Apple Pay: Betalen was nog nooit zo leuk

Door: Raymon Mens - 19 reacties

Voor Europeanen stond iOS 8.1 vooral in het teken van nieuwe functies en bugfixes, maar voor Amerikanen bracht de update ook Apple Pay. Betalen met je iPhone en vingerafdruk, is de belofte van het betaalsysteem. Natuurlijk werd Apple Pay meteen getest en het blijkt in de praktijk al aardig te werken.De combinatie met Passbook maak het ook mogelijk om klantenkaarten thuis te laten, deze verschijnen in de vorm van een QR-code die de winkel kan scannen. Dit is te zien in onderstaande video van Walgreens.

ABC News probeerde de betaaldienst samen met niemand minder dan Eddy Cue, Apple’s hoofd software en services.

Het ging niet altijd goed. Deze YouTubeber omschrijft zijn ervaring bij een McDrive. Hij stuitte op een medewerker die niets van Apple Pay wist en gebruikte na een lange rij veroorzaakt te hebben maar zijn credit card.

Onvoorbereide winkelketens lijken tot nu toe het grootste probleem bij de uitrol van Apple Pay. Zo stuitte Gizmodo ook op veel onvoorbereid winkelpersoneel. Een redacteur van Fast Company gaat een week lang proberen te overleven met alleen Apple Pay op zak.

Apple kondigde Apple Pay samen met de iPhone 6 en iPhone 6 Plus aan. De dienst maakt contactloos betalen met je iPhone mogelijk en doet dit op basis van NFC. Wanneer we Apple Pay in Nederland kunnen gebruiken is nog niet bekend. Lees meer over de beveiliging en werking van Apple Pay in ons uitgebreide artikel over Apple’s betaaldienst.

Reacties

19 reacties
 • Profielfoto
  Imade

  Denk dat dit wel paar jaar gaat duren voordat wij Apple Pay kunnen gebruiken omdat alle banken eigen technologie gebruiken.
  Daarnaast is Nederland geen Credit Card land.

 • Profielfoto
  /dev/enschede

  Een week lang overleven met alleen Apple Pay op zak zal wel lukken; moet je alleen gaan eten en drinken bij de Mac. Dan kan het!

 • Profielfoto
  polansky

  Wat een zielepiet die kerel van dat laatste filmpje.
  Kan Apple er wat aan doen dan dat ze die muppet bij de Mac niet hebben geinstrueerd hoe ze daar met Apple Pay kunnen betalen….

  Moet je Apple niet voor afzeiken, dit is immers de schuld van die hamburgergigant en heeft verder niets van doen met Apple. Wat een looser zeg!

 • Profielfoto
  UtregCity

  De Verifone techniek van contactloos betalen is er al (kijk maar op je bankpas en op de betaalterminal in de winkel) en ook hier weten de meeste winkeliers niet hoe ’t werkt… Maar of je nou een bankpas of iPhone aanbiedt bij de terminal, maakt vlgs mij geen ene drol uit, het gaat m.i. om de betalingsafhandeling en wie zit daar in NL achter? Met die partij moet/kan Apple om de tafel gaan en dan is zo gepiept. Of zie ik dit te simpel?

 • Profielfoto
  Imade

  Je moet ook met banken gaan praten en denk niet dat die in NL makkelijk zijn.
  Wij hebben wel 3 grote banken (waarvan 2 nog steeds in Staats handen) en diverse kleine banken.
  Die gaan dus enkel voor de makkelijkste winsten.

 • Profielfoto
  kimiferrari

  Het zou best kunnen dat Apple al afspraken heeft met sommige Nederlandse banken. Ze hebben namelijk 500 nieuwe banken toegevoegd aan Apple Pay

 • Profielfoto
  Imade

  Dan moeten daar in ieder geval ING en de Rabobank bij staan. Die zijn in NL relatief gezien het grootste banken.

 • Profielfoto
  112dusty

  Wat zijn die terminals daar lompe dingen die hier in Nederlands zijn veel beter ontworpen!

