Bedrijven kunnen zichzelf nu op de Apple-kaart zetten

7 reacties

De afgelopen jaren is de kwaliteit van Apple Maps sterk verbeterd. Inwoners van grote steden worden ingehuurd om de kwaliteit kaarten te verifiëren. Op één punt blijft Apple Maps achter en dat is het vinden van points of interest zoals een lokale supermarkt of bedrijf.

Apple heeft stilletjes een nieuwe troef om de kwaliteit van Maps te verbeteren online gezet. Via Apple Maps Connect kunnen ondernemers zelf hun locatie en informatie aan Maps toevoegen of verbeteren. Dit werkt als vervanging of verbetering van de informatie die al via Yelp in Apple Maps te vinden is.

Nederlanders kunnen al wel checken of hun bedrijfsinformatie in Apple Maps aanwezig is, maar deze nog niet wijzigen of toevoegen. Dat is voorlopig alleen op adressen in de Verenigde Staten adressen mogelijk.
maps-business-zoeken
Nederlanders die hun bedrijf correct op Apple Maps vermeld willen hebben, zijn voorlopig aangewezen op Yelp. Daar kan een account aangemaakt worden om bedrijfsgegevens te corrigeren. Omdat Apple Maps data uit Yelp haalt, worden aanpassingen in de Yelp-database ook in Maps meegenomen.
maps-connec-addenzoek
Naast de mogelijkheid tot het direct aanpassen van bedrijfsgegevens, kan ook indoor-navigatie voor een pand aangevraagd worden. Bedrijven of instellingen die meer dan 1 miljoen bezoekers over de vloer krijgen, kunnen kaarten van hun gebouw aanleveren. Voorwaarde is wel dat er gewerkt wordt met iBeacons en een gratis beschikbare Wi-Fi-verbinding.

Maps Connect is niet het eerste initiatief om Apple Maps te verbeteren. Voorheen werd al duidelijk dat de kaarten-app nu iedere dag bijgewerkt wordt met verbeteringen en nieuwe informatie. Ook wordt duidelijkere feedback gegeven op door gebruikers gemelde problemen.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Simmens

  hmm…bijzonder. Kan mijn bedrijf wel vinden in Maps Small Business maar niet in Yelp.

 • Profielfoto
  stefsegers

  mocht tijd worden, eindelijk je bedrijf registreren op Maps.
  Hoop dat het snel mogelijk is in NL

 • Profielfoto
  Macnido

  Het wordt tijd dat Apple Maps niet alleen in een App te openen is maar ook in Firefox of Safari (of chrome als je “slim” bent).

 • Profielfoto
  SvS

  Hoezo ” slim”, ik heb ze beide, maar ik vind safari soepeler lopen.
  btw ik wacht ook af wanneer ze het in EU invoeren!

 • Profielfoto
  kayintveen

  Zucht jammer dat het weer alleen US is.

 • Profielfoto
  petervl57

  Lekker belangrijk. Zet het maar als derde op de lijst iTunes-radio en Apple Pay. Natuurlijk zijn het technisch interessante ontwikkelingen om te melden, maar vooral vanuit de toepassingen in de VS. Sommige bereiken ons vaak niet eens (iTunes radio wordt m.i. ingehaald door andere ontwikkelingen). Dus probeer eens vanuit dat perspectief te berichten, ipv te letterlijk kopiëren van berichten vanuit de VS>

 • Profielfoto
  jochems

  Nu nog een Nederlands bedrijf kunnen toevoegen…