Maarten
Maarten OMT Specials 24 oktober 2014

Handoff ook voor oude Mac met ‘Continuity Activation Tool’

Het zijn dé toffe nieuwe functies voor OS X en iOS: Handoff en Continuity. Hiermee sluiten Mac en iPhone naadloos op elkaar aan en kun je probleemloos wisselen zonder bestanden over te hoeven zetten. Vanaf iOS 8.1 zijn alle Handoff en Continuity functies beschikbaar.

Handoff en Continuity maken gebruik van Bluetooth 4 en Wi-Fi. Ondanks dat de mid-2011 MacBook Air en mid-2011 Mac mini dit aan boord hebben, activeert Apple de functies op deze apparaten niet. Reden genoeg voor een aantal slimme nerds om een “Continuity Activation Tool” te maken en ook oude Mac’s van Handoff en Continuity te voorzien. 

De tool werkt voor deze Mac’s, let wel op de hardware-aanpassingen die mogelijk nodig zijn.

De tool is een project van MacRumors-forumgebruiker ‘Dokterdok’. De tool activeert de functies door een script uit te voeren die aanpassingen doet in de Bluetooth- en WiFi-configuratie. Voordat het programmaatje de aanpassingen doorvoert, zie je een hardware-controle en maakt het back-ups van de huidige drivers en configuratie. Dit alles gaat volledig automatisch.

Bijna alles gaat automatisch.

Mocht je Mac niet volledig aan de hardware-eisen voldoen, of dient er een andere actie plaats te vinden voordat het script verder kan, dan zul je hier een melding van krijgen. In het script verschijnt vervolgens die actie die je moet uitvoeren, bijvoorbeeld de Mac opnieuw opstarten. Als alles goed gaat, moet je aan het einde van het script de Mac herstarten en Handoff inschakelen. Ook dit staat stap voor stap beschreven in de Continuity Activiation Tool. Een kind kan de was doen.

Een back-up is aan te raden

Hoewel het uitvoeren van de tool simpel is en er geen hele spannende aanpassingen worden gedaan in het systeem, is het toch aan te raden een recente back-up achter de hand te hebben. Het blijft knutselen in de diepere lagen van OS X en het zou zonde zijn als je bestanden verliest door het aanpassen van OS X. Wil je eerst wat meer weten over Handoff en Continuity, kijk dan deze LABS-sessie met uitleg over de nieuwe mogelijkheden:

Downloaden en uitvoeren
De tool is via GitHub te downloaden. Kies in de rechterkolom voor “Download ZIP”, open de map en klik op het gele icoontje. Volg vervolgens de stappen en in minder dan tien minuten zijn Handoff en Continuity geactiveerd!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Handoff ook voor oude Mac met ‘Continuity Activation Tool’
Sluiten