‘Apple verbant Bose uit Apple Store’

Door: Raymon Mens - 29 reacties

Wie een Apple Store binnenloopt, ziet naast veel iPhones, iPads, Macs en iPods ook veel audio-accessoires van Beats en Bose. Dat laatste merk zal binnenkort echter uit de winkels van Apple verdwijnen, zo meldt AppleInsider op basis van eigen bronnen.

Medewerkers zouden opdracht hebben gekregen om vanaf volgende week alle Bose-apparatuur uit de schappen te halen. Ook demo-apparatuur zoals hoofdtelefoons die op iPods aangesloten zitten, gaan de winkel uit. Vermoedelijk worden deze vervangen door Beats.

Andere audiomerken blijven verkrijgbaar, de Apple Store wordt geen winkel waar alleen speakers en hoofdtelefoons van Beats te koop zijn. Wat is dan wel de achterliggende reden? Er zijn twee mogelijke verklaringen:

Allereerst heeft Bose recent een patentzaak aangespannen tegen Beats. Het wil een verkoopverbod afdwingen omdat de door Apple opgekochte fabrikant een aantal patenten die met ruisonderdrukking te maken hebben zou schenden. Daarnaast is Bose sinds kort hoofdsponsor van de National Football League, daarbij eiste het dat spelers geen Beats-hoofdtelefoons meer dragen op trainingsdagen en in het bijzijn van televisiecamera’s.
bose-speaker-16x9
Apple verkoopt ook Bose-apparartuur in de Online Apple Store, het is niet duidelijk of het audiomerk alleen uit fysieke winkels verdwijnt of ook online niet meer bij Apple verkrijgbaar zal zijn.

Reacties

29 reacties
 • Profielfoto
  polansky

  Tsjonge jonge jonge… Erg kinderachting.

  Eerst pleegt Beats inbreuk op patenten van Bose.
  Vervolgens wordt er geschikt en daarna besluit Apple om Bose dan maar uit de winkel te flikkeren….

  Who’s next?

  Ze moeten immers ruimte maken voor die klokjes (made in China…)

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Tsjonge jonge jonge… Erg kinderachting.

  Eerst pleegt Beats inbreuk op patenten van Bose.
  Vervolgens wordt er geschikt en daarna besluit Apple om Bose dan maar uit de winkel te flikkeren….

  Who’s next?

  Ze moeten immers ruimte maken voor die klokjes (made in China…)

  Wie zegt dat het gevolg is van?

 • Profielfoto
  makoe
 • Profielfoto
  Leander

  Beats of Bose doen niet voor elkaar onder; Ă©Ă©n pot nat. Wanneer je serieus wat te wensen hebt, deze gewoon links laten liggen. Er ligt namelijk heel wat meer in het verschiet.

 • Profielfoto
  nebilem

  Welke merken vind jik beter dan?

 • Profielfoto
  App69

  B&W. Harman Kardon. Nocs.
  Bose is typisch cinema-geluid. En Beats is een hype.

 • Profielfoto
  celie

  Sennheiser, Shure, AKG. Eventueel Technics

 • Profielfoto
  Aerea

  Prima als Apple daartoe besluit. Je bepaalt toch zelf wat je in je winkel verkoopt. Het is niet alsof Bose in hun winkels promotie maakt voor Apple.

 • Profielfoto
  Hydræ

  Bose of Beats, het is allebei een financieel rib uit je lijf…

 • Profielfoto
  RhB-Mikey

  Bose vind ik toch helemaal niks en uit die beats dingen vind ik ook geen mooi geluid uitkomen

 • Profielfoto
  Myquandro

  Ik heb zelf de QC15 (en QC20 gehad) en vindt de QC15 nog altijd de beste koptelefoon voor mijn wensen in zijn prijscategorie. Het is niet dat ik niet kan horen dat sommige andere koptelefoons misschien een iets neutraler geluid hebben of zelfs iets beter, maar die zijn allemaal zonder noise cancelation of de noise cancelation is minder goed. Ik heb namelijk ook een B&W Zappelin Air en mijn ouders hebben elektrostaten.

  Voor mij is het van toegevoegde waarde om goede noise cancelation te hebben omdat ik juist niet thuis maar onderweg naar muziek luister en zonder goede noise cancelation zorgt het omgevingsgeluid er toch voor dat je extra details van een beter koptelefoon niet kan horen.

