Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 25 oktober 2014

Apple’s TestFlight nu beschikbaar

Eind februari werd bekend dat Apple Burstly had gekocht, het bedrijf achter TestFlight. TestFlight is een tool waarmee iOS-ontwikkelaars makkelijk beta-versies van apps ‘thru the air’ kunnen verspreiden. Gisteren kwam Apple’s versie van TestFlight uit.

De nieuwe TestFlight wordt vergezeld door een TestFlight App en stelt je in staat om maximaal 25 interne ontwikkelaars en 1.000 externe beta-testers uit te nodigen. De interne mensen moeten lid zijn van het ontwikkelteam en kunnen op maximaal 10 apparaten per persoon testen. De externe testers worden uitgenodigd op basis van hun e-mailadres. Omdat TestFlight nu van Apple zelf is, upload je de beta-versie en de lijst met e-mailadressen nu naar iTunes Connect, de portal tussen de ontwikkelaar en de App Store.

Het nieuwe pre-release gedeelte in iTunes Connect

Apps die je extern wilt testen moeten volledig voldoen aan de App Store-richtlijnen van Apple én moeten daarom eerst door Apple worden goedgekeurd. Het is nu nog niet duidelijk of deze goedkeuring net zo grondig is als de keuring dan de finale app.

De TestFlight App, die externe testers moeten downloaden zorgt ervoor dat je als ontwikkelaar niet hoeft na te denken over UDID’s en provisioning profielen. Daarnaast laat de app met push notificaties weten wanneer er updates voor de beta-versie beschikbaar zijn, geeft het de mogelijkheid om release notes toe te voegen én eenvoudig feedback te geven.

TestFlight vereist iOS 8 en kan in alle 155 landen waar de App Store beschikbaar is gebruikt worden.

Reageer op artikel:
Apple’s TestFlight nu beschikbaar
Sluiten