iPad Air 2 heeft 15% kleinere accu

5 reacties

De iPad Air 2 werd in eerdere reviews al een magisch genoemd. Heel veel kracht, geheu­gen en een mooi scherm in de dunste iPad ooit. Hoe krijgt Apple dat allemaal in die 6,1 millimeter dunne behuizing? Nou, door een beetje minder accu in de iPad te doen.

iFixit ontdekte dat de iPad Air 2 een accucapaciteit van 27.62 Wh. De eerste iPad Air had een accu van 32.9 Wh. De iPad Air 2 werkt nog steeds 10 uur op één acculading. Apple is erin geslaagd componenten zuiniger te maken.

Uit reviews die gisteren online verschenen, bleek al dat de iPad Air 2 iets minder lang op accu meegaat dan zijn voorganger. Het is nog steeds een ruime 10 uur, maar niet de 11 uur die de iPad Air 1 in sommige gevallen haalde.

Het kijkje aan de binnenkant van de nieuwste iPad bevestigt verder de verdubbeling van het werkgeheugen naar 2GB. Daarnaast is het aandeel Nederlandse componenten in de nieuwe iPad toegenomen. Naast de NFC-chip die door het Nederlandse NXP geleverd wordt, komt ook de M8-coprocessor van uit de fabrieken van de Philips-spinoff.

 • Bekijk meer componenten van de iPad Air 2 bij iFixit
 • Lees een roundup van de eerste iPad Air 2 reviews
 • Bestel de iPad Air 2 meteen in de Online Apple Store

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  sunapple

  2GB RAM maakt het verlies in batterijleven wat mij betreft wat dragelijker. Batterij was sowieso nooit een issue voor mij bij iPads (ben geen power-user), maar het blijft natuurlijk jammer dat ze het niet verder uitbreiden in plaats van reduceren. Persoonlijk vind ik het in dit geval dus niet erg, ook vanwege de dunnere behuizing wat ik wel echt heel mooi vind altijd.

 • Profielfoto
  jwchess

  Het is nog steeds een ruime 10 uur, maar iets minder lang dan 10 uur.

  :?:

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Vage zin, nu beter:)

 • Profielfoto
  maconly

  komen ze in cupertino nooit buiten ?

 • Profielfoto
  Wimusia

  Er zit geen batterij in, maar een accu. Een wereld van verschil:-)