Apple presenteert nog dunnere iPad Air 2

24 reacties

Zoals verwacht heeft Apple tijdens het special event donderdag een nieuwe iPad aangekondigd. De iPad Air heeft een afslankkuur ondergaan. De nieuwe iPad heet iPad Air 2. Het uiterlijk van de iPad is niet gewijzigd, het zijn hardwarematige updates

Net als de iPhone heeft de iPad nu de beschikking over een Touch ID-vingerafdrukscanner. Een andere paralel met de iPhone is de gouden kleur, je favoriete tablet is nu ook in goud verkrijgbaar. Bling! De iPad Air 2 is slechts 6,1 millimeter dun, dat is 18 procent dunner dan de eerste iPad Air én dunner dan de iPhone 6.

https://www.youtube.com/watch?v=BCqJGoCMlVc

Scherm
Het scherm van de iPad Air 2 is vernieuwd en voorzien van een nieuwe anti-reflectielaag. Deze geeft 56 procent minder reflectie en is hierdoor beter te lezen in de zon. De resolutie is ongewijzigd.

Schermafbeelding 2014-10-16 om 19.44.56
De nieuwe iPad is beter leesbaar in de zon door de anti-reflective coating.

Hardwarematige vernieuwingen
De A8X-chip is het nieuwe kloppende hart van de iPad Air 2, deze wordt vergezeld door 2GB geheugen, een verdubbeling. Het is de tweede generatie 64-bit chip die door Apple zelf ontworpen is. Deze is tot 40 procent sneller dan de A7-chip. Ook de GPU is sneller. Er is ook ondersteuning voor het snelle 802.11 AC Wi-Fi.
Schermafbeelding 2014-10-16 om 19.45.41

Camera
De iPad Air 2 heeft een vernieuwde camera, die niet uitsteekt. De camera is nu 8 megapixels en kan in Full HD filmen. De A8X-chip heeft daarnaast nieuwe methoden om HDR-foto’s te optimaliseren. De iPad kan nu net als de iPhone ook burstfotos, timelampses en slo-mo video’s maken.
air2-camera
Niet alleen de camera aan de achterkant is vernieuwd, ook de camera aan de voorkant is verbeterd. Zo is het maken van selfies nog leuker. De iPad herkent je gezicht sneller en door burstmodus in de frontcamera staat je duckface altijd perfect op de foto. HDR zorgt ook bij de frontcam voor natuurlijke kleuren.
air2-selfies

Prijs en verkrijgbaarheid
De iPad Air 2 is vanaf 499 euro verkrijgbaar in zilver, goud en spacegrijs. Het 32-GB model is vervangen door een 64GB-variant, de instapper is nog steeds 16GB. De pre-orders starten morgen via de Apple-website en worden volgende week uitgeleverd.
Schermafbeelding 2014-10-16 om 20.01.41
De iPad Air is nog steeds te koop en 100 euro goedkoper geworden, de vorige generatie iPad is nu verkrijgbaar vanaf 399 euro.

Reacties

24 reacties
 • Profielfoto
  Niels

  Nu is natuurlijk de vraag, will it bend?:evil::evil::evil::evil:

 • Profielfoto
  iMad

  Wat een negatieve mensen daar aan de tafel, het is ook nooit goed genoeg.

  Dan ook nog durven te zeggen wij hebben voorspeld, jeetje wat &^&^%&$%^&*()))&&^$%$^%$&^%&^ mensen.

 • Profielfoto
  Marco02

  Lees eerst eens een artikel na voordat je het post.
  Het barst van de spelling en grammatica fouten.

 • Profielfoto
  Noest

  Ja, heerlijk!!!! Weer dunner en lichter:) Dat is nu even echt de juiste koers, daarin ontwikkelt nu de techniek, voorbereidend op het volgende grote en nieuwe ding.

  Hoe meer Apple nu weet dunner te maken, moet je eens opletten welk effect dat gaat hebben op bijvoorbeeld de Apple Watch 2.

