Flinke voortgang zichtbaar in nieuwste dronevideo Apple Campus 2

5 reacties

Dronebeelden van Apple Campus 2 maken, het is een nieuwe hobby van drone-eigenaren in Cupertino. Zo krijgen we regelmatig een goed beeld van de vorderingen van Apple’s nieuwe hoofdkantoor dat in 2016 af moet zijn.

Nadat twee maanden terug de contouren van de ‘Spaceship Campus’ zichtbaar werden, tonen de allerlaatste beelden flinke voorgang in de constructie. Tweederde van de buitenste ring is voorzien van betonnen fundering en de aanrijroute is al duidelijk zichtbaar.

De nieuwe campus heeft een vloeroppervlak heeft 261.000 m2 en wordt gebouwd op 40 hectare grond. Er zijn ondergrondse en bovengrondse parkeergarages voor meer dan 10.000 auto’s, een fitnesscentrum van 2.300 m2, een café, een auditorium voor 1.000 mensen en een kantine waar tegelijkertijd 3.000 personen kunnen iLunchen.

Maquette van het eindresultaat.

Apple CEO Tim Cook noemde het in aanbouw zijnde hoofdkantoor recent nog het meest groene gebouw op aarde. De binnenkant van het donutvormige gebouw zal volledig gevuld worden met bebossing, waardoor een flinke binnentuin ontstaat.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Pappapaul

  Mooi hoor.
  (zou het inkorten en die laatste 50 seconden van dit filmpje afknippen).

 • Profielfoto
  McNismo

  Shit,…. Echt mooi!!

 • Profielfoto
  ro_me

  Shit,…. Echt mooi!!

  Ik ben niet zo onder de indruk van ‘shit’. Ik vind dan ook dat Clara 34 een rechtszaak moet aanspannen tegen Apple. Dit ontwerp lijkt als twee druppels water op haar koeievlat

 • Profielfoto
  computer space

  Wat zijn eigenlijk de plannen voor NA Apple? Lijkt me dat Cupertino een lifecycle analyse heeft geëist. Bejaardentehuis voor ex valley techneuten wellicht?

 • Profielfoto
  ¿`„

  Indrukwekkend.
  Het filmpje zelf komt wat statisch over. Het zal wel wat flitsender kunnen.