 • Profielfoto
  JohnnyDeBelg

  Gaat die gast nu echt verwachten dat het overal direct werkt. Het betaal systeem in Belgiƫ en misschien ook Nederland word beheerd door Atos. In Amerika is dit veel uitgebreider. Dus het is veel eenvoudiger om dit uit te rollen en waarschijnlijk is Atos wel aan het bekijken hoe dit kan.

  Dat banken niet innovatief zijn is niet altijd waar. Bij mijn bank KBC kan ik geld afhalen via de app op mijn smartphone. Je duwt op het scherm van de terminal en je krijgt een unieke QR code en je bevestigd alles via je telefoon en geld komt uit de kast.

  Je kan apple pay tab zien als je regio settings op VS zet.

 • Profielfoto
  HydrƦ

  Lekker vlotte uitrol, snel geimplementeerd. Kunnen we hier nog een puntje aan zuigen, met onze overlegcultuur.
  En wat me opvalt is dat Apple het bekijkt vanuit het klantperspectief. Hoe maken we het zo makkelijk en eenvoudig voor de klant. Net als iTunes destijds.

 • Profielfoto
  Yosemite

  Leuk dat het er is maar de toegevoegde waarde t.o.v. bijvoorbeeld contactloos betalen met een ING pas is minimaal.

  Het zou best kunnen dat Apple al afspraken heeft met sommige Nederlandse banken. Ze hebben namelijk 500 nieuwe banken toegevoegd aan Apple Pay

  In het persbericht staat: “more than 500 new banks from across the country have signed on to Apple Pay”

  Zijn dus 500 Amerikaanse banken.

 • Profielfoto
  Noest

  Het werkt ook met debit kaarten, dus ook met pinpassen.

  Bijna alle grote Nederlandse banken zijn uitgebreid vertegenwoordigd in de VS, dus ze zullen daar heus wel meekijken, daar maak ik me geen zorgen over:)

 • Profielfoto
  Churchil

  @Yosemite1

  “Leuk dat het er is maar de toegevoegde waarde t.o.v. bijvoorbeeld contactloos betalen met een ING pas is minimaal.”

  Klopt, maar ik vind het zelf top omdat ik mijn pasjes niet meer nodig zou hebben.

 • Profielfoto
  Imade

  Laten wij het maar hopen… als je zo ziet is het gigantisch eenvoudig ^_^

 • Profielfoto
  tonnert

  Die ‘lompe’ terminals in de VS zijn nodig omdat je vaak je handtekening moet zetten op het scherm. Amerikaanse creditcards gebruiken vaak nog de magneetstrip en zijn daarom erg fraude gevoelig.

  (niet dat ik denk dat je met een handtekening fraude tegengaat hoor)

 • Profielfoto
  Niels

  Nu nog de OV-chipkaart, je rijbewijs/ID, etc.

 • Profielfoto
  RhB-Mikey

  Ik zie geen voordelen blijf mijn bankpas wel gebruiken en heeft geen batterij nodig

 • Profielfoto
  Noest

  Zou Tim een scherm hebben hangen waarop bijgehouden wordt hoeveel geld er door Apple wordt bemiddeld? En hoeveel dan aan het eind van de dag al die 0.15% is in totaal?

  Niet zozeer om het geld, maar gewoon om de kick, om te zien hoeveel het gebruikt wordt en hoeveel transacties er door Apple bemiddeld worden.

  Ik ben wel benieuwd naar hoe het dagelijks meer gaat worden, stapje voor stapje.

  Wisten jullie trouwens dat er hier in Amsterdam nog enkele winkeliers zijn die een kwartje vragen voor een pin-betaling onder de 10 euro? Ik vind dat zo klant-onvriendelijk voelen. Ik heb eigenlijk nooit meer cash op zak, alleen pin. Wel zo rustig en veilig. Wanneer je dan weer eens wat geld in je handen hebt merk je pas hoe smerig het is. Echt niet normaal eigenlijk hoeveel jaren we met die smerige vodden ruilhandel hebben gepleegd.

 • Profielfoto
  Noest

  Noest 10 seconden geleden #
  1600+ reacties bij MacRumors ivm de ApplePay-battle die zich in de VS aan het ontvouwen is:
  http://www.macrumors.com/2014/10/25/cvs-disabling-nfc-apple-pay/