Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 8 oktober 2014
Leestijd: 1 minuut

Eerste blik op Apple Pay

Het is een druk najaar. Naast iCloud Drive, HomeKit, HealthKit, iCloud Photo’s, OS X 10.10 Yosemite en iOS 8.1 staat ook Apple Pay op de agenda. De betaaldienst van Apple is nog deze maand beschikbaar, maar werkt in eerste instantie alleen in de VS.

In de dinsdagavond vrijgegeven tweede betaversie van iOS 8.1 heeft Apple al een beginnetje gemaakt met de integratie van Apple Pay. Normaal is dat verborgen, maar ontwikkelaar Hamza Sood heeft de betaaldienst deels boven water gekregen en een aantal screenshots gemaakt.

Om met Apple Apple Pay te werken, is een credit card nodig. Deze kan op een Passbook-achtige manier toegevoegd worden. Ook is de privacy policy al te lezen. Hierin benadrukt Apple nogmaals dat creditcardinformatie niet met de winkelier gedeeld wordt.

Het toevoegen van een credit card kan handmatig of door een foto van de kaart te maken. Zowel creditcards als bankpassen (debit cards) kunnen worden toegevoegd.

Ook op in de toekomstige iPad-modellen die Apple op 16 oktober gaat onthullen, wordt Apple Pay geactiveerd. Daarbij is het echter alleen mogelijk om aankopen in apps te doen. De nieuwe iPads worden wel uitgerust met Touch ID, maar niet met een NFC-chip die nodig is om Apple Pay bij fysieke terminals te gebruiken.

Apple Pay werd samen met de iPhone 6 (Plus) en Apple Watch aangekondigd tijdens een evenement op 9 september. Apple’s betaaldienst maakt gebruik van de NFC-chip in nieuwe iPhones en de Apple Watch, daardoor kan bij iedere moderne betaalterminal betaald worden. Lees alles over Apple Pay in ons uitgebreide artikel over de dienst.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eerste blik op Apple Pay
Sluiten