Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 16 oktober 2014

Apple presenteert nog dunnere iPad Air 2

Zoals verwacht heeft Apple tijdens het special event donderdag een nieuwe iPad aangekondigd. De iPad Air heeft een afslankkuur ondergaan. De nieuwe iPad heet iPad Air 2. Het uiterlijk van de iPad is niet gewijzigd, het zijn hardwarematige updates

Net als de iPhone heeft de iPad nu de beschikking over een Touch ID-vingerafdrukscanner. Een andere paralel met de iPhone is de gouden kleur, je favoriete tablet is nu ook in goud verkrijgbaar. Bling! De iPad Air 2 is slechts 6,1 millimeter dun, dat is 18 procent dunner dan de eerste iPad Air én dunner dan de iPhone 6.

https://www.youtube.com/watch?v=BCqJGoCMlVc

Scherm
Het scherm van de iPad Air 2 is vernieuwd en voorzien van een nieuwe anti-reflectielaag. Deze geeft 56 procent minder reflectie en is hierdoor beter te lezen in de zon. De resolutie is ongewijzigd.

De nieuwe iPad is beter leesbaar in de zon door de anti-reflective coating.

Hardwarematige vernieuwingen
De A8X-chip is het nieuwe kloppende hart van de iPad Air 2, deze wordt vergezeld door 2GB geheugen, een verdubbeling. Het is de tweede generatie 64-bit chip die door Apple zelf ontworpen is. Deze is tot 40 procent sneller dan de A7-chip. Ook de GPU is sneller. Er is ook ondersteuning voor het snelle 802.11 AC Wi-Fi.
Camera
De iPad Air 2 heeft een vernieuwde camera, die niet uitsteekt. De camera is nu 8 megapixels en kan in Full HD filmen. De A8X-chip heeft daarnaast nieuwe methoden om HDR-foto’s te optimaliseren. De iPad kan nu net als de iPhone ook burstfotos, timelampses en slo-mo video’s maken.

Niet alleen de camera aan de achterkant is vernieuwd, ook de camera aan de voorkant is verbeterd. Zo is het maken van selfies nog leuker. De iPad herkent je gezicht sneller en door burstmodus in de frontcamera staat je duckface altijd perfect op de foto. HDR zorgt ook bij de frontcam voor natuurlijke kleuren.
Prijs en verkrijgbaarheid
De iPad Air 2 is vanaf 499 euro verkrijgbaar in zilver, goud en spacegrijs. Het 32-GB model is vervangen door een 64GB-variant, de instapper is nog steeds 16GB. De pre-orders starten morgen via de Apple-website en worden volgende week uitgeleverd.

De iPad Air is nog steeds te koop en 100 euro goedkoper geworden, de vorige generatie iPad is nu verkrijgbaar vanaf 399 euro.

Reageer op artikel:
Apple presenteert nog dunnere iPad Air 2
Sluiten