Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 27 oktober 2014

Fitbit onthult nieuwe fitness trackers en een ‘superwatch’

Fitbit heeft vandaag drie nieuwe trackers uit de doeken gedaan. Ze zijn allemaal net iets slimmer dan hun voorgangers. Twee nieuwe pols­bandjes hebben de beschikking gekregen over een klein OLED-schermpje. Ook is er een fitness superwatch met groot touchscreen.

De Fitbit Charge en Charge HR volgen de Fitbit Flex op. De Charge meet stappen, afstand, slaap en meer. De Charge HR voegt daar een hartslag­meter aan toe. Beide polsbandjes beschikken nu over een schermpje waarop de tijd, fitness-data en bij koppeling met een telefoon wie belt te zien is.

http://www.youtube.com/watch?v=iVdsBo1GDN4

De Fitbit Surge is een combinatie van een smartwatch en fitness tracker. Het heeft de vorm van een horloge en beschikt over een LCD touchscreen. Er is ook een hartslagmeter en GPS ingebouwd. Notificaties en telefonische oproepen verschijnen op het scherm. Ook is het mogelijk om je muziek te bedienen. De Surge komt met 8 ingebouwde sensoren, zoals een kompas, gyroscoop en versnellingsmeter. De accu gaat volgens Fitbit 7 dagen mee.

Fitbit heeft geen plannen om Apple’s HealthKit te ondersteunen. Verzamelde data is zichtbaar in een eigen app en via het web. Fitbit Charge is vanaf 17 november 2014 verkrijgbaar bij Bol.com, Coolblue en MediaMarkt. De Fitbit Charge HR en Fitbit Surge volgen begin 2015. Alle trackers zijn verkrijgbaar in small, large en extra large, waarvan de laatste alleen via Fitbit.com.

  • Fitbit Charge (129,99 euro) is verkrijgbaar in black, slate, blue en burgundy.
  • Fitbit Charge HR (149,99 euro) is verkrijgbaar in black, plum, blue en tangerine.
  • Fitbit Surge (249,99 euro) is verkrijgbaar in black, blue en tangerine.
Reageer op artikel:
Fitbit onthult nieuwe fitness trackers en een ‘superwatch’
Sluiten