Boefproof in 2 stappen met Find My iPhone

16 reacties

Als echte Apple-fan tel je maar al te graag een ruim bedrag neer voor een mooie iPhone of iPad. Helaas zijn er in Nederland veel mensen die het sparen voor een iDevice maar niet onder de knie krijgen, of een lucratief handeltje zien in het verkopen van jouw iPhone.

Volgens het ministerie van Veiligheid en Justitie worden er wekelijks meer dan 300 smartphones gestolen in Nederland. Hoewel wapenen tegen deze diefstallen erg simpel is, gebeurt het maar weinig. Daarom heeft het ministerie in samenwerking met de telecomsector een bewustwordings­campagne gelanceerd om gebruikers hun smartphone ‘Boefproof’ te laten maken. Op je iPhone is dit heel makkelijk met: ‘Find My iPhone’. Volg deze twee stappen en wees de iBoeven voor.

Stap 1: activeer ‘Find My iPhone’ (‘Zoek mijn iPhone’) in iOS
Met ‘Find My iPhone’ is het mogelijk een gestolen iPhone te lokaliseren, blokkeren, wissen en geluid te laten maken. Voordat dit mogelijk is zul je eerst de functie moeten activeren op de iPhone. Ga hiervoor naar Instellingen > iCloud > Zoek mijn iPhone. Vervolgens dien je de schakelaar van ‘Zoek mijn iPhone’ op groen te zetten.

Het is ook mogelijk om de iPhone de laatste locatie van het toestel te laten versturen naar iCloud, voordat de batterij volledig leeg raakt. Dit zal echter ook gebeuren als je iPhone het opgeeft na een dag intensief gebruik. Mocht je deze functie willen activeren, zorg dan dat ook de schakelaar naast ‘Stuur laatste locatie’ op groen staat.

ZoekMijniPhoneiOS

Stap 2: Check de iPhone op iCloud.com
Nu de zoekfunctie op de iPhone is geactiveerd, zal de iPhone verschijnen op icloud.com/#find. Het is hier mogelijk om de locatie van de iPhone te traceren en de accustatus te checken. Ook kun je een hard geluid laten afspelen op de iPhone of de ‘Verloren modus’ inschakelen. Met de ‘Verloren modus’ vergrendel je de iPhone met een wachtwoord, wordt er een bericht op het scherm getoond en de locatie gevolgd en opgeslagen.

Is er geen kans meer dat de iPhone wordt teruggevonden, dan kun je deze op afstand volledig wissen. Alle commando’s die je vanaf iCloud.com geeft zullen worden ontvangen zodra de iPhone verbinding heeft met een netwerk. De iPhone is zolang deze offline is bijvoorbeeld nog niet geblokkeerd, maar gaat iemand met de iPhone aan de slag dan is dit het eerste wat er gebeurt.

Doe bij diefstal altijd aangifte bij de politie. Deze kan met behulp van ‘Find My iPhone’ de iBoeven achterna en ze oppakken. Zo krijg jij de iPhone terug en zijn er weer twee dieven minder op de straat. Hoewel de functie ‘Find My iPhone’ heet kun je op deze manier ook je Mac en iPad ‘Boefproof’ maken.

Check de iPhone op iCloud.com
Check de iPhone op iCloud.com

Reacties

16 reacties
 • Profielfoto
  Imade

  Find my iPhone heb ik standaard aanstaan:P

 • Profielfoto
  Absrnd

  Doe bij diefstal altijd aangifte bij de politie. Deze kan met behulp van ‘Find My iPhone’ de iBoeven achterna en ze oppakken. Zo krijg jij de iPhone terug en zijn er weer twee dieven minder op de straat.

  Wat een naïef artikel en prietpraat van de overheid:(
  Bij de politie aangifte doen, is puur een verzekerings-kwestie, die gaan echt niet op jacht naar je iPhone, ook al lever je all informatie en locatie van Find My iPhone,
  dat is al vele malen gebleken, de nauwkeurigheid van Find My iPhone is niet goed genoeg, en de politie kan niet voor een gehele flat een huiszoekingsbevel geven, ook al is het adres of daders bekend bij de politie !

