Eerste blik op Apple Pay

7 reacties
(Dit artikel heeft nog geen ster-beoordelingen gekregen)                                                 

Het is een druk najaar. Naast iCloud Drive, HomeKit, HealthKit, iCloud Photo’s, OS X 10.10 Yosemite en iOS 8.1 staat ook Apple Pay op de agenda. De betaaldienst van Apple is nog deze maand beschikbaar, maar werkt in eerste instantie alleen in de VS.

In de dinsdagavond vrijgegeven tweede betaversie van iOS 8.1 heeft Apple al een beginnetje gemaakt met de integratie van Apple Pay. Normaal is dat verborgen, maar ontwikkelaar Hamza Sood heeft de betaaldienst deels boven water gekregen en een aantal screenshots gemaakt.

Om met Apple Apple Pay te werken, is een credit card nodig. Deze kan op een Passbook-achtige manier toegevoegd worden. Ook is de privacy policy al te lezen. Hierin benadrukt Apple nogmaals dat creditcardinformatie niet met de winkelier gedeeld wordt.
applepay-screens-1
Het toevoegen van een credit card kan handmatig of door een foto van de kaart te maken. Zowel creditcards als bankpassen (debit cards) kunnen worden toegevoegd.
applepay-screens-2
Ook op in de toekomstige iPad-modellen die Apple op 16 oktober gaat onthullen, wordt Apple Pay geactiveerd. Daarbij is het echter alleen mogelijk om aankopen in apps te doen. De nieuwe iPads worden wel uitgerust met Touch ID, maar niet met een NFC-chip die nodig is om Apple Pay bij fysieke terminals te gebruiken.
applepay-screens-3

Apple Pay werd samen met de iPhone 6 (Plus) en Apple Watch aangekondigd tijdens een evenement op 9 september. Apple’s betaaldienst maakt gebruik van de NFC-chip in nieuwe iPhones en de Apple Watch, daardoor kan bij iedere moderne betaalterminal betaald worden. Lees alles over Apple Pay in ons uitgebreide artikel over de dienst.

                                                                                                                                        Beoordeel dit artikel

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Imade

  Vraag mij af wanneer dit in Nederland komt… wil best sparen voor een watch of iPhone6… maar omdat ik nu een 5S heb en Apple Pay nog niet in NL werkt zie ik daar geen toegevoegde waarde voor in.
  Ook hoop ik dat normale bankpassen (pinnen) en hopelijk ook Paypal mogelijk worden in NL.
  Ik ga niet aan de Credit Card omdat je dan hoge kosten maakt.

 • Profielfoto
  ozzie X

  Zowel creditcards als bankpassen (debit cards) kunnen worden toegevoegd.

  Betekent dit dat je dus je ING-pasje kunt invoeren en daarmee betalen?

 • Profielfoto
  Moltie

  Betekent dit dat je dus je ING-pasje kunt invoeren en daarmee betalen?

  Apple Pay werkt met zowel creditcards als debetcards, zoals die in Nederland gebruikelijk zijn.

 • Profielfoto
  Chrissser

  Ik zeg, laat maar door komen met de NFC!:lol:

 • Profielfoto
  Rickje

  Hmmm, ik denk dat ik me maar eens wat meer ga verdiepen in hacken:razz:

 • Profielfoto
  Loewie

  Een debit card is geen bankpas! Een debit card is een pre paid credit card, staat er geen geld op, dan doet hij het niet (bij sommige banken, niet in NL naar mijn wetens, is dit wel mogelijk)! Zie het als een pre paid sim kaart, hij is dus niet gekoppeld aan je bankrekening en dus geen bankpas!

  Bankpassen in Nederland zijn Maestro kaarten. Visa, Master Card, American Express en Discover card zijn credit/debit kaarten en werken mogelijk dus met Apple Pay.
  Een Maestro kaart werkt ook met een pincode en daar zie ik bij Apple Pay nog geen ondersteuning voor. Nieuwere credit cards hebben trouwens wel een pin code!

  Ik ben bang dat wij in Nederland nog heel lang op Apple pay moeten wachten aangezien wij geen credit card cultuur hebben..!

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Betaalpassen zijn toch ook debit cards dacht ik? En hoe zit het nou met chipknips?

  Als je nu al een soort van  Pay wilt proeven, plak dan simpelweg een nfc-betaalpas achter op je iPhone. Haha.

  Maar even een kort vraagje. Accepteren iTunes accounts alleen creditcards, want ik wil m’n betaalpas ervoor gebruiken.

  Btw. Er zit een bug in de omt-app waardoor je reacties niet gepost kunnen worden. Dus ik zit nu op m’n iPad dit te typen op Safari. Oja, wanneer komt de iPad versie uit van de omt-app? We wachten waarschijnlijk daar ook te lang op…