Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 24 oktober 2014
Leestijd: 1 minuut

Christian Bale krijgt hoofdrol in nieuwste Jobs-film

De eerste film over het leven van Steve Jobs kwam vorig jaar al uit. Aston Kutcher speelde de hoofdrol in de indie-film genaamd ‘jOBS‘. De film werd redelijk ontvangen. Intussen is ook Sony Pictures nog steeds bezig met een film over het leven van de Apple-oprichter.

Nadat het script van de biografische film af was, is bekend geworden dat Christian Bale de rol van Steve Jobs gaat spelen. Bale is meervoudig oscarwinnaar en bekend van de films The Dark Knight en American Hustle. Het is nog niet bekend wanneer de film over het leven van Jobs te zien is.

Volgens scriptschrijver Aaron Sorkin werd gezocht naar iemand rond de 40 die ook nog eens de beste acteur was. Chris Bale kwam al snel naar voor. De 40-jarige acteur hoefde geen auditie te doen. Een ontmoeting met de scenarioschrijver van de film was genoeg.

Volgens Sorkin wordt het spelen van Steve Jobs geen makkelijke opgave. Bale moet meer zeggen dan de meeste mensen in drie films samen. Er is geen scène waarin hij als hoofdrolspeler niet zit.

Er worden grote namen binnengehaald voor de Steve Jobs-film van Sony. De regie is handen van Danny Boyle, hij regisseerde eerder legendarische films als Slumdog Millionaire en Trainspotting. Ook scriptschrijver Aaron Sorkin is een zwaargewicht in de filmwereld, onder meer The West Wing en The Social Network komen van zijn hand.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Christian Bale krijgt hoofdrol in nieuwste Jobs-film
Sluiten