Goh, de Samsung Galaxy Note 4 buigt ook

Door: Raymon Mens - 30 reacties

De maker van de beruchte iPhone 6 Plus bend video heeft ook de Galaxy Note 4 aan een ‘test’ onderworpen. Net als praktisch iedere smartphone met aluminum elementen, buigt de nieuwste Samsung-phablet ook. Op precies dezelfde plaats als de iPhone 6 Plus.

Er zit ook een boodschap aan alle haters en Apple-fanboys in de video.


Zoals verwacht buigt de Note 4 onder grote druk net zo makkelijk als de iPhone 6 Plus. De Samsung is voorzichtig terug te buigen. De Galaxy Note 3 werd eerder al aan een test onderworpen en bleek uit zichzelf terug te buigen. Het grote verschil is dat laatstgenoemde een plastic toestel is.

Zijn we aangekomen op het punt waar we ons van iedere nieuwe telefoon afvragen; will it bend? Het lijkt er wel op. De video van Unbox Therapy is dit keer echter een stuk genuanceerder, er wordt uitgelegd dat dit geen dagelijks gebruik is en dat het niet de bedoeling is om dit thuis na te doen.

Note 4 of iPhone 6 Plus, bij dagelijks gebruik onder normale oms­tan­dig­heden zal geen enkel toestel zomaar buigen. Met die conclusie was dit hopelijk de laatste bend video. Terug naar will it blend, dat was meer dan genoeg.

Reacties

30 reacties
 • Profielfoto
  Noest

  @Raymon Zou je test tussen “” kunnen zetten? Want echt een test is het in mijn ogen niet;)

 • Profielfoto
  belfortmac

  Nou ja, voor dat het probleem met de iPhone is begonnen hoorde je geen klachten over Samsung over buigende toestellen.
  Beetje vreemd, of is dit iets zoeken wat er niet is!?

  Zal zeker wel, zou OMT niet zijn om mee te doen.;-)

 • Profielfoto
  Targaryen

  *zucht*

 • Profielfoto
  belfortmac

  Inderdaad:x

 • Profielfoto
  iekozz

  Zoals verwacht buigt de Note 4 onder grote druk net zo makkelijk als de iPhone 6 Plus. De Galaxy Note 3 werd eerder al aan een test onderworpen en bleek terug te buigen. Het grote verschil is dat dat een plastic toestel is.

  Als je de video gezien had dan buigt de note 4 iets door en is terug te buigen. De 6 plus buigt veel verder door. Wel eerlijk blijven he ;)

 • Profielfoto
  jackybe67

  Iekozz,

  Bij de 1ste test was de iPhone op voorhand al een beetje gebogen. Wel eerlijk blijven hé.

  Daalhofmac,

  wil je nu beweren dat in het geval van Samsung het opgezet spel is??

 • Profielfoto
  teijee

  Hij buigt eerlijk gezegt wel een hele klap minder hoor. Maar alsnog met enorm veel kracht uitoefenen. Het ging er bij de iPhone om dat het gebeurde in broekzakken. Das natuurlijk wel een probleem mocht dit gebeuren.

 • Profielfoto
  iekozz

  Iekozz,

  Bij de 1ste test was de iPhone op voorhand al een beetje gebogen. Wel eerlijk blijven hé.

  Daalhofmac,

  wil je nu beweren dat in het geval van Samsung het opgezet spel is??

  Check de tweede video waar hij het dunnetjes overdoet: https://www.youtube.com/watch?v=gJ3Ds6uf0Yg&

  Ook andere smartphones: https://www.youtube.com/watch?v=IROcoJeVfSI

 • Profielfoto
  belfortmac

  Voor dat ik het weer heb gedaan, iedere Smartphone buigt.
  Alleen hoe snel, en hoeveel aandacht krijgt het.
  Opvallend is wel dat als Apple in een negatief daglicht komt te staan, er meteen gezocht wordt bij de concurrentie om deze slecht te maken.

  En zeker bij Samsung!!

