Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 9 oktober 2014

HTC introduceert schattige RE-camera

Woensdagavond had HTC een pers-event in New York. Daar werden niet alleen nieuwe Android-apparaten aangekondigd, maar ook een nieuw accessoire dat met de iPhone en iPad werkt. Het gaat om een camera in de vorm van een periscoop.

De camera heet ‘RE‘ en ziet eruit als een schattig buisje dat zich makkelijk laat vasthouden. Waarschijnlijk wordt het een concurrent van de bekende GoPro-camera’s. De RE is via Bluetooth aan een iPhone te koppelen, die als viewfinder dient en gebruikt kan worden om de camera in te stellen.

De camera maakt foto’s van 16 megapixels en 1080p HD-video’s, de groot­hoeklens beslaat maximaal 146 graden, een flits ontbreekt. Slowmo-video kan in 720p met 120 frames per seconde opgenomen worden. Dat is net zoveel als de iPhone 5s, maar de iPhone 6 (Plus) kan tot 240 frames per seconde. De RE kan een half uur tot een meter diep onder water.

Hoewel de RE-camera en GoPro zich duidelijk in dezelfde markt begeven, richt HTC zich meer op casual gebruik waar GoPro graag het extreme opzoekt. Net als bij GoPro is voor de RE een boel accessoires beschikbaar, van tripod tot hoofdband. De toegevoegde waarde zal vooral in gebruik met de accessoires of de beeldkwaliteit moeten zitten, voor casual gebruik volstaat de ingebouwde camera van een iPhone meestal.

De camera zal begin 2015 in Nederland verkrijgbaar zijn en krijgt een adviesprijs van 229 euro. Daarvoor krijg je een RE-camera met 8 GB geheugen, dat uit te breiden is met Micro SD-kaartjes. Foto’s en video’s kunnen ook via peer-to-peer Wi-Fi doorgestuurd worden naar een iPhone.

Geef jij dit nieuwe hoofdstuk in het niet al te rooskleurige boek van HTC een kans?


 

Reageer op artikel:
HTC introduceert schattige RE-camera
Sluiten