Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 23 oktober 2014

Al je foto’s nu ook op iCloud.com

iOS 8.1 bracht iCloud Photo Library voor iedereen. Daarbij worden al je foto’s in iCloud opgeslagen. Inmiddels is er een nieuwe web­app op iCloud.com verschenen waarmee je online altijd bij de foto’s die zijn opgeslagen in je iCloud Photo Library kunt.

In de Photos app op icloud.com/photos kun je hetzelfde doen als in de Photos-app op je iPhone. Zo zie je er al je albums, momenten en filmpjes, en kun je ook foto’s verwijderen of favoriet maken. Ook is het mogelijk om een enkele foto te downloaden of juist hele momenten in zijn geheel.

Al je foto’s ook beschikbaar op iCloud.com

Bij een praktijktest bleek dat iCloud de wijzigingen binnen 20 seconden doorvoert. Verwijder je een foto op je iPhone, dan is hij binnen 20 seconden ook weg op iCloud.com. Hetzelfde geldt voor het markeren als favoriet. Heb je op je iPhone een foto bewerkt, dan wordt ook deze nieuwe versie geüpload.

Om je foto’s ook op iCloud.com te kunnen bekijken heb je iOS 8.1 nodig en je moet iCloud Photo Library aanvinken in de voorkeuren van je iPhone. Om je privacy te garanderen is het wellicht ook handig om twee-staps-verificatie aan te zetten, zodat niemand per ongeluk bij al je foto’s kan komen.

Omdat iCloud Photo Library foto’s van hoge resolutie naar iCloud stuurt en een kleinere versie op je iPhone bewaart, kan het serieus ruimte besparen. Daarentegen zal de 5GB gratis ruimte in iCloud snel vollopen. Gelukkig heeft Apple de prijzen voor iCloud omlaag gegooid. Dit zijn de verschillende opties:

  • 20 GB: €0,99 per maand
  • 200 GB: €3,99 per maand
  • 500 GB: € 9,99 per maand
  • 1 TB: €19,99 per maand
Foto’s en filmpjes vreten je iCloud opslagruimte aan

iPhoto heeft geen ondersteuning voor iCloud Photo Library. Fanatieke foto-organiseerders met een iPhoto-bibliotheek wordt afgeraden gebruik te maken van iCloud Photo Library. Begin volgend jaar zal iPhoto vervangen worden door een nieuwe Photo’s-app voor Mac die wel compatibel met iCloud is.

Dit artikel verscheen eerder op 19 oktober en is op 23 oktober bijgewerkt. Reacties kunnen betrekking hebben op oude inhoud.

Reageer op artikel:
Al je foto’s nu ook op iCloud.com
Sluiten