Levering iPhone 6 aan retailers stokt

Apple rmens 15 okt 2014
Leestijd: 1 minuut

Heb jij een iPhone 6 (Plus) weten te bemach­tigen? Dan heb je geluk. Leveringen aan retailers zijn tot november compleet gestopt. Nederlandse webshops en winkel­ketens zitten met de handen in het haar. Alleen via telecom­providers zijn nog nieuwe iPhones te krijgen.

Dit bevestigen insiders bij twee grote Nederlandse winkelketens aan de redactie. Apple zou gisteren hebben laten weten alle leveringen tot november op te schorten. De reden is onduidelijk. Waarschijnlijk zijn de nieuwe toestellen in Apple’s eigen winkels nodig.

Het gaat om iPhones voor de losse verkoop. Telecomproviders zouden nog wel mondjesmaat iPhones om bij abonnementen te verkopen geleverd krijgen. Retailers proberen nu toestellen voor losse verkoop van die voorraad af te romen, maar het ziet er niet al te rooskleurig uit.

Voor Apple Premium Resellers lijkt een uitzondering gemaakt, zij krijgen de iPhone 6 en iPhone 6 Plus voorlopig uitsluitend in 16 GB geleverd.

In de Nederlandse Online Apple Store is de levertijd voor de iPhone 6 momenteel 7 tot 10 werkdagen, de iPhone 6 Plus heeft een levertijd van 3 tot 4 weken. Ondanks deze beperkte voorraad start de verkoop van de nieuwe iPhones deze maand nog in 36 nieuwe landen en regio’s. In China wachten naar schatting zo’n 20 miljoen consumenten op hun pre-order.

De snelste manier om een iPhone 6 of 6 Plus te krijgen is momenteel de fysieke Apple Store, daar verschilt de voorraad per dag. Via het Twitter-account @ReserverenNL wordt de voorraad bij Apple Stores iedere minuut gecheckt. Na online reserveren kan je je iPhone dezelfde dag nog ophalen bij de Apple Store in Den Haag, Haarlem of Amsterdam.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen