De Apple Watch gaat je leven veranderen, volgens Tim Cook

19 reacties

Deze week bracht Apple-CEO Tim Cook een bezoek aan China. Hij keek binnen bij een lokale Foxconn-fabriek en sprak met Chinese vicepremier Ma Kai over phising-aanvallen op iCloud waar Chinese Apple-gebruikers de afgelopen week last van hadden.

Voor zijn vertrek had Cook een kort interview met Xinhuanet. Daarin zei hij te geloven dat de Apple Watch een must-have wordt. Een product met zoveel potentie dat je je na een tijdje af gaat vragen hoe je ooit zonder hebt kunnen leven. Hij ziet daarbij weinig concurrentie van Google of Microsoft.

Tim Cook tegen de Chinese publicatie:

“We are going to wonder how we ever lived without it,” said Cook, “That’s the real test of a great product: you wonder how you live without it. And I think that’s going to happen to the Apple Watch.”

De Apple Watch zit volgens Cook vol mogelijkheden die Apple-engineers tijdens de ontwikkeling van het horloge de afgelopen drie jaar nog niet ontdekt hebben. Ontwikkelaars zullen hier een belangrijke rol in gaan spelen.


Naast de Apple Watch, vertelde Cook ook over Apple Pay. Het is volgens hem topprioriteit om de betaaldienst ook in China aan te gaan bieden. Sterker nog, heel China is een erg belangrijke markt voor Apple.

“China is a really key market for us,” said the CEO. “Everything we do, we are going to work it here. Apple Pay is on the top of the list.”

Hoewel Apple Pay al een klein beetje in Nederland werkt, is het niet waar­schijnlijk dat de betaaldienst snel in ons land gaat werken. De uitspraken van Cook wijzen erop dat China mogelijk het tweede land met Apple Pay wordt.

Reacties

19 reacties
 • Profielfoto
  polansky

  Ik vind het grote woorden van Tim Cook, maar bij deze heb ik toch echt zoiets van eerst zien dan geloven.

 • Profielfoto
  pschaik26

  We are going to wonder how we ever lived without it,” said Cook

  Ik zie echt niet hoe, eerlijk gezegd. Ik zie me nu eenmaal niet zo snel op mijn pols mail lezen of wat voor geklooi dan ook. Maar ik laat me graag verrassen. Overigens kan ik ook prima buiten een iPad. Ik heb toch liever een laptop.

 • Profielfoto
  McNismo

  Ik zie het wel zitten!

 • Profielfoto
  Renzsz

  Wij van WC-eend…

 • Profielfoto
  tomc

  Niet dat van mij! Ik heb geen zin om eerst minimaal €699 uit te geven aan een iPhone 6 en dan een iWatch van €350.

 • Profielfoto
  Noest

  Laat maar komen:) ik heb er wel zin in:D

  @McNismo Het poppetje dat altijd naast je commentaar staat, daar moet ik altijd best om lachen:) Vooral omdat het een soort van suf lijkt te kijken, of iets bedroefd zelfs, doch je reacties zijn meestal juist positief. Leuk contrast;)

 • Profielfoto
  Dutch_Muscle

  Het enige wat er veranderd is de inhoud van mijn portemonnee

 • Profielfoto
  App69

  Blijkbaar zijn ze hun obsessie om alles zo plat (dun) mogelijk te maken bij de Apple Watch vergeten. En zonder een iPhone ben je er ook niet veel mee.
  Smaken verschillen maar mooi kan je ze toch niet noemen. Integendeel.

 • Profielfoto
  Rolf

  Ik ben het er helemaal mee eens. Daarom wordt die watch ook een onderdeel van de Apple ‘overig’ productengroep… omdat er zo veel/weinig/onbekend hoeveel van verwacht wordt….

  schiet mij maar lek.

 • Profielfoto
  leavestone

  Wou dat hij zich ook druk zou maken over scrollen in safari bug e.d. In Yosemite en en onderandere maps bug bij horizontaal scherm. Rendering in iOS safari heeft problemen het zijn legio bugs die je het plezier bederven en bij elk nieuw os duiken er meer en knulliger bugs op.

 • Profielfoto
  crazylegs

  Ik ga ‘m zeker kopen, ik denk inderdaad dat het net zo zal gaan als met de iPad. Niemand zag het nut in van een tablet en kijk nou eens..

  De Apple Watch gaat hetzelfde effect brengen denk ik..

