Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 30 oktober 2014
Leestijd: 1 minuut

iOS 8-widgets mogen steeds minder

Het is een van de belangrijke nieuwe functies van iOS 8, uitbreidbaarheid door middel van widgets in het berichtencentrum. Toch mag er steeds minder in berichtenscherm. Apple trekt de touwtjes aan. Zo werd eerder al een Launcer-widget verboden.

Ook wetenschappelijke rekenmachine PCalc is niet meer welkom in het notificatiecentrum. Apple liet de ontwikkelaar gisteravond weten dat widgets geen berekeningen mogen uitvoeren. Alleen als de widget verwijderd wordt mag de app blijven. Dit is opmerkelijk omdat de app momenteel gepromoot wordt in de sectie ‘Apps voor iOS 8‘ van de App Store.

De ontwikkelaar kreeg te horen dat het wel toegestaan is om formules in te voeren via een widget, maar het berekenen van de uitkomst moet in de app zelf gedaan worden. Als we de richtlijnen voor widgets erop naslaan blijkt dat een widget één taak moet uitvoeren en geen mini-versie van een app moet zijn. Waarschijnlijk zit daar het probleem.

Widgets zijn nieuw en het is voor het eerst dat Apple bepaalde gebieden van iOS voor ontwikkelaars opent. Daarbij lijkt het met zijn eigen regels te worstelen. Inmiddels heeft de ontwikkelaar zijn zaak geëscaleerd en bezwaar aangetekend, maar hij verwacht daarmee weinig succes te boeken. Gelukkig is PCalc ook zonder widget een goede app.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iOS 8-widgets mogen steeds minder
Sluiten