Gameweekend: Daddy Long Legs

4 reacties

Het zal je maar overkomen. Je bent een klein, vierkant, zwaar beestje en je benen zijn vijf keer de lengte van je lichaam. Zie dan maar eens een lekker stukje te wandelen. Heb je het idee een beetje te pakken? Ga het dan snel proberen in het spel Daddy Long Legs.

Hoewel het concept in eerste instantie heel simpel lijkt, kom je er na een tijdje achter dat het erg goed in elkaar zit. De zwaartekracht klopt en de reactie van het lichaampje op de knikkende knietjes voelt natuurlijk. Dit maakt Daddy Long Legs een uitdagend spelletje, wat je kan blijven boeien.
DLLScreen!
Het doel van Daddy Long Legs is om een zo lang mogelijke afstand te lopen. Het draait dus allemaal om de highscores in dit behendigheidsspelletje. Achter de rode lijn staat het monstertje (geïnspireerd op de ‘echte’ Daddy Longlegs) klaar om aan zijn wandeling te beginnen. Door te tikken op het scherm wissel je van been en knikt het knietje terwijl het harige blokje balanceert op de twee stelten. Een grappige toevoeging is de titel in het begin van het spel waar je ziet hoevaak je al hebt gewandeld.
DLLscreen3
De sleutels tot succes zijn timing en evenwicht. Door op het juiste moment van been te wisselen en het gewicht van het lijfje goed weten te verplaatsen kun je een heel stuk lopen. Doordat het reactievermogen van het monstertje en de zwaartekracht in het spelletje goed klopt, is dit een uitdaging om te doorgronden en zo tactieken te bedenken.
DLLScreen2
Aan het vaak abrupte einde van de wandeling krijg je te zien hoever je bent gekomen. Je highscore is gemarkeerd met een sterretje en een gouden streep op de grond. Het is mogelijk om je wandeling terug te kijken en deze te delen via mail en social media. Ook is Game Center beschikbaar om je highscore met die van je vrienden te vergelijken. Voor een spelletje als Daddy Long Legs waar alles draait om highscores is dit een leuke toevoeging.

Daddy Long Legs is helemaal gratis, vrij van reclame en vrij van in-app aankopen! Dit maakt Daddy Long Legs een spelletje wat je gewoon even moet installeren om te merken dat je het op momenten waar de verveling toeslaat, telkens zit te spelen.

Downloaden en spelen
Daddy Long Legs is te downloaden in de App Store en geschikt voor iPhone, iPad en iPod Touch. Het spel vereist minimaal iOS 4.3.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  oblomov

  Ook grafisch erg mooi.

 • Profielfoto
  MrHammond

  Hmz, frustrerend…:-P
  Maar goed als “tussendoortje”, ja:-)

 • Profielfoto
  iMaf

  Hoe vrij van reclame? Toch niet op de iPad!

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Op de iPhone ook niet, er zit een balkje bovenaan. (alleen in het menu)