 • Profielfoto
  PauliWolf

  Bose zal ik niet missen! Ik vind het ook echt niet passen bij Apple. Allemaal plastiek en weinig consistent geluidsspectrum. Al is Beats nu ook weer niet de beste (zo niet slechtere) leerling in de klas.

 • Profielfoto
  bestbier

  Noise canceling is net zo dom als Mp3. Inleveren op geluidskwaliteit.

 • Profielfoto
  gipsman

  Heb hier audio spullen van 20-30 tot zelfs 40 jaar oud ofwel voor wat euros onlangs bij Kringloop gehaald: Sansui, Technics. Philips. Werkt prima via Airplay, Apple TV.
  Merken als Beats of Bose zijn hip en trendy maar that’s IT.

 • Profielfoto
  Myquandro

  @bestbier

  Dan heb jij waarschijnlijk nog nooit die Bose QC’s geprobeerd, een ieder die ik mijn koptelefoon laat gebruiken (al dan niet om te testen) is zeer positief en overweegt (of heeft zelfs) er een voor zichzelf te kopen.

  Daarnaast. Waarom zou je geweldige geluidskwaliteit willen als er de gehele tijd geluiden van pratende mensen, draaiende verbrandingsmotoren, etc. te horen zijn? dan kun je nog steeds niet genieten van je muziek en kun je de extra kwaliteit niet horen. Dan kun je bij wijze van spreken net zo goed een koptelefoon bij de Hema kopen.

  Wat betreft MP3 ben ik het wel met je eens dat veel andere codecs beter zijn.

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Sjongejonge.. Als je die audiofielen weer eens aan de praat krijgt over zon dom onderwerp waar iedereen het beter weet…

 • Profielfoto
  MacTS

  Geen Beats, Bose of B&W maar Grado.

 • Profielfoto
  KR1275

  Ik hou het bij Sony. Blijft goed spul.
  Beats is bagger, nooit begrepen wat Apple daarmee moet.

 • Profielfoto
  defores

  Gewoon zelf maken:idea: tegen de top merken kan je toch nooit op die zitten soms al boven de 100.000 Euro:shock:

 • Profielfoto
  steveb

  mja ik kan het wel snappen

  hij heet niet zo maar apple store.
  je vindt er alles van apple.

  wilt u andere merken? er bestaan nog veel mediamarkt concurenten

  alsof mercedes een audi in de etalage zou zetten

 • Profielfoto
  LdeV

  B&W. Harman Kardon. Nocs.
  Bose is typisch cinema-geluid. En Beats is een hype.

  Precies. Ik heb ooit (waarom weet ik niet meer) UrBeats gekocht omdat ik de oortjes van Apple niks vond. Goed geluid, maar wat een slechte kwaliteit behuizing. Binnen een jaar heb ik al twee keer een vervangend product gekregen vanwege problemen met de kabel. Wel een goede service, maar het zou niet nodig moeten zijn.

  Nu heb ik in juni de Bowers & Wilkins Z2 Airplay speaker gekocht. WOW wat een geluid! Volgende earphones worden zeker van B&W of B&O

 • Profielfoto
  App69

  Grado maakt alleen maar hoofdtelefoons.

 • Profielfoto
  MacTS

  Grado maakt alleen maar hoofdtelefoons.

  Beats ook volgens mij. Grado maakt ook nog cartridges. Zijn ze ooit mee begonnen.

 • Profielfoto
  hokkie

  Bose is wat mij betreft een te duur merk voor wat je krijgt. Ooit waren ze innovatief met kleine luidsprekers en erg goed in de professionele tak, maar ze bieden nu weinig vernieuwends.

  En dan de arrogante houding tegenover de consument, maar ook de reseller? Dat kost je een keer de kop. De koek is op Bose, alleen jullie zien dat nog niet (blijkbaar).

 • Profielfoto
  Chytin

  Audiofielen? Oh please….
  Als je muziek luistert op een smartphone dan ben je zeker geen audiofiel. Streaming diensten en muziek uit iTunes zijn of AAC of MP3. Dus heel erg compressed. Lossless neemt teveel ruimte op een smartphone.
  Met andere woorden, laten wij headphones van Beats of Bose niet gelijk afdoen als troep. Zij hebben een purpose, Beats neem je voor stijl en redelijk (bassy) geluid, Bose voor de geweldige noise cancellation en redelijk geluid. Sennheiser en AKG zijn vaak niet zo heel erg mooi vergeleken met een Beats maar hebben wel goed en zuiver geluid. Doe je een luistertest, bijv in een officiĂ«le Apple Store, dan merk je wel dat het verschil in geluidskwaliteit minimaal is. Ikzelf heb een QuiteComfort 15 van Bose omdat ik veel met de trein reis en graag omgevingsgeluiden weg wil laten filteren. Thuis staan er Magnat boxen die tot 75000 Khz gaan aangezien ik een groot collectie Super Audio cd’s (helaas geflopt) bezit.
  Wil ik mijn audiofiele hart verwennen dan draai ik muziek uit die boxen, een headphone, tenzij het een proffesioneel studio apparaat is, is niks meer dan een convenience dingetje om een beetje muziek te luisteren. Wil je er een beetje leuk bijlopen, neem je dan een kek uitziende headphone van Beats.

