Derde Golden Master Yosemite uitgebracht

16 reacties

In de nacht van donderdag op vrijdag heeft Apple de derde Golden Master van OS X 10.10 Yosemite uitgebracht. Nog nooit eerder werden drie golden masters binnen twee weken uitgegeven. Alleen developers hebben de update, testers van de publieke beta niet.

Het lijkt erop dat Apple alle zeilen bij zet om OS X 10.10 Yosemite voor het evenement op 16 oktober klaar te hebben. Gezien Golden Master 3.0 slechts 55,4 MB groot is, gaat het waarschijnlijk om last minute bugfixes die nodig zijn om de software volgende week donderdag uit te brengen.
Schermafbeelding 2014-10-10 om 09.50.49
Het buildnummer van de nieuwe Golden Master is 14A388a. Er zijn geen uiterlijke veranderingen zichtbaar. Een twitteraar ontdekte wijzigingen in de code van keychain, waarschijnlijk voor betere ondersteuning van iCloud Keychain.

En testers van de publieke beta dan?
Golden Master 3.0 is alleen beschikbaar voor developers, deelnemers aan het publiek betaprogramma kunnen volgende week waarschijnlijk meteen updaten naar de definitieve versie van OS X Yosemite.

Reacties

16 reacties
 • Profielfoto
  4you

  Hier geen GM of Beta 6 te zien, kennelijk komt er geen update meer voor de beta testers maar alleen voor de developers.

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Klopt, zie eerste alinea;

  Alleen developers hebben de update, testers van de publieke beta niet

  Waarschijnlijk krijgen public betatesters volgende week waarschijnlijk de echte final aangeboden.

 • Profielfoto
  4you

  Overheen gelezen, sorry.:)

 • Profielfoto
  iDEOwen

  Het is trouwens geen 3e GM, maar de 3e GM Candidate…

 • Profielfoto
  djmathijs

  ^^ Bedankt voor de nuttige toevoeging!

 • Profielfoto
  Roko

  Deze versie is nog steeds niet de definitieve versie. Als dat zo was zouden ze het geen “GM Candidate” meer noemen bij de App Store updates, maar gewoon “OS X Yosemite 10.10”. Er komt dus minimaal nog één update voor de testers/developers

 • Profielfoto
  koen

  Nog nooit eerder werden drie golden masters binnen twee weken uitgegeven.

  Dat klopt, het gaat hier dan ook om kandidaat Golden Masters.:grin:

 • Profielfoto
  Buzz

  Nee hoor, Roko, als hier geen grote bugs meer in worden gevonden, dan zou het best eens kunnen dat exact deze release volgende week voor iedereen in de App Store staat. Alleen de naam die er in de App Store bij vermeld wordt is dan anders natuurlijk. In dat geval volgt er geen nieuwe update meer van OS X 10.10.0 voor testers. De testers hoeven dan pas weer te updaten bij de eerste versie van 10.10.1.

 • Profielfoto
  Rhapsody

  Ik heb hem hier draaien en ben er best tevreden over, zo stabiel als een huis.

 • Profielfoto
  TorchedPoseidon

  Nee hoor, Roko, als hier geen grote bugs meer in worden gevonden, dan zou het best eens kunnen dat exact deze release volgende week voor iedereen in de App Store staat. Alleen de naam die er in de App Store bij vermeld wordt is dan anders natuurlijk. In dat geval volgt er geen nieuwe update meer van OS X 10.10.0 voor testers. De testers hoeven dan pas weer te updaten bij de eerste versie van 10.10.1.

  Nou… http://openradar.appspot.com/18609466

 • Profielfoto
  Dutch_Muscle

  Zal mij benieuwen hoeveel onzin ik dit keer uit het OS moet slopen… Maar ben wel excited!

 • Profielfoto
  Buzz

  Lastminuteguy: Ik kan het niet reproduceren, want ik heb geen toegang tot de iOS betas, dus geen idee of dit bij iedereen voorkomt. Maar het klinkt sowieso als een bugje in de iOS 8.1 beta voor de iPhone, niet in Yosemite, want met een iPad met de iOS 8.1 beta werkt het blijkbaar wel. Geen idee waarom de indiener van de radar daar anders over denkt.

 • Profielfoto
  Robbie122

  Kan iemand bevestigen of Creative Cloud + de apps van Adobe goed werken op Yosemite?

 • Profielfoto
  poing

  Ziet er superstrak uit en werkt perfect.

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  @Robbie122
  Dat wil ik ook wel weten!

 • Profielfoto
  jochemh

  Gebruik hier public beta 6 zonder problemen.
  De kleine problemen die ik de afgelopen weken heb gezien met apps van derden zijn inmiddels opgelost.
  Met de MS Office en Adobe apps heb ik helemaal geen problemen gehad – dat draaide meteen al volgens verwachting.