Icahn spreekt: Apple is meer waard, kan er zelf iets aan doen

8 reacties
(Dit artikel heeft nog geen ster-beoordelingen gekregen)                                                 

De steenrijke Carl Icahn is niet alleen een van Apple’s grootste investeerders, hij staat ook bekend als de meest mondige aandeelhouder van het bedrijf. Vandaag heeft hij een open brief naar CEO Tim Cook gestuurd waarin hij uit de doeken doet dat (zijn) aandelen Apple zwaar ondergewaardeerd zijn op de beurs. Volgens Icahn kan Apple daar zelf iets aan doen door aandelen terug te kopen.

Op dit moment schommelt het aandeel Apple rond de 100 dollar. Volgens Icahn zou die prijs eerder rond 200 dollar moeten liggen, kijkend naar de omzet- en winstcijfers van Apple. Met een slordige 130 miljard dollar in cash kan Apple eenvoudig iets aan die onderwaardering doen door grote hoeveelheden aandelen terug te kopen. Daarmee stijgt de waarde van de overgebleven vrij-verhandelbare aandelen in het bedrijf wat ten goede komt aan alle investeerders.

Icahn benadrukt dat hij het volste vertrouwen heeft in Apple en ook een rooskleurige toekomst voorziet. Zo voorspelt hij dat er 137 miljoen Apple Watches verkocht zullen worden in de komende 3 jaar. Ook denkt hij dat Apple een succesvol 4K televisie-scherm van 1500 dollar zal uitbrengen. Mede daarom vindt hij dat een aandeel van 100 dollar niet passend is voor het bedrijf.

Uiteraard schrijft Icahn de brief niet om Tim Cook een hart onder de riem te steken maar om de waarde te verhogen van zijn eigen 53 miljoen aandelen. Toch pareert hij dit in de brief door aan te geven dat hij zich voor de lange termijn heeft verbonden met Apple en zijn aandelen niet direct zal verkopen als de prijs gestegen is.

In een reactie op de open brief van Carl Icahn zegt Apple dat er sinds vorig jaar al aandelen worden teruggekocht op een schaal die ongekend is in de industrie. Dit terugkoopprogramma wordt jaarlijks geëvalueerd, waarbij input van alle aandeelhouders wordt meegenomen.

Icahn’s oproep zal niet zomaar in een la verdwijnen. Als giga-investeerder heeft hij veel invloed. Onlangs prikte hij nog een vorkje met Tim Cook om de financiële toekomst van Apple te bespreken.

                                                                                                                                        Beoordeel dit artikel

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Lorenzo-e

  53 miljoen aandelen.. Wao! Hahaha

 • Profielfoto
  Noest

  Juist, en door zo’n brief hoopt hij natuurlijk ook anderen aan te zetten aandelen te kopen waardoor de vraag stijgt en dus de prijs:) er zal wel een optie aflopen die hij heeft, oid…..;)

 • Profielfoto
  Rickje

  53 miljoen aandelen.. 100 dollar per aandeel.. 5,3 miljard. Mwuah, mag ik 0.01%?

 • Profielfoto
  evkruining

  Laat die kerel lekker in een ander bedrijf investeren in plaats van Apple!

  Deze gasten, de grootaandeelhouders die “vorkjes prikken” met een beïnvloedbare CEO, zijn de reden dat Apple van trendsetter verworden is tot trendvolger met een ongezonde drang naar kwantiteit ten koste van kwaliteit.

 • Profielfoto
  essiw

  Als apple zou ik dan zeggen, OK we kopen jouw aandelen wel.

 • Profielfoto
  maconly

  aandeelhouders bepalen bij veel bedrijven de gang van zaken en leveren vaak bedrijven op die aan korte termijn denken doen.

  carl icahn moet gewoon z’n grote inhalige muil houden en als het hem niet bevalt z’n aandelen verkopen.

 • Profielfoto
  MAL

  Dit is inderdaad geen brief aan Tim Cook maar aan kleine investeerders. Waarom moet je immers iemand een publieke brief sturen als je elkaar kennelijk ook gewoon belt om af te spreken te eten. Meneer wil zijn aandelen kwijt en maakt nieuwe kopers warm, zo gaan die dingen in de aandelenwereld.

 • Profielfoto
  Dutch_Muscle

  Ja tuurlijk joh, die flapdrol verdient nog niet genoeg geld. Je moet dat soort mensen echt tegen de muur zetten en afschieten.