Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 16 oktober 2014
Leestijd: 1 minuut

iMac met Retina Display nu te koop

De eerste niet-Macbook met een Retina Display is een feit. Apple heeft een iMac met Retina Display uit de doeken gedaan. Het scherm van de nieuwste iMac is 27 inch en heeft een resolutie van 5120×2880 pixels. Apple noemt dit zelf een ‘Retina 5k Display’.

Het scherm bevat 14,7 miljoen pixels, dat zijn er zeven keer meer dan Full HD. De iMac behoudt het uiterlijk en de dikte dunheid van de vorige generatie iMac. Alleen de 27-inch iMac is met Retina Display verkrijgbaar, de 21-inch variant heeft nog geen Retina-scherm.
Compleet nieuwe schermtechniek
Apple heeft de iMac voorzien van een eigen Timing Controller die het scherm aanstuurt. Er wordt gebruik gemaakt van technieken die ook in de Retina iPad toegepast worden. Er is een nieuwe backlight toegepast die ondanks meer pixels moet verlichten, maar 30 procent minder energie gebruikt.
Nieuwe, krachtige hardware
Om al die pixels aan te sturen, is de Retina iMac voorzien van een AMD Radeon R9 M290X met 2 GB videogeheugen. Optioneel is een krachtere GPU met 4 GB geheugen verkrijgbaar. De processor is een quad-core Intel Core i5 op 3.5GHz en kan geüpgraded worden naar een i7 op 4,0-GHz.

Verder is er standaard 8GB werkgeheugen dat uit te breiden is tot 32GB. In plaats van een oude, ratelende harde schijf is standaard een Fusion-drive met capaciteit van 1TB aanwezig. Alleen flashopslag kan ook, dat is in 256GB, 512GB en 1TB verkrijgbaar. De iMac heeft standaard twee Thunderbolt 2-aansluitngen.

Prijs en verkrijgbaarheid
De Retina iMac is per direct te bestellen in de Online Apple Store. Het instapmodel kost 2629 euro, de meest krachtige versie is verkrijgbaar voor 4529 euro.

https://www.youtube.com/watch?v=jZ5n6sxZyEQ

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iMac met Retina Display nu te koop
Sluiten