  Verder ben ik er volledig van overtuigd dat hier nu de ontwikkeling in zit. En er is natuurlijk iets te zeggen voor een langere batterijduur. Maar dat is voor de mensen die de producten maken toch iets minder leuk volgens mij. Verder zal het gros van de gebruikers het prima redden met 1 lading en leggen het ding bij thuiskomst gewoon aan de lader.

  En over een jaar of twee komen er andere vormen van opladen, wellicht zonnecellen achter het scherm of andere soort accu, en dan is de ontwikkeling mooi verder gegaan en heb je al een geweldig product waarin je gewoon de nieuwe energiebron kan integreren.

  Er komen leuke tijden aan de komende jaren:)

  Enige luxe twijfel nu nog, nu een MB Air kopen, of wachten tot de zomer? Zit nu thuis op een witte MB uit 2008….

  Maar eens even een nachtje over slapen:)

 • Profielfoto
  Noest

  @Marco02 Laat die jongens toch eens even met rust man. Ze zitten daar een uitzending in elkaar te draaien en doen er vervolgens alles aan om iedereen te informeren. Dat dan de spelling er nog even bij in schiet, so be it, daar zullen ze morgen wel weer naar kijken. Nu is het zaak zo snel mogelijk de informatie op de site te hebben staan.

  Dus wanneer je nog meer wil klagen, maak even een lekker klaagdraadje aan, de meeste mensen die hier komen nu begrijpen de drukte en hectiek en zijn dan ook meer dan bereid wat respijt te geven aan het hardwerkende team van OMT dat een geweldige uitzending levert en ook meteen veel artikelen op de site heeft staan!

  Geweldig mannen! Ga zo door:)

 • Profielfoto
  Ganymedus

  Mooie iPad air, ik hoopte dat ze het door zouden zetten bij de mini, maar helaas. De iPad air staat nu wel op mijn lijstje.:P

  @Noest, mijn macbook uit 2008 doet het nog prima….. dus leeftijd hoeft niet de reden tot vervanging te zijn….. nieuwe ssd erin en je bent wss helemaal blij.:D

 • Profielfoto
  ArMac

  @Marco02 Laat die jongens toch eens even met rust man. Ze zitten daar een uitzending in elkaar te draaien en doen er vervolgens alles aan om iedereen te informeren. Dat dan de spelling er nog even bij in schiet, so be it, daar zullen ze morgen wel weer naar kijken. Nu is het zaak zo snel mogelijk de informatie op de site te hebben staan.

  Dus wanneer je nog meer wil klagen, maak even een lekker klaagdraadje aan, de meeste mensen die hier komen nu begrijpen de drukte en hectiek en zijn dan ook meer dan bereid wat respijt te geven aan het hardwerkende team van OMT dat een geweldige uitzending levert en ook meteen veel artikelen op de site heeft staan!

  Geweldig mannen! Ga zo door:)

  De beste reactie die ik in maanden heb gelezen op dit forum!

 • Profielfoto
  koen

  spelling en grammatica fouten.

  Spel- en grammaticafouten:evil:

 • Profielfoto
  Ruud Ravenhorst

  @Noest is een held, en de OMT redactie zijn ook helden

 • Profielfoto
  Ruud Ravenhorst

  ‘redactemensen’ in plaats van ‘redactie’, Voor de taalpuristen dus.

 • Profielfoto
  Ruud Ravenhorst

  Redactiemensen. Dus. Excuses voor deze correctie op correctie. Ik zal voortaan beter checken.

 • Profielfoto
  Ruud Ravenhorst

  Redactiemensen. Dus. Excuses voor deze correctie op correctie. Ik zal voortaan beter checken. Ik zal voortaan beter opletten voor ik op ‘Verzenden’ druk.

 • Profielfoto
  SvS

  Okeeee terug naar t onderwerp graag. (Noest ++)
  Very nice, Apple!!

 • Profielfoto
  Myquandro

  Will it bend?

  Door het nog dunnere ontwerp van de iPad Air 2 is het nu onmogelijk om de iPad Air 2 in je zak te hebben zonder last te hebben van vervormingen van de iPad.

