Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 20 oktober 2014

iCloud-fotobibliotheek: een waarschuwing!

Vanavond stond iOS 8.1 voor ons klaar met onder meer ondersteuning voor het bewaren van je foto’s in iCloud. Deze publieke beta is het begin van het einde van de foto-synchronisatie-chaos die in de loop der tijd was ontstaan, maar pas op!

Wanneer je je foto’s hebt georganiseerd in iPhoto op de Mac of in mapjes op een pc en je deze foto’s met behulp van iTunes synchroniseert met je iPhone of iPad, dan moet je twee keer nadenken voordat je de iCloud-fotobibliotheek activeert op je iOS device. Met het activeren van iCloud-fotobibliotheek worden namelijk alle via iTunes gesynchroniseerde foto’s gewist van je iOS apparaat en vervalt de mogelijkheid om via iTunes foto’s te synchroniseren.

Je originelen blijven uiteraard op je Mac of PC staan, maar even foto’s die niet met je iPhone zijn gemaakt tonen aan vrienden behoort voorlopig tot het verleden. Je leest het goed: voorlopig, want Apple heeft tijdens de World Wide Developer Conference al aangegeven begin volgend jaar met een vervanger voor iPhoto te komen: een op iOS lijkende Foto’s app voor Mac die volledig leunt op de iCloud-fotobibliotheek.

Craig Federighi demonstreert een preview van Foto’s voor Mac tijdens de WWDC 2014.

Voor fanatieke foto-organiseerders wordt de introductie van Foto’s voor Mac begin 2015 het moment om over te stappen op de iCloud-fotobibliotheek.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iCloud-fotobibliotheek: een waarschuwing!
Sluiten