Gameweekend: Agents of Storm voor iPad

Door: Maarten - 1 reactie

Afgelopen vrijdag was het zover. In de Nederlandse Apple Stores zijn de nieuwe iPads te koop! Een nóg betere chip in de iPad Air 2 zorgt samen met ‘Metal‘ in iOS 8 voor geweldige graphics. Deze techniek in actie zien? Speel dan Agents of Storm voor iPad.

Agents of Storm is afgelopen week gelanceerd en meteen opgenomen in Apple’s lijst met ‘Grandioze games voor iOS 8, verrijkt met Metal’. De grafische prestaties zijn dan ook hét ding wat Agents of Storm onderscheidend maakt. Het spelconcept is daarentegen al bekend en in vele vormen terug te vinden in de App Store. 
IMG_0015
De game start met de aanleg van je eigen basis. Het doel is als geheim agent de wereld te redden door eilanden te veroveren en de boeven te verjagen (simpel toch?). Dit doe je door met boten, vliegtuigen en een blauw goedje met de naam ‘Jade’ de eilanden van de vijand aan te vallen. De gebouwen en items die je bouwt betaal je met goud en Jade, evenals de aanvallen die je uitvoert. Kleine bootjes varen af en aan om je deze twee betaalmiddelen te brengen. Een succesvolle aanval levert overigens ook wat goudstukken en druppels Jade op.
IMG_0020
Neem tijdens de bouw van je basis even de tijd om rond te kijken naar de reflectie van de rotsen in het water en hoe soepel de 3D-animaties gaan. Deze tijd heb je ook, want het bouwen van een gebouw of item kost een al snel een paar minuten. Hier komt meteen het verdienmodel en het herkenbare spelconcept naar voren. Succesvolle spellen als Clash of Clans gebruiken deze wachttijden al langer om je te stimuleren diamanten (te koop voor echte euro’s) uit te geven. Deze diamanten zijn ook terug te vinden in Agents of Storm, maar het spel is prima zonder te spelen.

IMG_0017
Bepaal je strategie

Heb je lang genoeg gewacht en ben je klaar voor een aanval, dan kies je een eiland op de kaart om met je vloot te gaan veroveren. In het begin zijn de aanvallen simpel, maar naar mate je verder vaart dien je strategischer te gaan denken. Bekijk goed de reikwijdte van de verdediging op het vijandelijk eiland en zorg dat je voldoende troepen laat aanvallen. Alleen zo kun je de basis van het eiland vernietigen en langzaam maar zeker de wereld redden.

IMG_0018
Val aan!

Hoewel Agents of Storm niet de originaliteitsprijs wint en in-app aankopen heeft is het toch een aanrader. De strategieën die je in latere aanvallen moet bedenken maken het spel uitdagend en leuk voor iedereen die iets met tactiek heeft. Als je tussendoor genoeg dingen te doen hebt, is het wachten geen probleem en kom je niet in de verleiding een in-app aankoop te doen. Daarbij is het een ideaal spel om de prestaties van je nieuwe iPad te checken!

Downloaden en spelen
Agents of Storm is te downloaden in de App Store en geschikt voor iPhone, iPad en iPod Touch en geoptimaliseerd voor iPhone 6. Het spel vereist minimaal iOS 7.1.

Reacties

1 reactie