Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 15 oktober 2014

Bono zegt sorry voor gratis iTunes-album

Hoe goed de bedoelingen ook waren, niet iedereen was even blij met het nieuwe album van U2 dat na het Apple-evenement van 9 september tussen zijn iTunes-aankopen verscheen. Apple stelde uiteindelijk zelfs een U2 remover beschikbaar.

In een Facebook-video waarin vragen van fans beantwoord worden, heeft U2-voorman Bono vandaag gereageerd op de ophef over ‘Songs of Innocence’. Volgens de leadzanger heeft de band zich laten meeslepen door hun eigen enthousiasme. Hij biedt zijn excuses aan.

We had this beautiful idea, we got a carried away with ourselves, artists are prone to that kind of thing. Drop of megalomania, touch of generosity, dash of self-promotion, and deep fear that these songs that we poured our life into over the last few years mightn’t be here. There’s a lot of noise out there; I guess we got a little noisy ourselves to get through it.

Hoewel het idee omstreden is, heeft het U2 geen windeieren gelegd. Het album werd sinds 9 september 26 miljoen keer gedownload. In totaal hebben 81 miljoen mensen het album geluisterd via iTunes, iTunes Radio of Beats Music. De actie met gratis downloads liep gister af. Songs of Innocence is nu ook op CD verkrijgbaar, met 10 bonus tracks.

Bekijk het antwoord van Bono vanaf 2:25 min in onderstaande video:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bono zegt sorry voor gratis iTunes-album
Sluiten