Handoff ook voor oude Mac met ‘Continuity Activation Tool’

Door: Maarten - 18 reacties

Het zijn dé toffe nieuwe functies voor OS X en iOS: Handoff en Continuity. Hiermee sluiten Mac en iPhone naadloos op elkaar aan en kun je probleemloos wisselen zonder bestanden over te hoeven zetten. Vanaf iOS 8.1 zijn alle Handoff en Continuity functies beschikbaar.

Handoff en Continuity maken gebruik van Bluetooth 4 en Wi-Fi. Ondanks dat de mid-2011 MacBook Air en mid-2011 Mac mini dit aan boord hebben, activeert Apple de functies op deze apparaten niet. Reden genoeg voor een aantal slimme nerds om een “Continuity Activation Tool” te maken en ook oude Mac’s van Handoff en Continuity te voorzien. 

De tool werkt voor deze Mac's, let wel op de hardware-aanpassingen die nodig zijn.
De tool werkt voor deze Mac’s, let wel op de hardware-aanpassingen die mogelijk nodig zijn.

De tool is een project van MacRumors-forumgebruiker ‘Dokterdok’. De tool activeert de functies door een script uit te voeren die aanpassingen doet in de Bluetooth- en WiFi-configuratie. Voordat het programmaatje de aanpassingen doorvoert, zie je een hardware-controle en maakt het back-ups van de huidige drivers en configuratie. Dit alles gaat volledig automatisch.

Bijna alles gaat automatisch.
Bijna alles gaat automatisch.

Mocht je Mac niet volledig aan de hardware-eisen voldoen, of dient er een andere actie plaats te vinden voordat het script verder kan, dan zul je hier een melding van krijgen. In het script verschijnt vervolgens die actie die je moet uitvoeren, bijvoorbeeld de Mac opnieuw opstarten. Als alles goed gaat, moet je aan het einde van het script de Mac herstarten en Handoff inschakelen. Ook dit staat stap voor stap beschreven in de Continuity Activiation Tool. Een kind kan de was doen.

TMaan
Een back-up is aan te raden

Hoewel het uitvoeren van de tool simpel is en er geen hele spannende aanpassingen worden gedaan in het systeem, is het toch aan te raden een recente back-up achter de hand te hebben. Het blijft knutselen in de diepere lagen van OS X en het zou zonde zijn als je bestanden verliest door het aanpassen van OS X. Wil je eerst wat meer weten over Handoff en Continuity, kijk dan deze LABS-sessie met uitleg over de nieuwe mogelijkheden:

Downloaden en uitvoeren
De tool is via GitHub te downloaden. Kies in de rechterkolom voor “Download ZIP”, open de map en klik op het gele icoontje. Volg vervolgens de stappen en in minder dan tien minuten zijn Handoff en Continuity geactiveerd!

Reacties

18 reacties
 • Profielfoto
  grotegerke

  En nu nog een voor de oudere iPads.

 • Profielfoto
  polansky

  Het bericht geeft een behoorlijke foute hoop, want dit gaat eigenlijk alleen werken voor de MBP Air en de Mac Mini uit 2011.

  Voor de rest is een hardware upgrade vereist.

 • Profielfoto
  wil51

  Voor de imac 2008-2011 moet je eest een wifi en bluetooth card upgrade doen. Maar ik nergens vinden wat voor card je dan moet hebben en waar je dat kan bestellen.

 • Profielfoto
  KiDo

  Ik zit hier op een MacBook Pro 15″ uit late 2011, er staat dat het mogelijk is met een nieuwe netwerkadapter. Enig idee hoe zo’n ding uberhaubt vervangen kan worden, ik dacht dat die ook vastgesoldeerd zat?