 • Profielfoto
  jackybe67

  Daalhofmac,

  ga maar snel een Note4 halen, je hebt hem verdient.

 • Profielfoto
  IdB

  Als ik kijk naar de daadwerkelijke ingediende klachten bij Apple over de nieuwe iPhone denk ik idd dat het zoeken is naar negatieve punten. En idd; ik heb ook mijn iPhone vaak in mijn broekzak zitten (iPhone4s). Gelukkig nog zonder problemen, maar is eigenlijk wachten op…
  Moet wel vaak terugdenken aan een aantal jaar geleden dat ik er versteld van stond dat nog geen bedrijf iets had uitgevonden dat ik bijvoorbeeld in de keuken een simpel computertje op een standaardje of zo kon zetten met bijvoorbeeld recepten erop. Et voilĂ  toen kwam de iPad in ons huis…
  Nu vraag ik me dus af of er geen flexibele buigbare telefoon kan komen… Wellicht ook over een paar jaar?

 • Profielfoto
  mmww

  Iemand maakt iets bewust stuk, en opeens is er een probleem!(n)

 • Profielfoto
  Niels

  No shit Sherlock… Can somebody just ban this guy from the internet? Or try a bend test on his nose?

 • Profielfoto
  belfortmac

  @jackybe67

  Nee dank je, heb tot volle tevredenheid een S5.:razz:

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Iekozz,

  Bij de 1ste test was de iPhone op voorhand al een beetje gebogen. Wel eerlijk blijven hé.

  Daalhofmac,

  wil je nu beweren dat in het geval van Samsung het opgezet spel is??

  Waarom is het toch blijkbaar zo pijnlijk voor sommigen dat er iets aan te merken is op een product van Apple?

  Daalhofmac,

  ga maar snel een Note4 halen, je hebt hem verdient.

  Ah, en om het af te ronden weer eens het ‘ga dan weg bij Apple’-argument op het moment dat de zinnige argumenten op zijn. Ik ga huilen.

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Zoals verwacht buigt de Note 4 onder grote druk net zo makkelijk als de iPhone 6 Plus.

  Raymon, als je dit filmpje aanhaalt als ‘bewijs’ dat de Note 4 net zo makkelijk buigt, dan moet je even wat wegknippen uit het filmpje. Met name de stukjes waarin hij zegt dat de Note 4 bij lange na niet zo makkelijk buigt in zijn handen als de iPhone 6 Plus.

 • Profielfoto
  Buzz

  Benoem dan eens precies wat er dan daadwerkelijk aan te merken is, franklin? En welk bewijs je daarvoor inbrengt.

  En kom dan niet weer met deze filmpjes aanzetten alsjeblieft. Deze meneer heeft al genoeg YouTube inkomsten verdiend. Kunnen we niet met zijn allen afspreken dat we niet meer op zijn filmpjes zullen klikken, of erger nog, ze op de voorpagina plaatsen?

 • Profielfoto
  H.deweg

  Note 4 of iPhone 6 Plus, bij dagelijks gebruik onder normale oms­tan­dig­heden zal geen enkel toestel zomaar buigen. Met die conclusie was dit hopelijk de laatste bend video.

  Eh ik kwee nie hoor maar in diverse serieuze tests is aangetoond dat zo’n Samsung grofweg twee keer meer druk kan hebben. Gaan we nu gewoon zeggen dat dat niet waar is? Soort van Noord Korea strategie? Dat heeft iets heel erg zieligs. En in mijn leven hoop ik eigenlijk dat er af en toe ook wat niet dagelijkse en abnormale omstandigheden te vinden zijn.

 • Profielfoto
  kimiferrari

  Eh ik kwee nie hoor maar in diverse serieuze tests is aangetoond dat zo’n Samsung grofweg twee keer meer druk kan hebben. Gaan we nu gewoon zeggen dat dat niet waar is? Soort van Noord Korea strategie? Dat heeft iets heel erg zieligs. En in mijn leven hoop ik eigenlijk dat er af en toe ook wat niet dagelijkse en abnormale omstandigheden te vinden zijn.

