Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 21 oktober 2014

Apple Pay: Betalen was nog nooit zo leuk

Voor Europeanen stond iOS 8.1 vooral in het teken van nieuwe functies en bugfixes, maar voor Amerikanen bracht de update ook Apple Pay. Betalen met je iPhone en vingerafdruk, is de belofte van het betaalsysteem. Natuurlijk werd Apple Pay meteen getest en het blijkt in de praktijk al aardig te werken.De combinatie met Passbook maak het ook mogelijk om klantenkaarten thuis te laten, deze verschijnen in de vorm van een QR-code die de winkel kan scannen. Dit is te zien in onderstaande video van Walgreens.

ABC News probeerde de betaaldienst samen met niemand minder dan Eddy Cue, Apple’s hoofd software en services.

Het ging niet altijd goed. Deze YouTubeber omschrijft zijn ervaring bij een McDrive. Hij stuitte op een medewerker die niets van Apple Pay wist en gebruikte na een lange rij veroorzaakt te hebben maar zijn credit card.

Onvoorbereide winkelketens lijken tot nu toe het grootste probleem bij de uitrol van Apple Pay. Zo stuitte Gizmodo ook op veel onvoorbereid winkelpersoneel. Een redacteur van Fast Company gaat een week lang proberen te overleven met alleen Apple Pay op zak.

Apple kondigde Apple Pay samen met de iPhone 6 en iPhone 6 Plus aan. De dienst maakt contactloos betalen met je iPhone mogelijk en doet dit op basis van NFC. Wanneer we Apple Pay in Nederland kunnen gebruiken is nog niet bekend. Lees meer over de beveiliging en werking van Apple Pay in ons uitgebreide artikel over Apple’s betaaldienst.

Reageer op artikel:
Apple Pay: Betalen was nog nooit zo leuk
Sluiten