Apple Watch nu al bekendste smartwatch

11 reacties

De Apple Watch ligt nog niet in de schappen, maar is bij de Nederlander al bekender dan concurrerende smartwatches. Dat blijkt uit onderzoek van Newcom Research onder 1700 landgenoten. Hierbij is in kaart gebracht welke innovaties de Nederlander kent en gebruikt.

39 procent van de Nederlanders kent de Apple Watch. Galaxy Gear van Samsung komt met 27 procent op de tweede plaats. Dat is opmerkelijk gezien de Samsung Gear al ruim een jaar op de markt is. Andere merken zijn bij minder dan een op de zes de Nederlanders bekend. Totaal is 67 procent bekend met de smartwatch, maar slechts 1 procent gebruikt er al een.

Niet verrassend is dat jongeren bekender zijn met het idee van een smart­watch dan ouderen. 77 procent van Nederlanders onder de 36 jaar geeft aan de smartwatch te kennen versus 54 procent ouderen van 56 jaar of ouder.

Als we nog verder op het onderzoek inzoomen, zien we dat het aandeel mannen (72 procent) dat bekend is met een smartwatch groter is dan het aandeel vrouwen (61 procent). Als laatste speelt opleidings­niveau een rol. 82 procent van de HBO’ers kent een smartwatch, terwijl dat onder landgenoten met maximaal een VMBO of vergelijkbaar diploma nog maar 52 procent is.

Smartwatch nog te duur
De aankoopbereidheid is volgens het onderzoek nog laag. De meeste Nederlanders geven aan het huidige smartwatch-aanbod te duur te vinden voor de toegevoegde waarde die deze bieden. Aan de prijs zal Apple niet veel doen, maar de Apple Watch kan wel meer toegevoegde waarde bieden.
bekendheid-applewatch-oktober2014
Er is alleen naar smartwatches gekeken, maar ook naar virtual reality, contactloos betalen, zorg met apps, online college’s en ridesharing. Uit de resultaten blijkt dat Apple’s innovaties goed aansluiten op wat de Nederlander kent. Contactloos betalen is tot nu toe de bekendste innovatie en daar heeft Apple met Apple Pay al een systeem voor. Ook zorg op afstand en zorg/health-apps scoren hoog, precies waar Apple met HealthKit op inspeelt.

Via: MarketingFacts

Reacties

11 reacties
  • Profielfoto
    knekkie

    Ik ben benieuwd of dit wat gaat worden.

    Of dit puur een gaaf en gelikt horloge is, of dat het ook echt je leven gemakkelijk gaat maken.

  • Profielfoto
    Niels

    Ik denk dat het even gaat duren voordat de Apple Watch gaat aanslaan. Natuurlijk wil je als Apple fan het setje compleet hebben, maar ik wacht wel tot versie 2. Die zal qua functionaliteit wel een stuk verder doorontwikkeld zijn, maar ook de accuduur en dikte zullen denk ik wel een stuk beter zijn. De Apple Watch doet mij toch een beetje gehaast aan, maw. Apple moest door alle verwachtingen en concurrentie wel iets brengen. Dit is waarschijnlijk ook de reden dat de aankondiging in september is en de release op een onbekende datum in 2015: genoeg tijd om wijzigingen toe te passen.

    Apple Pay is waarschijnlijk toch niet beschikbaar in Nederland (alhoewel NFC betalen nu wel een vlucht heeft genomen), en anders gebruik ik mijn iPhone 6 daar wel voor.

  • Profielfoto
    Highlander

    Meervoud schap = schabben:)

  • Profielfoto
    donut

    In de marketing strategie van de Smartwatch is nadrukkelijk de aansluiting gezocht met de modewereld. Hier draait het nog meer om image building. De uit de modewereld overgenomen marketing dame is een belangrijk onderdeel van deze strategie. Apple zelf had daar vooralsnog geen voet aan de grond en kende het milieu niet.
    Is de iPhone een hebbeding- dit is het zeker want nl hoegenaamd geen functie. Ten minste op dit moment. Als een sieraad wordt het in de markt gezet. Op deze manier kan Ive weer alles uit de kast trekken het ding zo mooi mogelijk af te werken zonder op de kosten te letten. Ook dit apparaat zal over een paar jaar als een lelijk dikkertje te boek staan net als de eerste iPad nu.

  • Profielfoto
    H.deweg

    Zou het wellicht komen omdat we al vijf jaar lang, een half jaar voor elk Apple event helemaal doodgespeculeerd zijn over of ie er nu wel of niet zou komen. Tis maar een gedachte hoor….

    http://www.onemorething.nl/zoeken/apple+watch+/

  • Profielfoto
    mslik

    Tja. Ik snap nooit wat ik als apple fan nou heb aan dit soort onderzoeken. Interesseert me echt geen bal. Ik ken het ding, ik wil hem graag hebben. En dat de naam bekender is dan die van de Gear. Boeien….

    NEXT!!!

  • Profielfoto
    MacAanZee

    @mslik: Als Apple fan kan je ook enthousiast zijn over dit soort onderzoeken. En tegen elkaar zeggen “moet je kijken: de Apple Watch is nog lang niet uit en nu al de populairste smart watch” of je Samsung vrienden (mocht je die nog hebben:shock: ) lekker stangen met het feit dat de Apple Watch nu al populairder is.

  • Profielfoto
    mslik

    @MAZ.

    Tja. Populairder is wat anders dan bekender denk ik dan :). Immers hij is nog niet te koop. En ach die paar samsung vrienden die ik heb. Ik heb medelijden met ze dus ik ga niet opscheppen over het feit dat een apple wel altijd werkt :).

    Maar ieder zijn kruis, mij boeit het niet. Wat boeit is wanneer, waar en hoeveel:)

  • Profielfoto
    App69

    Ik had toch meer zoiets verwacht van Apple. Vind de Apple Watch dik, lelijk en weinig funcioneel.

  • Profielfoto
    H.deweg

    @mslik
    nou nou

    – update Apple TV, bleef hangen moest hem resetten, aan mijn computer hangen etc… = gezeik
    – update iPad, deed het eerst helemaal niet, moest hem aan mijn computer hangen, daarna een Pad vol bugs = gezeik
    – iMac, 1 keer dit jaar een backup terug moeten zetten vanwege een aanhoudende, niet te verklaren foutmelding in Mail = gezeik.

    Mijn Galaxy Note al drie keer een grote update gehad, nooit problemen, doet het altijd en wanneer ik hem uit mijn kontzak haal dan heeft hij niet de vorm van mijn kont (he he he;-)

    Nu ja alle appeltjes doen het overigens weer prima en naar volle tevredenheid, maar het is niet zo onfeilbaar als altijd maar gepretendeerd wordt.

  • Profielfoto
    steveb

    @raymond

    hoe kan je de apple watch kennen als die nog niet eens op de markt is

    net alsof je zou zeggen: “mijn zus is 3 maand zwanger. natuurlijk ken ik die kleine al.”

    => 77% leugenaars