Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 20 oktober 2014

Apple Watch nu al bekendste smartwatch

De Apple Watch ligt nog niet in de schappen, maar is bij de Nederlander al bekender dan concurrerende smartwatches. Dat blijkt uit onderzoek van Newcom Research onder 1700 landgenoten. Hierbij is in kaart gebracht welke innovaties de Nederlander kent en gebruikt.

39 procent van de Nederlanders kent de Apple Watch. Galaxy Gear van Samsung komt met 27 procent op de tweede plaats. Dat is opmerkelijk gezien de Samsung Gear al ruim een jaar op de markt is. Andere merken zijn bij minder dan een op de zes de Nederlanders bekend. Totaal is 67 procent bekend met de smartwatch, maar slechts 1 procent gebruikt er al een.

Niet verrassend is dat jongeren bekender zijn met het idee van een smart­watch dan ouderen. 77 procent van Nederlanders onder de 36 jaar geeft aan de smartwatch te kennen versus 54 procent ouderen van 56 jaar of ouder.

Als we nog verder op het onderzoek inzoomen, zien we dat het aandeel mannen (72 procent) dat bekend is met een smartwatch groter is dan het aandeel vrouwen (61 procent). Als laatste speelt opleidings­niveau een rol. 82 procent van de HBO’ers kent een smartwatch, terwijl dat onder landgenoten met maximaal een VMBO of vergelijkbaar diploma nog maar 52 procent is.

Smartwatch nog te duur
De aankoopbereidheid is volgens het onderzoek nog laag. De meeste Nederlanders geven aan het huidige smartwatch-aanbod te duur te vinden voor de toegevoegde waarde die deze bieden. Aan de prijs zal Apple niet veel doen, maar de Apple Watch kan wel meer toegevoegde waarde bieden.

Er is alleen naar smartwatches gekeken, maar ook naar virtual reality, contactloos betalen, zorg met apps, online college’s en ridesharing. Uit de resultaten blijkt dat Apple’s innovaties goed aansluiten op wat de Nederlander kent. Contactloos betalen is tot nu toe de bekendste innovatie en daar heeft Apple met Apple Pay al een systeem voor. Ook zorg op afstand en zorg/health-apps scoren hoog, precies waar Apple met HealthKit op inspeelt.

Via: MarketingFacts

Reageer op artikel:
Apple Watch nu al bekendste smartwatch
Sluiten