Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 8 oktober 2014

Gerucht: Retina MacBook Air in productie

De MacBook Air is de enige MacBook die zonder retina scherm geleverd wordt. Het dunne en lichte ontwerp staat een scherm met hoge resolutie en bijbehorende hardware nog in de weg. Volgens nieuwe geruchten is dat echter niet lang meer het geval.

Het matig betrouwbare DigiTimes claimt dat de productie van een Retina MacBook Air begonnen is in de fabrieken van Quantana in Taiwan. De productie zou recent zijn opgestart en nog niet op volle capaciteit draaien, in november moet dat wel zo zijn. De bronnen van DigiTimes speculeren dat de Retina Air begin volgend jaar in de schappen zal liggen.

Het gaat om een 12-inch MacBook die dunner is dan de huidige Air. Die dunheid zou ook problemen met de productie van de behuizing veroorzaken, waardoor veel exemplaren nog mislukt van de band rollen. Verwacht wordt dat dit de komende maanden val verbeteren.

De geruchten zijn in lijn met eerdere berichten over een Retina MacBook Air die een scherm van 12-inch krijgt. De speculaties van vandaag voegen daar nog aan een touchscreen aan toe. Vorige maand werd bekend dat Apple het apparaat mogelijk net als de iPhone drie keuropties wil geven.

Om een dun ontwerp met retina scherm mogelijk te maken is hardware nodig die krachtig en energiezuinig is. Ook is in een dunne behuizing waarschijnlijk geen plaats voor voor actieve koeling. De Intel Core M processor uit de Broadwell-familie lijkt aan al deze voorwaarden te voldoen. Volgens Intel zijn de eerste systemen die deze chip gebruiken nog voor de feestdagen te koop.

Reageer op artikel:
Gerucht: Retina MacBook Air in productie
Sluiten