  Klopt, maar wat voor krachten komen er vrij als je gaat zitten met je telefoon in je broek? Stel dat het maar 20kg is, wat maakt het dan uit dat een Samsung 3x zo veel aan kan als een telefoon bij normaal gebruik niet zou buigen?

  Ik kan ook een aansteker onder mijn iPhone 6+ houden en onder de Note 3. Ik denk dat de iPhone daar beter tegen bestand is. Dat maakt dus ook geen hol uit, want dat valt niet onder normaal gebruik. (natuurlijk wel een extreem voorbeeld).

 • Profielfoto
  H.deweg

  Klopt, maar wat voor krachten komen er vrij als je gaat zitten met je telefoon in je broek? Stel dat het maar 20kg is, wat maakt het dan uit dat een Samsung 3x zo veel aan kan als een telefoon bij normaal gebruik niet zou buigen?

  Dat klopt wat je zegt daar ben ik het ook helemaal mee eens en ik denk ook dat het buigverhaal wat overtrokken is. Alleen is dat de discussie niet, het gaat erom dat je feitelijk juiste informatie moet verschaffen.

 • Profielfoto
  Aerea

  Als die dude gewoon die telefoons in z’n kontzak doet breken ze allemaal meteen door. Als ie niet zo veel zou vreten en eens wat zou sporten, zou ie ook elke telefoon zo doormidden krijgen met z’n niet-worstenklauwen.

  Conclusie: een gezonde levensstijl is beter, je telefoon breekt niet als je erop gaat zitten en je hebt wel de kracht om de telefoon van degene die jou vraagt of je iPhone buigt in tweeën te breken.

  Oftewel, zoals met alles, geldt ook hier: het is maar net hoe je het bekijkt. Of buigt.

 • Profielfoto
  H.deweg

  Daarbij is “normaal gebruik” in dit geval bijna letterlijk een heel rekbaar begrip. Eigenlijk hoop ik dat mijn leven niet alleen maar gevuld wordt met “normaal gebruik” en “normale omstandigheden”.

  Overigens even terzijde maar de krachten die op een telefoon komen te staan wanneer hij in je broekzak zit, kunnen nog vies tegenvallen

 • Profielfoto
  sciletto

  En toch blijft het wonderbaarlijk allemaal. Elke keer als Apple een telefoon uitbrengt ”en dat is 1 keer per jaar” dan komen de concurrenten/media geile mannetjes en vrouwtjes altijd wel volop in het nieuws met iets wat er mis is met de nieuwe iPhone.

  Toch wil ik wel eens weten welke telefoon de redacteurs hebben die de eerste berichten plaatsen, of sterker nog, de laatste bijschrijvingen met het inkomen:P

  Zoals die dude hierboven, hoeveel geld heeft ie wel niet van Google gehad door alle views?

  @daalhofmac
  Wat vind je toch zo bijzonder aan een Samsung met android?

 • Profielfoto
  belfortmac

  Mijn Samsung is niet bijzonder, ik ben er alleen heel tevreden over.
  Zeker de batterijduur is goed, en wat betreft Android, daar zijn veel meer apps naar mijn zin als bij iOS.
  Verder kan er nog een dikke geheugenkaart in en ik kan mijn agenda en contacten gewoon synchroniseren met mijn Mac.

  Dus ik ben tevreden!

  Kan ik ook zeggen, wat is er bijzonder aan een iPhone.

 • Profielfoto
  jackybe67

  Franklinvv,

  nee omdat hij net als jij het nodig vinden om op een Apple forum, Samsung tot in den treure te komen verdedigen. Het slaafs kopiĂ«ren, en kom nu niet af dat Apple dit ook doet, en hun ergerlijke reclame’s laten mij van dit bedrijf weinig goeds denken. Apple implementeerd ook zaken die op andere platformen te verkrijgen zijn, maar meestal geven zij er net een iets andere draai aan. Samsung was er als de kippen bij om het buigen van de iPhone belachelijk te maken. Als dan blijkt dat bij hun nieuwe Note dit ook het geval is, ook al is het minder, dan lig ik krom van het lachen. Ze hebben alleen heel veel geluk dat de media er niet opspringt zoals bij Apple.

