Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 31 oktober 2014
Leestijd: 1 minuut

Calculator-widgets mogen toch in iOS 8

Het berichtencentrum is niet de plaats om berekeningen uit te voeren. Of toch wel? Gisteren vertelde Apple nog tegen de maker van PCalc dat het niet is toegestaan om een calculator-widget aan te bedien. Inmiddels is die beslissing alweer teruggedraaid.

Het is weer toegestaan om berekeningen uit te voeren in het berichten­centrum. Dit liet Apple aan TechCrunch weten nadat de verbieden van de calculator-widgets gister door vele techsites opgepakt werd. Het verbieden van de widget van PCalc was opmerkelijk omdat de app in de App Store uitgelicht wordt als een van de iOS 8-apps met widgets.

Een calculator-widget is handig om berekeningen uit te voeren zonder van app te hoeven switchen. Trek het berichtenscherm over de bestaande app heen en rekenen maar. Een hele simpele vorm van multitasken op iOS.

Het verbieden van widgets die berekeningen uitvoeren was waarschijnlijk het gevolg van interne onduidelijkheid bij de iPhone-maker. Ontwikkelaars gaan sneller dan Apple kan overzien. Zo werd al eerder een Launcher-app met widget toegelaten om daarna weer verboden te worden.

De regels voor widgets zijn nog niet in steen gebeiteld. De door Apple gepubliceerde richtlijnen laten genoeg ruimte voor discussie. Het zal niet de laatste keer zijn dat een ontwikkelaar de grenzen opzoekt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Calculator-widgets mogen toch in iOS 8
Sluiten