Apple Store Utrecht in Hoog Catharijne?

24 reacties

Nadat de Haagse Apple Store dit jaar opende, vragen we ons af waar de volgende Apple-winkel in ons land gevestigd zal worden. Rotterdam, Eindhoven, Groningen? Een vandaag opgedoken subtiele aanwijzing zou wel eens naar Utrecht kunnen wijzen.

De gemeente Utrecht heeft nieuwe conceptfoto’s online gezet. Hierop is te zien hoe het winkelcentrum bij Utrecht Centraal er na de verbouwing uit gaat zien. Daarbij is ook een winkel te zien die wel erg veel op een Apple Store lijkt, ontdekte iCulture. Zou het dan tóch in Utrecht gaan gebeuren?

allez-apple-store-030-hc-16x9
Klik voor volledige grootte.
apple-store-hc-2
Klik voor volledige grootte.

In de concepten is een winkel met de naam Allez te zien. Deze is ingericht als Apple Store. Het interieur klopt helemaal en de uitgelichte afbeeldingen aan de muur zien er precies uit als in een Apple Store. Een geraffineerde flirt van het winkelcentrum naar Apple of een stiekeme hint van de ontwerpers naar een toekomstige Apple Store in het atrium van Hoog Catharijne?

Utrecht heeft genoeg inwoners, is centraal gelegen en het aangrenzende Centraal Station zorgt voor veel extra voorbijgangers. Sinds de opening van de Apple Store in Haarlem weten we dat Apple niet alleen maar in monumen­tale panden geïnteresseerd is, maar ook winkelcentra geschikt zijn.

We moeten nog wel even wachten. De bouw van het nieuwe Hoog Catharijne start in 2015 en in 2019 is het hele gebouw klaar. Er zou al eerder sprake zijn geweest van een Apple Store aan de Oudegracht in Utrecht, maar dat bleek later een Hoax van een aantal studenten te zijn.

Zien we hier in 2019 een Apple Store?
Zien we hier in 2019 een Apple Store?

Reacties

24 reacties
 • Profielfoto
  polansky

  Zo’n concepttekening zegt helemaal niets.
  Dit is meer een wens der gedachte.

  Eindhoven, Enschede, Zwolle of Groningen (in genoemde volgorde) zou meer voor de hand liggen gezien de concentratie van Apple stores in de Randstad.

 • Profielfoto
  madcat

  Ik denk eerder dat de grafisch ontwerper van de tekeningen wat winkels moest maken en daarom maar een applestore heeft gemaakt.

  Laten we het hopen dat er in Utrecht eentje komt, maar zolang Apple geen grond daar koopt zal het niks meer dan speculatie zijn.

 • Profielfoto
  Mona

  In eerdere renders heb ik het ook gespot, toen mét Apple-logo. Ik zal eens kijken of ik die nog kan vinden. Ongeacht óf ‘ie daar komt is het denk ik best een goede plek voor een Apple Store, met vele bezoekers en dito vertragingen.

 • Profielfoto
  vuurvreter

  Centraal Nederland zou meer voor de hand liggen, bijvoorbeeld Arnhem.

 • Profielfoto
  daantje22

  Ik hoop dat eindhoven binnekort aan de beurt is.. eindhoven is dé technische stad en ligt ideaal gelegen.. voor ons brabanders liggen alle apple stores veelte ver uit de buurt.

 • Profielfoto
  THX-1138

  Dit hypothetische verhaal genereert de aloude reactie: “Ik wil dat er een Apple Store in stad X komt.”

  Zoveel nieuws te melden over alle nieuwe mogelijkheden met het nieuwe Yosemite en OMT komt met dit.. S Draadjes vol over Yosemite en de bijbehorende vragen. Doe er je voordeel mee, OMT.

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Artikel bijgewerkt met high res renders.

  @THX-1138; ik probeer af te toe een how-to/tip te schrijven, maar headlines zijn mijn officiële taak. Als er weinig nieuws is probeer ik wel een how-to/tip te doen. De rest heeft (vermoed ik) weinig tijd om how-to’s/tips te schrijven. Dus ik zie het niet snel gebeuren. Helaas.

 • Profielfoto
  NI3LS

  Ach, dat dit gepost wordt door media als OMT en iCulture. Flauwekul. Ik denk niet dat Apple er in Utrecht in een centrum als Hoog Catharijne wil zitten. Pand van Hollister leek me beter te voldoen.

 • Profielfoto
  THX-1138

  Ik kan me voorstellen dat je je posts laat afhangen van de situatie: na een major release kan je je voorstellen dat er veel vragen zijn en er veel behoefte is aan “how to’s”. In de aanloop naar een Keynote o.i.d. lijken me de geruchten, concepten en de analyses meer op hun plek etc.

