Het iPad/iMac-event in een (key)notendop

Door: Koen van Tongeren - 14 reacties

It’s been way too long, met die slogan nodigde Apple de pers uit voor het evenement van gisterenavond. Vervolgens hadden Tim Cook, Craig Federighi en Phil Schiller bijna anderhalf uur nodig om dunnere iPads, iMacs met meer pixels en een Mac mini aan te kondigen. Dat moet sneller kunnen, dachten we bij OMT en zie hier het resultaat: het hele evenement, samengevat in nét geen 6 minuten door Sander Frencken. Enjoy!

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  Appletosh

  Bedankt voor de 6 minuten samenvatting
  ben gelijk weer op de hoogte:smile:

 • Profielfoto
  Needler

  Met afstand de minste keynote sinds ik de keynotes van Apple volg (Macworld, januari 2004 was mijn eerste). Het was voor een groot deel een herhaling van de keynotes van september en juni. Alleen de iPad Air 2 en de iMac 5K zijn mooie aankondigingen. Waar we helaas al wekenlang van afwisten.

  Ik pleit voor het uitsluiten van Craig Federighi bij Keynotes. Wat rampzalig slecht was zijn presentatie zeg. Onder het niveau van een gemiddelde Samsung keynote. Wat een slechte grappen. Zo geforceerd. En de materie was oud en saai.

 • Profielfoto
  Aerea

  Ik denk dat Craig zeker zo z’n charmes heeft.:heart: Zie hem veel liever dan Tim Cook in ieder geval. Maar dat zou ik al snel hebben, denk ik.

 • Profielfoto
  ro_me

  Tja dat zegt alles he! Kleine updates van alles. En dan was alles ook nog eens uitgelekt.
  Dus dachten ze bij Apple, dan maar proberen om de lachers op de hand te krijgen! tenenkrommend was het!

 • Profielfoto
  Hydræ

  Apple wordt té voorspelbaar, en dat bederft de pret een beetje denk ik.

  [ BTW ze zijn de Apple Store nu weer aan het updaten. ]

 • Profielfoto
  Arthur345

  Apple wordt té voorspelbaar, en dat bederft de pret een beetje denk ik.

  [ BTW ze zijn de Apple Store nu weer aan het updaten. ]

  Dat is voor reserveringen

 • Profielfoto
  MacAanZee

  It’s been way too long…..eh…. wat was er eigenlijk way too long? Is dat wel duidelijk geworden? Apple Keynotes zijn voor mij wat een belangrijke wedstrijd in het WK voetbal voor een ander is. Ik ga er helemaal voor. Iedereen moet stil zijn, zodat ik alles kan horen en zien. Vanwege het vroege tijdstip heb ik (net thuis op dat moment) nog niet kunnen eten, maar vanwege de opwinding wil ik dat ook niet doen. Naast de koffie stond dus een bus Jodekoeken om mijn fysieke honger te stillen. Die is op dat moment echt bijzaak, want mijn Apple-honger moet worden gestild. Ik wil alles weten. Elk woord, elk persoon, elke vernieuwing, elk apparaat. Ik zuig het in me op, om daarna het commentaar te horen en vervolgens alles op de OMT site en andere sites alle informatie nog eens uitgebreid te lezen.

  Ik zat er helemaal klaar voor. Tim Cook begon goed. Natuurlijk het zelfde verhaal. De beste iPhone aller tijden. De beste verkoop aller tijden. Ook de updates van de iPads erg interessant en naar mijn idee goed gepresenteerd door de verschillende mannen. Maar daarna….schaamrood op mijn kaken….ben ik in slaap gevallen..:oops: Was het de vermoeidheid na een dag druk werken en snel naar huis om nog nét op tijd te zijn? Was er toch iets te saai in de keynote? Ik weet het niet…. Ik werd nog juist op tijd wakker om nog een paar seconden te genieten van die prachtige 5K / 27″ iMac die eraan komt voor een redelijke prijs. En de afsluiting van Tim Cook.

  Misschien helpt het als er ook ’s een aardige en slimme vrouw wordt ingezet om iets te presenteren bij een keynote. Of heb ik juist dát gemist??

 • Profielfoto
  koen

  @MacAanZee: Ik heb dat hier ook al gevraagd: http://www.onemorething.nl/community/topic/wat-was-er-nu-way-too-long/ maar het blijft onduidelijk.

  Misschien nu toch maar eens al die special events geen ‘keynote’ meer noemen (wat dat zijn ze helemaal niet), dan zijn de verwachtingen ook een stuk minder:grin:

 • Profielfoto
  maximiliaan

  Komt OMT Live ook nog online?

 • Profielfoto
  WvB22

  @MacAanZee niets om je voor te schamen hoor maar ik heb goed nieuws voor je. Je hebt werkelijk niets gemist. Tim was gewoon Tim gister. Saai, oerdegelijk maar zijn ogen hadden enthousiasme. Graig ging helemaal los en had zijn lolbroek aangedaan. Geen geslaagde auditie. Moet ie niet meer doen. De grapjes van een paar keynotes terug waren geniaal. Simpel en met een beetje zelfspot. Maar nu voert hij complete toneelstukjes op samen met een paar andere VP’s. Tenenkrommend.

  De updates waren in de lijn der verwachting. Werkelijk niets nieuws werd verteld. Op zich ook wel weer een unicum. De minst spectaculaire keynote in lange tijd.

 • Profielfoto
  WvB22

  Oh en ook nog wel de moeite waard om te vermelden. Ik vond Phil er echt heel vermoeid uitzien. Ook weinig vuur in zijn ogen en presentatie. Op zich begrijpelijk met deze updates maar je verwacht toch wat meer van de geniale marketeer.

 • Profielfoto
  polansky

  Is het iedereen ook opgevallen dat Tim Cook in het eerste gedeelte van de keynote GEEN Apple Watch om zijn arm had zitten?;)

  Alleen aan het eind had hij er eentje om…

  De rest had er wel een om, maar wat een gemierenneuk om met een Applewatch je presentatie te doen…

 • Profielfoto
  sannepanne

  Wat een flauwekul. Lijkt de EO landdag wel. Ze moeten dat overlaten aan mensen die goed kunnen presteren. Een lachertje, die dikke oude mannetjes.

  Wat anders: De dunste iPad. Ja en? Waarom moet dat dun zijn, is dat beter? Kan iemand mij dat uitleggen…

 • Profielfoto
  streeff

  Deze samenvatting scheelde me veel tijd:-)