Inbox: Google’s idee over mail anno 2014

4 reacties

Aan het succes van de Mailbox-app op iOS en OS X is te zien dat er behoefte is aan het efficient afhandelen van mail. Ook Google heeft een idee over handig en effectief mailen anno 2014. De zoekgigant lanceert vandaag zijn nieuwe Inbox-app voor Gmail.

Net als in Mailbox kunnen e-mails gesnoozed worden, maar Google’s Inbox gaat verder. Het groepeert mail in verschillende bundles. Deze worden gekoppeld met je agenda en to-do’s. Zo ontstaat bijvoorbeeld een bundel voor vakanties die namate de vertrekdatum dichtbij komt vaker getoond wordt.

E-mails en reminders worden automatisch verrijkt met additionele informatie zoals telefoonnummers, openingstijden en routebeschrijvingen. Om alles goed te laten werken is het wel noodzakelijk dat je mail, agenda en to-do-lijst in Gmail zitten. Alleen prive-accounts werken met Inbox, zakelijke Google Apps-accounts momenteel niet.

Inbox werkt met een iPhone-app en een webinterface. De app is gratis te downloaden, maar een invite is noodzakelijk om in te kunnen loggen. Een invite voor de Mail-app is, hoe kan het ook anders, met een mailtje aan te vragen bij [email protected]

Google Inbox op de iPhone.
Google Inbox op de iPhone.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  sunapple

  Ik wil gewoon een lange lijst van al mijn mail. Niks groeperen, of verwijderen; gewoon alles bewaren in Inkomend. Die auto-groeperingen in Mail vind ik alleen maar irritant omdat hij het vaak verkeerd doet. Dan gebruik ik liever de zoekfunctie.

  Ach, misschien blijk ik het wel prettig te vinden als Apple het standaard in Mail gaat doen en ik toch geen keuze meer heb. Overstappen naar Google/Gmail of Mailbox ga ik in ieder geval niet doen.

 • Profielfoto
  Petje

  Als je dit gaat gebruiken dan kan Google ECHT alles in de gaten houden.
  Ik vindt dat de positie van Google veel te invloedrijk wordt.
  Krijg een beetje het “Terminator” gevoel.

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Als je dit gaat gebruiken dan kan Google ECHT alles in de gaten houden.
  Ik vindt dat de positie van Google veel te invloedrijk wordt.
  Krijg een beetje het “Terminator” gevoel.

  Je kunt ook een beetje TE paranoïde worden;-)

  De grote “cloud” bedrijven weten sowieso al erg veel van je, dit Mail programma zal daar echt niet veel aan bijdragen.

  Ik persoonlijk vind dit net te ver gaan qua samenbrengen van verschillende programma’s. Ik prefereer mijn agenda, adresboek en email nog gewoon los van elkaar en heb er een hekel aan dat ik allerlei ongevraagde info naar mijn hoofd geslingerd krijg als ik een afspraak maak of een email lees.

 • Profielfoto
  computer space

  Ik had ooit een cleane mailbox. In de tijd dat ik mailde met nupop op een floppy. Als google onze mailbox clean wil krijgen: weg met de 10gb opslag! Gewoon terug naar 10mb.