  Laat de overheid maar een echte killswitch maken, die verplicht wordt voor de opertors.

  voorbeeld:
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/06/politie_en_vodafone_falen_bij.html
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/04/politie_020_weigert_gestolen_c.html

 • Profielfoto
  Yosemite

  Echte kill switch? Het activeringsslot in iOS 7 en iOS 8 is een prima kill switch. Beter dan een IMEI blokkade.

 • Profielfoto
  polansky

  Toch nog iets nieuws geleerd hier. Die van ‘Stuur laatste locatie’ kende ik niet.
  Overigens ben ik ook voor een ‘kill switch’.

  Zal wel in iOS 9 komen, omdat dit in Californie vanaf mei of juni 2015 verplicht is op nieuwe toestellen.

 • Profielfoto
  Yosemite

  Het standaard activeringsslot voldoet als kill switch, ze moeten het alleen straks default aanzetten om aan de wet te voldoen in Californië.

 • Profielfoto
  Absrnd

  voor de huidige en niet al te oude smartphones, is er inderdaad al een soort KillSwitch,
  maar er zijn nog vele telefoons, die dat niet hebben, en door het invoeren van een KillSwitch, zou in een klap alle telefoons onbruikbaar worden na diefstal.
  en dan weet de dief voor 100% zeker dat hij er niets aan heeft.

  zolang er twijfel is welk toestel wel, en welke niet, die kill mogelijkheid heeft, zullen ze altijd blijven proberen te stelen.

 • Profielfoto
  Night

  Een probleem met ‘Find My iPhone’ voor dektops is, dat deze niet gevonden kunnen worden wanneer er geen gebruik wordt gemaakt van wifi, maar van een LAN verbinding naar een thuisrouter. ‘Find My iPhone’ blijft dan volhouden dat ‘het device offline is’, terwijl het in werkelijkheid gewoon gebruikt wordt.

 • Profielfoto
  HappyUser

  Voor je desktop maar ook voor de rest kun je ook deze gebruiken:

  https://preyproject.com

  Link werkt nu, bedankt Koen!

 • Profielfoto
  Night

  Ja die had ik al:-)

 • Profielfoto
  koen

  @HappyUser: Link werkt niet. Klik op je avatar dan kun je het aanpassen.

 • Profielfoto
  brinkey

  Dus een op deze manier beveiligde iPhone kan niet gewist worden en opnieuw ingesteld?

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Ja, maar wel even de Apple ID+wachtwoord invullen a.u.b.
  Kleine kans dat de dief dit kan raden.

  Wanneer je Beperkingen activeert en alle slotjes dichtzet wordt het nog lastiger. Je kunt dan het hele iCloud-deel van je Instellingen niet in. En nog een aantal instellingenopties zijn greyed out, dus de belangrijkste info kan dan standaard al niet worden aangepast.

 • Profielfoto
  Imade

  Nu nog de sms functie herstellen en iCloud is dan ook weer te beveiligen.

 • Profielfoto
  Yesandno

  Dat van “stuur laatste locatie” kan ik niet vinden (iOS 7, iPhone 4S), iemand een tip waar te vinden, alvast bedankt voor de tips.

 • Profielfoto
  brinkey

  Ja, maar wel even de Apple ID+wachtwoord invullen a.u.b.
  Kleine kans dat de dief dit kan raden.

  Wanneer je Beperkingen activeert en alle slotjes dichtzet wordt het nog lastiger. Je kunt dan het hele iCloud-deel van je Instellingen niet in. En nog een aantal instellingenopties zijn greyed out, dus de belangrijkste info kan dan standaard al niet worden aangepast.

  En wanneer je de iphone in herstelmodus of DFU mode zet en aan iTunes hang? Wordt ie dan niet opnieuw ingesteld als nieuwe telefoon?

 • Profielfoto
  mtooster

  @brinkey
  Nee, daar heb je dan het Apple-ID voor nodig. Dat is het hele punt van activation lock. (en dat is al zo sinds iOS 7)

  @Yesandno
  In de iCloud instellingen van iOS 8.