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Benoem dan eens precies wat er dan daadwerkelijk aan te merken is, franklin? En welk bewijs je daarvoor inbrengt.

  En kom dan niet weer met deze filmpjes aanzetten alsjeblieft. Deze meneer heeft al genoeg YouTube inkomsten verdiend. Kunnen we niet met zijn allen afspreken dat we niet meer op zijn filmpjes zullen klikken, of erger nog, ze op de voorpagina plaatsen?

  Zucht.:| Het is Ă©cht niet moeilijk hoor …

  Raymon zegt dat DIT FILMPJE laat zien dat de Note 4 net zo makkelijk buigt. In DIT FILMPJE is echter niet te zien dat het net zo makkelijk buigt, en bovendien zegt de bebaarde meneer dat de Note 4 minder makkelijk buigt. Waaruit wordt dan de conclusie getrokken dat de Note 4 net zo makkelijk buigt?

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Franklinvv,

  nee omdat hij net als jij het nodig vinden om op een Apple forum, Samsung tot in den treure te komen verdedigen.

  Ik heb helemaal niets met Samsung. Sterker nog: ik wil absoluut geen apparatuur van Samsung. Ik blijf er ver vandaan. Waar heb ik aangegeven dat ik Samsung verdedig, of ĂŒberhaupt iets positiefs voel bij Samsung als merk? Dat is namelijk absoluut niet het geval. Beetje jammer dat je dan die aanname doet.

  Ik snap dan wel waarom je gelijk iedereen naar Samsung stuurt die iets op te merken heeft over Apple of een product van Apple …

  Het slaafs kopiĂ«ren, en kom nu niet af dat Apple dit ook doet, en hun ergerlijke reclame’s laten mij van dit bedrijf weinig goeds denken. Apple implementeerd ook zaken die op andere platformen te verkrijgen zijn, maar meestal geven zij er net een iets andere draai aan. Samsung was er als de kippen bij om het buigen van de iPhone belachelijk te maken. Als dan blijkt dat bij hun nieuwe Note dit ook het geval is, ook al is het minder, dan lig ik krom van het lachen. Ze hebben alleen heel veel geluk dat de media er niet opspringt zoals bij Apple.

  Het gezeur over bedrijf A dat bedrijf B kopieert is al jaren erg vermoeiend. Volgens mij is het in sommige gevallen inderdaad gewoon waar, maar het is weer typerend dat van jou niet gezegd mag worden dat Apple zelf ook kopieert. De rest van de wereld is het daar namelijk wel over eens. Dat ik het van jou niet mag zeggen betekent dus niet dat het niet waar is hoor. Tot slot ook voor jou de vraag: waar zie jij dat de Note 4 nét zo makkelijk buigt als de iPhone 6 Plus?

 • Profielfoto
  sedikit
 • Profielfoto
  wensink

  Tot slot ook voor jou de vraag: waar zie jij dat de Note 4 nét zo makkelijk buigt als de iPhone 6 Plus?

  Als dan blijkt dat bij hun nieuwe Note dit ook het geval is, ook al is het minder, dan lig ik krom van het lachen.

  Volgens mij moet jij net zo goed leren lezen @franklinvv ;)

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Tot slot ook voor jou de vraag: waar zie jij dat de Note 4 nét zo makkelijk buigt als de iPhone 6 Plus?

  Als dan blijkt dat bij hun nieuwe Note dit ook het geval is, ook al is het minder, dan lig ik krom van het lachen.

  Volgens mij moet jij net zo goed leren lezen @franklinvv ;)

  Inderdaad.:) Mea culpa. Niets menselijks is mij vreemd.;)

  Overigens begrijp ik het leedvermaak dan verder niet.