Fitbit onthult nieuwe fitness trackers en een ‘superwatch’

Door: Raymon Mens - 8 reacties

Fitbit heeft vandaag drie nieuwe trackers uit de doeken gedaan. Ze zijn allemaal net iets slimmer dan hun voorgangers. Twee nieuwe pols­bandjes hebben de beschikking gekregen over een klein OLED-schermpje. Ook is er een fitness superwatch met groot touchscreen.

De Fitbit Charge en Charge HR volgen de Fitbit Flex op. De Charge meet stappen, afstand, slaap en meer. De Charge HR voegt daar een hartslag­meter aan toe. Beide polsbandjes beschikken nu over een schermpje waarop de tijd, fitness-data en bij koppeling met een telefoon wie belt te zien is.

https://www.youtube.com/watch?v=iVdsBo1GDN4

De Fitbit Surge is een combinatie van een smartwatch en fitness tracker. Het heeft de vorm van een horloge en beschikt over een LCD touchscreen. Er is ook een hartslagmeter en GPS ingebouwd. Notificaties en telefonische oproepen verschijnen op het scherm. Ook is het mogelijk om je muziek te bedienen. De Surge komt met 8 ingebouwde sensoren, zoals een kompas, gyroscoop en versnellingsmeter. De accu gaat volgens Fitbit 7 dagen mee.

Fitbit heeft geen plannen om Apple’s HealthKit te ondersteunen. Verzamelde data is zichtbaar in een eigen app en via het web. Fitbit Charge is vanaf 17 november 2014 verkrijgbaar bij Bol.com, Coolblue en MediaMarkt. De Fitbit Charge HR en Fitbit Surge volgen begin 2015. Alle trackers zijn verkrijgbaar in small, large en extra large, waarvan de laatste alleen via Fitbit.com.

 • Fitbit Charge (129,99 euro) is verkrijgbaar in black, slate, blue en burgundy.
 • Fitbit Charge HR (149,99 euro) is verkrijgbaar in black, plum, blue en tangerine.
 • Fitbit Surge (249,99 euro) is verkrijgbaar in black, blue en tangerine.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Usain

  Twijfel tussen een Charge HR en Surge, ik heb echt wijven polsjes hartstikke dun en wil ze eigenlijk is zien om mijn pols ben bang dat die Surge te groot is.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Die Surge ziet er op de film bij zo’n sportieve man al behoorlijk lomp uit.
  Dus met smalle polsjes (ik koop altijd dames-sport-horloges) ziet dat er natuurlijk niet uit.:)

 • Profielfoto
  hnijveen

  Heb een Fitbit Flex, het doet wat hij moet doen maar aangezien Fitbit zich afgekeerd heeft van Health (Kit) vind ik de product lineup veel minder interessant.

 • Profielfoto
  Aerea

  Ik snap wel dat ze de Apple Health app laten voor wat het is. Wat een lelijke en onhandige app is dat. Ik heb alleen ervaring met de apps van Withings en Jawbone, maar die twee apps zijn echt veel handiger, inzichtelijker en prettiger in gebruik, naast dat de Jawbone app er ook nog eens fraai uitziet.

 • Profielfoto
  Erwal

  Getuigt van lef, had ik eerlijk gezegd niet meer verwacht van Fitbit. En niet verkeerd geprijsd. Toch even afwachten of de apple watch wat wordt, maar een vervanger van mijn Fitbit One moet er toch een keer van komen.

 • Profielfoto
  Janssuh

  SUPER! Eindelijk een horloge met GPS, Heartrate sensor én waterdicht..
  Gaat voor mij toch deze worden ipv de Apple Watch.

 • Profielfoto
  knekkie

  Ik gebruik de Polar v800
  Lijkt in veel opzichten op de surge.

  Maar de flow app en flow.polar.com site weergeven je data veel duidelijker dan wat ik van de competitie heb gezien.

 • Profielfoto
  pimmink

  Come on Fitbit,
  Dat horloge is echt niet mooi.:sad: