Christian Bale krijgt hoofdrol in nieuwste Jobs-film

9 reacties

De eerste film over het leven van Steve Jobs kwam vorig jaar al uit. Aston Kutcher speelde de hoofdrol in de indie-film genaamd ‘jOBS‘. De film werd redelijk ontvangen. Intussen is ook Sony Pictures nog steeds bezig met een film over het leven van de Apple-oprichter.

Nadat het script van de biografische film af was, is bekend geworden dat Christian Bale de rol van Steve Jobs gaat spelen. Bale is meervoudig oscarwinnaar en bekend van de films The Dark Knight en American Hustle. Het is nog niet bekend wanneer de film over het leven van Jobs te zien is.

Volgens scriptschrijver Aaron Sorkin werd gezocht naar iemand rond de 40 die ook nog eens de beste acteur was. Chris Bale kwam al snel naar voor. De 40-jarige acteur hoefde geen auditie te doen. Een ontmoeting met de scenarioschrijver van de film was genoeg.

Volgens Sorkin wordt het spelen van Steve Jobs geen makkelijke opgave. Bale moet meer zeggen dan de meeste mensen in drie films samen. Er is geen scène waarin hij als hoofdrolspeler niet zit.

Er worden grote namen binnengehaald voor de Steve Jobs-film van Sony. De regie is handen van Danny Boyle, hij regisseerde eerder legendarische films als Slumdog Millionaire en Trainspotting. Ook scriptschrijver Aaron Sorkin is een zwaargewicht in de filmwereld, onder meer The West Wing en The Social Network komen van zijn hand.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  mslik

  tja. Ik vraag me dan af waarom. Goede acteur hoor, maar ik denk dat JOBS een prima film was. Ik trek Astin Kotcher erg slecht maar het was niet onaardig. Wat wil Sony daar nog aan toe voegen.

 • Profielfoto
  Needler

  Bale is een ontzettend goede acteur. In tegenstelling tot Kutcher. Ik ben heel benieuwd naar deze film.

 • Profielfoto
  sunapple

  Wat Sony en Bale aan jOBS kan toevoegen? Heel, heel veel naar mijn mening. Sowieso kan de film anders zijn en andere gebeurtenissen groter maken, maar ook qua acteurs en uitvoering valt er winst te behalen naar mijn mening. Ik zie er wel naar uit!

 • Profielfoto
  Mona

  Verschil van dag en nacht. Bale versus Ashton. Hoewel Ashton geen slechte rol speelde in JOBS, is Bale is toch wel een leveltje hoger! Kijk er naar uit. Met een goed script en krachtige vertolking van Bale, kan dit wel eens een Oscar-waardige film gaan worden. Let’s hope.

 • Profielfoto
  Emiel L

  Geen slechte rol? Ik vond het één van de meest tenenkrommende films die ik ooit gezien heb. Zelfs de niet zo serieuze jobs film van ‘funny or die’ (http://www.imdb.com/title/tt2782834/) was beter. Van Bale verwacht ik wel iets wat het kijken waard zou kunnen zijn…

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Danny Boyle -1 (Zijn twee laatste films waren erg middelmatig).
  Christian Bale -2 (Slechtste Batman ooit, American Hustle was afschuwelijk slecht/sinds hij in de vierde Terminator de slechtst mogelijke John Connor speelde, heeft hij voor mij afgedaan)
  Aaron Sorkin +2 (the Newsroom! The Social Network! Moneyball!)
  Helaas vrees ik voor een erg middelmatige film.

 • Profielfoto
  sunapple
 • Profielfoto
  Tuvix

  Ik vind dat echt wel goed dat christian Bale een jobs film gaat maken!

 • Profielfoto
  Kenneth B. Done

  Kutcher-film gezien, boek gelezen, verschillende docu’s bekeken en het was allemaal erg interessant…maar nu ben ik nogal verzadigd van Steve Jobs. Al maken ze nog 5 speelfilms, ik ben niet meer geinteresseerd.