 • Profielfoto
  Sander van Leeuwen

  @KiDo de bluetooth en netwerkadapter zijn vaak losse boards die je zelf kan vervangen. De guides op iFixit leggen goed uit hoe je deze moet vervangen. Zie https://www.ifixit.com/Guide/MacBook+Pro+15-Inch+Unibody+Late+2011+AirPort-Bluetooth+Board+Replacement/7509 voor jouw model:)

 • Profielfoto
  Targaryen

  Als ik via zo’n hardware aanpassing kan meezeilen op de boot van continuity wil ik dat best overwegen. Ik ben van plan om mijn MacBook te gebruiken tot hij overlijdt, en met een ssd en het maximum ramgeheugen zou dat betekenen dat ik langer van alle nieuwe functies kan genieten.

 • Profielfoto
  JohnnyDeBelg

  Nu moet ik deze BCM94331PCIEBT4CAX nog zien te vinden.

 • Profielfoto
  Smietje

  Als je deze toch moet vervangen voor de imac 2008-2011 kun je dan niet beter upgraden naar blauweTand 4.0 ?

 • Profielfoto
  Noest

  Is het niet oppassen dat Apple dit trucje ook gaat dwarsbomen? Of is dat niet mogelijk?

 • Profielfoto
  TLM

  Mogelijk ja (hardware heeft ook een ID)

  Waarschijnlijk ? Nee lijkt me eigenlijk van niet

 • Profielfoto
  Noest

  @TLM Maar ze hebben het toch al eerder gedaan bij een ander trucje? Toen voegde mensen ook iets van hardware toe waardoor hun oudere MB toch konden werken, en toen heeft Apple iets in het script opgenomen waardoor deze modellen werden uitgesloten.

 • Profielfoto
  One thing less

  Ik beschouw me zelf niet als heel erg dom. Maar natuurlijk, het kan zijn dat mijn intellect het voor mij niet toelaat dit te snappen. Begrijpt iemand wel hoe je dit op je Mac kan los laten? Ik niet namelijk.

 • Profielfoto
  Targaryen

  Als ik het goed heb begrepen, Marco, dan heb je bij bepaalde Macs genoeg aan de app die ze hierboven hebben omschreven. In andere gevallen, zoals bij mij (MacBook Pro 13″ 2011) kun je middels een hardware upgrade gebruikmaken van de functies. In mijn geval moet ik dan een bluetooth/netwerk chip zien te vinden met het serienummer dat hierboven wordt vermeld in de tabel. Als ik die vervang met de huidige chip zou continuity moeten werken.

 • Profielfoto
  HugovandenBeld

  Kan dit ook gebruikt worden bij iMacs die Continuity (net) niet ondersteunen?

 • Profielfoto
  One thing less

  @Targaryen, hoewel deze tool zich richt op de iMac van 2011 en ik een uit eind 2009 heb wilde ik het toch proberen. Dit i.v.m. de opmerking dat het script ook zou laten zien welke actie er dan nodig is. Maar als ik op de pagina kijk waar het script te downloaden zou zijn dan wordt mij niet direct duidelijk wat ik moet doen. Moah.. misschien moet ik er morgen maar even rustig voor zitten, misschien begint het me te dagen. Ik vrees eigenlijk dat ik de sigaar ben en dat ik genoodzaakt ben om de instructies op: http://www.theapplelounge.com/feature/exclusive-how-to-enable-handoff-on-older-macs-running-os-x-yosemite/ te gaan volgen.
  grmpf..

 • Profielfoto
  nicow101

  Bovenstaand overzicht van in aanmerking komende Mac model’s klopt niet meer. Zie de site van de maker.

 • Profielfoto
  Saaihead

  Ik heb net een upgrade setje besteld voor mijn 27″ iMac (2011). Voor diegene die hier naar opzoek zijn: zoek op Ebay naar BCM94360CD en kies deze, bestel daarbij een bijbehorende adapter (naar mini PCIe) en een losse antenne voor bluetooth. Ik was voor minder dan 48,- euro klaar en dat was incl. verzendkosten. Ik heb alles besteld bij de aanbieder met de naam “ovolink”, die heeft alle drie deze componenten op voorraad.:)

  Voor het gemak de object numbers van mijn bestelling: 191029765954, 191110158624 en 201204711247