Apple’s TestFlight nu beschikbaar

13 reacties

Eind februari werd bekend dat Apple Burstly had gekocht, het bedrijf achter TestFlight. TestFlight is een tool waarmee iOS-ontwikkelaars makkelijk beta-versies van apps ‘thru the air’ kunnen verspreiden. Gisteren kwam Apple’s versie van TestFlight uit.

De nieuwe TestFlight wordt vergezeld door een TestFlight App en stelt je in staat om maximaal 25 interne ontwikkelaars en 1.000 externe beta-testers uit te nodigen. De interne mensen moeten lid zijn van het ontwikkelteam en kunnen op maximaal 10 apparaten per persoon testen. De externe testers worden uitgenodigd op basis van hun e-mailadres. Omdat TestFlight nu van Apple zelf is, upload je de beta-versie en de lijst met e-mailadressen nu naar iTunes Connect, de portal tussen de ontwikkelaar en de App Store.

iTunes-connect
Het nieuwe pre-release gedeelte in iTunes Connect

Apps die je extern wilt testen moeten volledig voldoen aan de App Store-richtlijnen van Apple én moeten daarom eerst door Apple worden goedgekeurd. Het is nu nog niet duidelijk of deze goedkeuring net zo grondig is als de keuring dan de finale app.

De TestFlight App, die externe testers moeten downloaden zorgt ervoor dat je als ontwikkelaar niet hoeft na te denken over UDID’s en provisioning profielen. Daarnaast laat de app met push notificaties weten wanneer er updates voor de beta-versie beschikbaar zijn, geeft het de mogelijkheid om release notes toe te voegen én eenvoudig feedback te geven.

TestFlight vereist iOS 8 en kan in alle 155 landen waar de App Store beschikbaar is gebruikt worden.

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  Adrenaline0182

  Nou, geef mij eens een OMT testflight dan;-)

 • Profielfoto
  Marijn100

  Ik meld mij ook vrijwillig aan (:

 • Profielfoto
  koen

  Lijkt me inderdaad een goed idee voor de OMT app.

 • Profielfoto
  Peter Villevoye

  Zooo ! Dit is een enorme handreiking naar iedereen die met eenvoudige tools apps wil maken en testen(of zelfs ad-hoc verspreiden), zonder al die “Apple-voodoo” te hoeven doen.

 • Profielfoto
  pimmink

  Ik test graag mee!

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Voorlopig gebruik ik nog de oude versie van Testflight want ik vind het echt verschrikkelijk irritant dat een beta-versie eerst moet worden goedgekeurd door Apple.

 • Profielfoto
  marcelnijman

  Moet *elke* beta-versie eerst worden goedgekeurd? Dan ben ik heel benieuwd hoe lang dat gaat duren. Alles boven de 30 minuten is onacceptabel voor mij, dus ik zal waarschijnlijk op zoek moeten naar een alternatief. De oude TestFlight was ideaal…

 • Profielfoto
  Daan

  Het goedkeuren van TestFlight apps gaat redelijk snel, 1 tot 2 uur.

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Het goedkeuren van TestFlight apps gaat redelijk snel, 1 tot 2 uur.

  Je bedoelt wel gewoon voor externe testers? Ik heb dat nog niet geprobeerd maar de IPA’s voor interne testers vind ik soms ook al lang duren qua processing.

 • Profielfoto
  Erwin Snijders

  Ik heb gisteravond een app geüpload en aangemeld voor de beta-test review. Vanochtend was er nog niets gewijzigd, dus maar weer teruggetrokken. Iemand anders ervaring dat het wel snel gaat?

  Nu maar eens de oude TestFlight manier testen, nog geen ervaring mee, maar klinkt erg interessant.

 • Profielfoto

  Waarom wordt dit bericht nu pas geplaatst? Wij gebruiken testflight middels iTunes Connect al maand op deze manier…

 • Profielfoto
  koen

  Ik wist het nog niet.

 • Profielfoto
  zepkleiker

  @mister: interne testers zijn inderdaad al langer beschikbaar maar het gaat hier ook om externe testers. Dit is pas sinds afgelopen donderdag mogelijk gemaakt door Apple.

  Dit artikel laat inderdaad lijken alsof interne testers ook nu pas beschikbaar zijn maar dat was al langer.