  Mijn voorgaande post is niet bot bedoeld en zeker niet persoonlijk, Raymon

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  @THX-1138; Het is wel wenselijk om het zo te hebben idd: weekend + avond vol met tip/how-to na een grote release. Het zou er dan momenteel op neerkomen dat ik mn weekend/avond daarvoor op moet offeren… en dat is niet de bedoeling;-) We hebben verder ook geen freelancers op de rol die we dat toe kunnen schuiven.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  @Vuurvreter: Arnhem centraal Nederland? Heb je wel ’s op de kaart gekeken? Centraler dan Utrecht is er niet te vinden. En als Hoog Catharijne zo mooi wordt als het op de tekeningen lijkt, dan wil Apple er best wel zitten.

 • Profielfoto
  Myquandro

  @Mona

  Die eerdere render met een Apple logo heb ik ook voorbij zien komen toen ik aan het kijken was naar het gehele project. Die render is echter binnen hooguit twee maanden weer verwijderd van de site.

  Ik zou het mooi vinden als er een Apple Store in Utrecht komt. Ook zou ik een Apple Store verwachten in Eindhoven, ,Arnhem/Nijmegen, Zwolle of Groningen als eerst volgende. Daarbij heeft Utrecht veel potentie, er wonen ongeveer 700.000 mensen in de directe omgeving van Utrecht, het trekt ook makkelijk bezoekers uit omgeving Amersfoort en Woerden (welke samen voor makkelijk 200.000 inwoners hebben). Daarnaast heeft het goede verbindingen met bijna elke andere grote Nederlandse stad.

 • Profielfoto
  App69

  En de Belgen blijven maar wachten.

 • Profielfoto
  Thomasjwz

  In de renders van de her-ontwinkkeling van stadshart Amstelveen is ook een AppleStore afgebeeld compleet met Apple logo etc. Zou er in Amstelveen dan ook een AppleStore in de planning zijn?

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Apple wacht te lang met het nemen van beslissingen! En zeker met producten zoals die retina iMac. Deze had gewoon allang in de schappen moeten staan. En nu de Stores.

 • Profielfoto
  seek

  Er is iets goed mis met die concept foto’s: Er is helemaal niemand binnen;-)

 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  Apple heeft klaarblijkelijk een probleem met Apple. Al onze pers staat op hun zwarte lijst, we wachten al jaren op een eigen Apple-store, etc. Gezellig toch.

 • Profielfoto
  Noest

  Ik vind dit soort onderwerpen wel weer even luchtig na al het mini- en Y.-geweld. Lekker even speculeren en iedereen inderdaad even lekker roepen hoe Apple het doen moet.

  Rotterdam, Groningen, Utrecht, Eindhoven en heel misschien Maastricht/ Enschede/Zwolle. Dan is Apple wel klaar in NL:)

  In België hadden inderdaad allang minimaal stores moeten zijn in Brussel, Antwerpen en wellicht ook Gent. Wat daarna volgt, daar heb ik minder goed zicht op, maar Brussel en Antwerpen zijn gewoon twee (semi-)wereldsteden.

 • Profielfoto
  celie

  Applescha ligt mooi centraal voor de noordelijke provincies.

 • Profielfoto
  steveb

  pff hoeveel zijn het er al
  apple stores in nederland?

  volgens mij is apple niet geinteresseerd in europa
  anders hadden ze al lang een store in de hoofdstad van europa (aka brussel)

  Gent? hoe lang wordt daar nu al op gewacht?

  Antwerpen en Brugge hebben ook heel veel mooie historische gebouwen als het hen daarom te doen is.

 • Profielfoto
  janvanes

  Dat er in renderings van nieuw te bouwen winkelcentra een AppleStore wordt getekend, is bijna standaard. Er worden zelfs raamstickers verkocht voor leegstaande panden, met een interieur dat veel doet denken aan een AppleStore.

  Maar als er werkelijk een AppleStore zou komen op die plek, zou Apple dat echt wel geheim willen houden.
  Ik zie die renderings dus eerder als een teken dat er zéker geen AppleStore komt op die locatie…

 • Profielfoto
  Hankmac

  hallo,
  Ik was vanmiddag in Utrecht.
  In de hal van Hoog Catarijne het food plaza.
  Daar staat op het rolluik van de Italyfood.
  Een tekening van het toekomstig Hoog-Catharijne
  en daar staat een winkel getekend die de naam Istore heeft.
  Dat lijkt mij dus duidelijk.

  groet Hankmac

 • Profielfoto
  Noest

  Morgen even foto maken en posten?:)

 • Profielfoto
  martijnsch