk.

  Adobe laat op Adobe MAX zien wat er kan gebeuren als je als devellopper wel die moeite doet
  Resultaat: Alles kunnen doen op alle apparaten door naadloze integratie in hun diensten en opslag en sync in de cloud voor dat het niet uit maakt of je op een iPhone begint en het op je iPad verder bewerkt en het af maakt op je desktop in een dedicated app of in de browser. Het kan. en nog platform onafhankelijk ook.

  Kijk hier maar eens http://max.adobe.com/sessions/max-online/ onder in de pagina staat een filmpje voor creative people voor alles wat apple iOS devices aan gaat. En kijk het filmpje Desktop Apps (kijken vanaf 13:34) op de zelfde pagina als je geinteresseerd bent wat de volledige versie van Photoshop en Illustrator in touch mode op krachtigere tablets te bieden heeft.

  zie hier hoe Adobe het promoot op youtube. Ik denk dat een iPad Pro niet onder hoeft te doen voor het in dit filmpje gebruikte apparaat als apple technologie als handoff en continuitie weet te combineren zodat zowel iOS apps als Mac OSX op het zelfde apparaat kunnen draaien in een omgeving die naadloos met elkaar versmolten is.

 • Profielfoto
  cvdlaar

  ik gok dat “Zeiden we volgend jaar nog” “vorig jaar” moet zijn?

 • Profielfoto
  Noest

  Vlak voor het komende event toch maar even een MB Air 11″ 8GB/256GB bestellen. Straks gooien ze die eruit en moet ik met zo’n lomp en onhandig gebeuren zoals hier omschreven wordt gaan rondlopen.

  Ik zie dat hybride niet zitten. Ik ben mijn iPad mini gewend, en in vergelijking daarmee zal deze Pro echt een lomp ding zijn.

  Verder hecht ik nog zeer aan de afgesloten ruimte die ontstaat wanneer je op een laptop werkt. Het schrijft echt anders dan op een desktop. Om die ruimte te doen ontstaan moet het apparaat wal een beetje stevig en substantieel zijn. Een Surface is dat in mijn onvoldoende, en een iPad met toetsenbord eraan vast ook. Die compromissen, ik kan er weinig mee.

  Een grote iPad, het is geweldig voor de mensen die ‘m willen, maar ik zie het niet zitten…..

 • Profielfoto
  App-ie

  Waahahah, een Surface III Hackintosh, geweldig, die wil ik wel hebben i.p.v een iPad Plus, Pro or whatever…

 • Profielfoto
  draugminaion

  Intel Core i5, i7 emuleren op een A8?
  Wie wil dat nu?

  Nou, nee.
  In dat geval wordt OS X gewoon voor ARM geschreven. Misschien is dat al gebeurt en leeft OS X stiekum al een dubbelleven.

  Net zoals back in history met Intel en PowerPC. Alle versies van OS X bleken al in Intel geschreven te zijn. Pas 10.4 werd daadwerkelijk op de markt gebracht in twee versies.

  Het probleem zijn alle bestaande apps, niet het OS.
  Intel was sneller dan de PowerPC zodat oude apps nog min of meer acceptabel geëmuleerd konden worden. Dat gaat niet lukken met de A8.

 • Profielfoto
  draugminaion

  Je kunt ook een A8 emuleren op een Intel Core i5 of i7, en dat zal geen probleem zijn draugminaion.

  De surface pro’s bevatten immers ook een i5 en i7.

  De surface pro’s zijn vergelijkbaar met MacBooks Air, niet iPads.

 • Profielfoto
  Siri

  Daag Mac OS X. Zonde om een systeem wat perfect werkt met een toetsenbord en muis/trackpad om te gaan bouwen, wat dus als resultaat zou hebben dat het zowel met het touchscreen als met het toetsenbord en muis nét niet lekker zou werken… Beetje jammer.

 • Profielfoto
  knekkie

  De surface pro’s zijn vergelijkbaar met MacBooks Air, niet iPads.

  Ze zijn zelfs vergelijkbaar met de MacBook Pro’s als ze het configuratie spectrum bekijkt.;)

  …Ik zie dat hybride niet zitten. Ik ben mijn iPad mini gewend, en in vergelijking daarmee zal deze Pro echt een lomp ding zijn….Een grote iPad, het is geweldig voor de mensen die ‘m willen, maar ik zie het niet zitten…..

  Ik denk dat Als Apple eenmaal een apparaat lanceert dat niet onder stoelen of banken steekt dat het een iPad is die de concurrentie aan wil gaan met een Surface Pro of Wacom Cintiq companion er alsnog een grote groep nee sayers braaf de iPad Pro koopt.

  ADOBE is in ieder geval overtuigd dat touch de toekomst heeft en support dit op elk formaat en elk apparaat met PRO software die gemaakt is voor touch.
  Kijk hier maar eens http://max.adobe.com/sessions/max-online/ voor het volledige overzicht. of op de zelfde pagina bij Desktop Apps (vanaf 13:34) als je meer wilt zien van de software uit de animated gif.

  Dit is hoe Adobe zelf de toekomst van touch computing vermarket. https://www.youtube.com/watch?v=PlLR9ANGsOo&feature=youtu.be

  Een groot deel van de potentiële doelgroep voor zon apparaat gebruikt nu al apple (Illustrators en vormgevers onder ons) Alleen apple heeft NOG niks op groot formaat. Met een iPad PRO zou apple die doelgroep bedienen.

 • Profielfoto
  Buzz

  Knekkie: Je links naar de Adobe filmpjes kloppen stuk voor stuk niet.

 • Profielfoto
  knekkie

  Knekkie: Je links naar de Adobe filmpjes kloppen stuk voor stuk niet.

  Adobe heeft ondertussen hoofdstukken en categorienen aan gemaakt dus idd mijn links en tijd codes klopten niet meer. Dit heb ik inmiddels gefixed

 • Profielfoto
  polansky

  @draugminaion – Ik geloof niet dat jij begrijpt wat een iPad Pro in zou houden….
  Wanneer je daar OS X op draait via een i5/i7 heb je dus iets soortgelijks als een surface pro, en geen Macbook Air! en het is dan al helemaal geen ‘iOS iPad’. Maar goed als jij heel graag je zin wil hebben omdat je jezelf daarmee het heertje voelt mag jij je gelijk hebben.

 • Profielfoto
  eppelke

  16 oktober komt er een gewone Ipad air uit versie 2

  op 28 oktober komt een Retina Imac met double quad core en SSD in plaats van een harde schijf. Plus Thunderbolt 3.0 30gb/sec.

  En 28 oktober komt yosemite.