Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 11 oktober 2014

‘Apple verbant Bose uit Apple Store’

Wie een Apple Store binnenloopt, ziet naast veel iPhones, iPads, Macs en iPods ook veel audio-accessoires van Beats en Bose. Dat laatste merk zal binnenkort echter uit de winkels van Apple verdwijnen, zo meldt AppleInsider op basis van eigen bronnen.

Medewerkers zouden opdracht hebben gekregen om vanaf volgende week alle Bose-apparatuur uit de schappen te halen. Ook demo-apparatuur zoals hoofdtelefoons die op iPods aangesloten zitten, gaan de winkel uit. Vermoedelijk worden deze vervangen door Beats.

Andere audiomerken blijven verkrijgbaar, de Apple Store wordt geen winkel waar alleen speakers en hoofdtelefoons van Beats te koop zijn. Wat is dan wel de achterliggende reden? Er zijn twee mogelijke verklaringen:

Allereerst heeft Bose recent een patentzaak aangespannen tegen Beats. Het wil een verkoopverbod afdwingen omdat de door Apple opgekochte fabrikant een aantal patenten die met ruisonderdrukking te maken hebben zou schenden. Daarnaast is Bose sinds kort hoofdsponsor van de National Football League, daarbij eiste het dat spelers geen Beats-hoofdtelefoons meer dragen op trainingsdagen en in het bijzijn van televisiecamera’s.

Apple verkoopt ook Bose-apparartuur in de Online Apple Store, het is niet duidelijk of het audiomerk alleen uit fysieke winkels verdwijnt of ook online niet meer bij Apple verkrijgbaar zal zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Apple verbant Bose uit Apple Store’
Sluiten