 • Profielfoto
  maconly

  ik zit er nog niet op te wachten.

  Deze man kan mij al jaren niet overtuigen en ontbeert de visie die de oprichter had.

 • Profielfoto
  polansky

  @crazylegs.

  Totaal geen vergelijkbare producten.

  Van een iPad en iPhone was ik direct overtuigd. De iPad vulde ook een gat tussen netbooks en instap laptops. De iPhone was direct een aanvulling op de bestaande ontwikkeling in telefoons.

  Dit is gewoon een best wel lelijk vorm gegeven horloge (zeker in vergelijk met de diverse concepten die het internet overgingen) waarbij je ook nog eens eerst een nieuwe iPhone moet hebben wil je hem kunnen gebruiken. Heb ik het nog niet eens over het gegeven dat hij niet waterdicht is, een wel heel klein scherm heeft en erg dik is.

  Alles wat je op zo’n horloge kunt kun je al met je iPhone. Zag je niet hoe knullig hij moest doen om één slide verder te gaan in de presentatie?

  Nee ik ben geen early adopter van dit ding, wil eerst weleens zien wat het dan allemaal gaat brengen. Voorlopig zie ik de toegevoegde waarde niet zo.

 • Profielfoto
  kris251069

  “ik denk inderdaad dat het net zo zal gaan als met de iPad. Niemand zag het nut in van een tablet en kijk nou eens.. ”

  –> ik ben het er met eens. Er zijn veel Apple producten geweest waar ik eerst niet het nut er van in zag… iPod, iPhone, iPad…. en nu kan ik niet meer zonder (de iPhone heeft de iPod wel vervangen natuurlijk).

 • Profielfoto
  Ce

  Je moet wat als CEO wanneer je een nieuw product in de markt wilt zetten waarvan de prijs en vormgeving op z’n minst ter discussie staan en de feitelijke introductie nog wel even op zich laat wachten. Dan is het inderdaad zoals hierboven al door Renzsz omschreven “wij van WC eend…”. Ik heb een aantal kennissen met een smartwatch. Het is bijna aandoenlijk hoe weinig zinvol zo’n watch is: regelmatig gepiep omdat de telefoon “out of range” is. Watch piept en tegelijkertijd piept de telefoon op het bureau. Er wordt op de pols gekeken wat voor bericht is binnengekomen maar de telefoon is al ter hand genomen om het bericht fatsoenlijk te kunnen lezen. Het is een gadget, niet meer en niet minder. In de huidige opzet m.i. volstrekt zinloos waarbij ik ook niet het idee heb dat Apple het echt anders gaat doen…alleen voor een hogere prijs.

 • Profielfoto
  plonserd

  Ik denk niet dat een Apple Watch mijn leven gaat veranderen..
  Toen de eerste iPad werd voorgesteld zag ik direct het potentieel van het apparaat (ik zag al direct allerhande muzikale toepassingen voor me, en gelukkig hebben vele developers m’n ideeën ook echt uitgevoerd :D), en nu zou ik ook niet meer zonder m’n iPad Mini kunnen.

  De Apple Watch ziet er leuk uit, maar dat is het dan ook. Voor dat geld koop ik dan liever eens een nieuwe iPad als het nodig is, ipv een Apple Watch te kopen.

 • Profielfoto
  Androidgirl

  “ik denk inderdaad dat het net zo zal gaan als met de iPad. Niemand zag het nut in van een tablet en kijk nou eens.. ”

  In al die tijd dat Apple/Android tablets bestaan, heb ik er geloof ik 5 minuten één vastgehouden. Wel een iPad hoor! Echt onmisbaar is zo’n apparaat dus niet.
  Ik ben natuurlijk benieuwd wat de ervaringen zullen zijn met “Kit, get me out of here! I am in trouble!”.:grin: Hetgene wat ik om mijn pols draag is een Fitbit, dat vind ik een grappig apparaatje. Gewoon omdat ik ongeveer wil meten of ik een actieve dag heb, batterijduur is een week.
  Het leven zonder Apple-juk gaat me prima af. (Het “environment” heeft veel te veel nadelen voor een flierefluiter en opportunist als ik.)

 • Profielfoto
  jackybe67

  Androidgirl,

  De tijd van het Google-juk gaat nog komen.;-)

 • Profielfoto
  puccini

  Met zo’n Apple Zuurstok om je arm, echt niet.
  Dat gaat het m.i. niet worden.