Gerucht: Retina MacBook Air in productie

Door: Raymon Mens - 9 reacties

De MacBook Air is de enige MacBook die zonder retina scherm geleverd wordt. Het dunne en lichte ontwerp staat een scherm met hoge resolutie en bijbehorende hardware nog in de weg. Volgens nieuwe geruchten is dat echter niet lang meer het geval.

Het matig betrouwbare DigiTimes claimt dat de productie van een Retina MacBook Air begonnen is in de fabrieken van Quantana in Taiwan. De productie zou recent zijn opgestart en nog niet op volle capaciteit draaien, in november moet dat wel zo zijn. De bronnen van DigiTimes speculeren dat de Retina Air begin volgend jaar in de schappen zal liggen.

Het gaat om een 12-inch MacBook die dunner is dan de huidige Air. Die dunheid zou ook problemen met de productie van de behuizing veroorzaken, waardoor veel exemplaren nog mislukt van de band rollen. Verwacht wordt dat dit de komende maanden val verbeteren.
grey macbook
De geruchten zijn in lijn met eerdere berichten over een Retina MacBook Air die een scherm van 12-inch krijgt. De speculaties van vandaag voegen daar nog aan een touchscreen aan toe. Vorige maand werd bekend dat Apple het apparaat mogelijk net als de iPhone drie keuropties wil geven.

Om een dun ontwerp met retina scherm mogelijk te maken is hardware nodig die krachtig en energiezuinig is. Ook is in een dunne behuizing waarschijnlijk geen plaats voor voor actieve koeling. De Intel Core M processor uit de Broadwell-familie lijkt aan al deze voorwaarden te voldoen. Volgens Intel zijn de eerste systemen die deze chip gebruiken nog voor de feestdagen te koop.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  ifrankhut

  De MacBook Air is de enige MacBook die zonder retina scherm geleverd wordt.

  De enige.. Er zijn 2 soorten -.-

 • Profielfoto
  Soulshaker

  De MacBook Air is de enige MacBook die zonder retina scherm geleverd wordt.

  De enige.. Er zijn 2 soorten -.-

  Inderdaad , er is nog steeds de gewone 13″ Macbook Pro

 • Profielfoto
  Lorenzo-e

  Yesss! Kan niet wachten!
  Ik hoop dat die dikke, lelijke behuizing, rondom het scherm ook verdwijnt..

 • Profielfoto
  Mensmetb

  Kan de mbair dunner dan? Als je naar de usbpoorten enzo kijkt lijkt dat nauwelijks dunner te kunnen.

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  De MacBook Air is de enige MacBook die zonder retina scherm geleverd wordt.

  De enige.. Er zijn 2 soorten -.-

  Inderdaad , er is nog steeds de gewone 13″ Macbook Pro

  Lees het als: De enige soort. De Pro is met Retina leverbaar. Air niet.

 • Profielfoto
  Bento

  Interessant!

 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  Kan de MacBook Air dan nĂłg dunner? Voor mij gaat die “thinnovation” tegenwoordig iets te ver. Binnenkort kunnen we spreken van een tweede #Bendgate, want dan gaan gekke YouTubers hun MacBooks dubbelvouwen!

 • Profielfoto
  Aerea

  Lijkt me zo vet als je straks Macs hebt in spacegrijs. <3

 • Profielfoto
  Grogy

  Na de release wacht ik nog wel een half jaartje met bestellen, er zullen vast failures tevoorschijn komen, als er nu al zoveel mislukken tijdens het productieproces. Ze gaan gewoon te ver met het dunne design!