iAd nu ook beschikbaar in Nederland

Door: Lucas Raggers - 3 reacties

iAd is nu ook beschikbaar in Nederland. Met een klein berichtje op de portal voor ontwikkelaars laat Apple dit weten. Behalve in Nederland kan er nu ook reclame gemaakt worden in Oostenrijk, België, Finland, Denemarken, Luxemburg, Noorwegen, Polen en Zweden.

iAd kwam in 2010 uit met de komst van iOS 4. Dankzij dit reclameplatform is het mogelijk voor ontwikkelaars om met banners geld te verdienen aan gratis apps. Apple lijkt de laatste tijd meer energie in het platform te steken. Zo introduceerde het in Augustus nog nieuwe formaten voor reclames.

Met iAd Workbench stel je je reclames samen
Met iAd Workbench stel je je reclames samen

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  ro_me

  Joepie! Eindelijk reclames!

 • Profielfoto
  Targaryen

  Vier jaar na datum. Mooi Apple! Net zoals het beloofde iTunes Radio. Met iTunes Match zelfs gratis! Nou, nog niks gezien. Maar goed. Misschien dat die iAd minder druk is dan de reclames die je nu soms krijgt in die “free” apps.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Hoe zit het met Siri, mogen we die ook een keer in het Nederlands verwachten, of duurt dat nog een paar jaar?;!