Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 29 oktober 2014
Leestijd: 1 minuut

iOS 8 nu op helft van alle iOS-apparaten

Nadat eerder deze maand bijna niemand meer overstapte naar iOS 8, is er nu langzaam weer beweging in de adoptiefcijfers gekomen. Inmiddels draait volgens Apple’s meest actuele cijfers 52 procent van alle iOS-apparaten op iOS 8 of iOS 8.1.

Vorig jaar stond iOS 7 binnen een week op de helft van de iPhones, iPads en iPods. Op 43 procent van de iOS-apparaten draait nog iOS 7. Het aandeel van oudere iOS-versies is verder afgenomen naar 5 procent.

De stijging in het gebruik van iOS 8 is mogelijk te danken aan het vorige week uitgebrachte iOS 8.1. De eerste versie van iOS 8 bevatte enkele vervelende bugs. Een kleine update die deze bugs zou moeten verhelpen, veroorzaakte juist meer problemen. Sinds iOS 8.1 wordt updaten weer als ‘veilig’ ervaren.

Door de verkoop van nieuwe iPhones zal het gebruik van iOS 8 alleen maar stijgen. Apple doet het nog steeds prima tegenover Android, waar slechts 24,5 procent van de toestellen de meest actuele versie draait. Toch lijkt het er niet op dat iOS 8 het succes van iOS 7 gaat evenaren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iOS 8 nu op helft van alle iOS-apparaten
Sluiten