 • Profielfoto
  storbuzs

  Ik heb 7 jaar geleden een Bose OE gekocht, en die heb ik nu nog steeds. Was toen een investering van 180 euro. Maar verspreid over 7 jaar vind ik dat ding zen geld wel waard. En of dat nu beter of slechter geluid geeft dan iets anders, couldn’t care less… Ben er content mee:D

  Dat Apple geen Bose meer wil verkopen in hun winkels is hun volste recht. Bij de meeste PC-shops hebben ze ook maar een paar merken PC’s. Gewoon een keuze die je kan en mag maken als uitbaters. Maar het is ook best logisch, dat wanneer je net een samenwerking hebt met firma X, dat je niet je hele winkel gaat volstouwen met producten van firma Y…

 • Profielfoto
  Koezel

  Thuis staan er Magnat boxen die tot 75000 Khz

  Het menselijk gehoor kan hooguit zo’n 20.000 hertz waarnemen. Muziek word ook niet hoger weergegeven. Wat is dan het nut van die luidsprekers?

 • Profielfoto
  MacTS

  Dat zou ik ook wel eens willen weten. 70.000 Khz is wel het 3.750-voudige van 20 Khz. Omdat hij SACD’s heeft. Hij schijnt er nog trots op te zijn ook…

 • Profielfoto
  csteelooper

  @Koezel: Het is onzin dat muziek niet boven de 25kHz komt. Dat zou wellicht waar zijn nadat er DRC is toegepast, wat bij de verre meerderheid van de popmuziek ook gebeurt, maar als je naar live (klassieke) muziek luistert, is er geen enkele vorm van compressie, en kunnen frequenties veel hoger liggen. Ook bij juist wat oudere, of akoestische opnamen, wordt over het algemeen geen gebruik gemaakt van DRC. Daardoor is er geen harde beperking of afkapping boven de 25kHz. Overigens hoeft dat ook mét DRC niet te gebeuren, want als je DRC op de juiste manier toepast is het niet zo dat je muziek limiteert boven een bepaalde frequentie.

  Wil je het verschil ervaren tussen muziek die wel is gelimiteerd en muziek waarbij dat niet het geval is? Neem dan maar eens een willekeurig lossless audio-bestand (bij voorkeur van een akoestische opname zodat er ook bij de mastering geen compressie is gebruikt), pak een audio-editor, haal er een equalizer overheen en filter alles boven 25k weg. Speel daarna het origineel en de gefilterde versie naast elkaar af en je merkt een ongelooflijke boel verschil. Mijn eigen gehoor heeft sowieso al een groter bereik (~32k), maar het gaat ook om de onbewuste waarneming.
  Mensen die MP3 slecht vinden klinken, hebben die mening meestal vanwege de compressietechniek van MP3. Want MP3 doet ongeveer hetzelfde als wat ik hierboven beschreef. Alle frequenties die boven het gemiddelde maximum liggen, worden afgekapt. Maar dat gebeurt op een vrij botte manier: alles boeven de gemiddelde maximum grens is er ook Ă©cht niet meer. Dus kan ook niet (goed) meer worden hersteld.

  Hoewel mensen wetenschappelijk gezien wellicht niet meer kunnen horen dan ~32kHz, is het wel degelijk zo dat mensen frequenties die boven dit vrij arbitraire maximum liggen, anders kunnen ervaren (dus op andere manieren). En daarom ‘horen’ mensen dus toch het verschil tussen luidsprekers die die extra frequentieruimte wel of niet hebben. luidsprekers met een groter bereik zullen in de regel als ‘voller’ ervaren worden.

  PS > ik denk wel dat @Chytin 75.000Hertz (=75kHz) bedoelt, want ik heb nog nooit gehoord van enig luidsprekersysteem dat frequenties tot 75.000kHz kan weergeven. Laat staan binnen het consumentensegment.