 • Profielfoto
  leovanh

  Tijd om mijn iPad eerste generatie om te ruilen voor een iPad air…
  Nog even tot 00:00 uur wachten op de mogelijkheid van reserveren en asap ophalen of pre-orderen? (dat laatste is voor de taal-guerrilla);-)

 • Profielfoto
  J-P-H

  Vet ding.
  Mis nog steeds update van Airport Express en het Apple TV volk moet nog langer wachten.
  En misschien kunnen ze nog 100 euri van de MacBook Pr afhalen. Want dat blijft toch wel een kostbare hobby op deze manier.

 • Profielfoto
  sannepanne

  Wat is dat toch voor onzin: zo dun mogelijk…

 • Profielfoto
  maconly

  Dunner dunner dunner het lijkt wel oz ze anorexia hebben bij Apple , ik wil meer batterij .

 • Profielfoto
  Noest

  Meer batterij is eenvoudig opgelost voor een paar tientjes. Krijg je zelfs dubbele batterij voor en dat ter grote van een aansteker.

  Het dunner worden is nodig met het oog op toekomstige ontwikkelingen. Wil je bijvoorbeeld straks een redelijke batterijduur in een horloge, dan moeten ze nu alles dunner kunnen maken om zo dan meer ruimte en toch een dun design te kunnen hebben.

  Verder vergroot het dunne design de mogelijkheden van design. Een langere batterijduur is voor enkelen echt vereist, en die kunnen heel eenvoudig een extra accu aanschaffen die heel klein is en echt meer batterijduur geeft, een volledige lading, ipv een uurtje of twee.

  Apple kijkt mede ook naar wat ze straks gaan verkopen, en dan moet het design verder komen vooral, niet de batterijduur. Die is voor het gros van de gebruikers prima en voldoende. Zo ook mbt de mogelijkheid tot uitbreiden of niet. De meeste mensen kopen een MB of iMac en gebruiken deze en kijken er dan verder niet meer naar om. Wordt ie langzaam na enkele jaren, dan gaat ie naar zoon of dochter of wordt verkocht en men koopt een nieuwe. En wat wil men dan vooral, een mooi design, dun, futuristisch, niet een of andere logge bak. Dus Apple richt zich op design, en stopt daar zo goed en zo kwaad mooie specs in. Maar je koet gewoon bij aanschaf wat extra investeren. That’s all.

  En ja, de mini hadden ze echt ook anders kunnen doen. Maar blijkbaar hebben ze reden gezien om het zo op te lossen. Toch zou ik niet blind dan maar een 2012 i7 kopen. De betere grafische kaart en de betere poorten zijn voor bepaalde toepassingen veel meer van belang dan een quad core. Het is maar net wat je ermee doet.

 • Profielfoto
  ilja.nieuwland

  @Noest: Ik ben altijd bijzonder wantrouwig naar mensen die zeggen te spreken namens het “gros van de gebruikers”. Ik wil zefs nog wel accepteren dat design even belangrijk is als functionaliteit – tot een bepaalde kritische grens althans. Maar je moet ook letten op wat de rest van de wereld doet. Als jouw prachtig ontworpen apparaat qua functionaliteit te ver achterblijft bij de rest van de wereld, zul je daar toch de gevolgen van zien.

  Met name op het gebied van batterijduur is een aantal fabrikanten nu bezig om behoorlijke stappen te zetten. Er worden eigenlijk geen vlaggeschepen meer verkocht met een batterij kleiner dan 2000 MAh, en sommigen gaan daar al behoorlijk overheen – de Sony Xperia Z3 bijvoorbeeld. De 1450 MAh uit de iPhone 5s (die uit de 6 zal wel iets groter zijn) steekt daar wel een beetje pover bij af, zelfs met een OS dat minder kwistig met energie omgaat dan Android. Als jouw dunne apparaat om vier uur ’s middags dood is en je collega werkt vrolijk verder, is de vreugde om die dunheid snel verdwenen en heb je vooral een heel dure presse-papier.

  Ten slotte wil ik wel beweren dat die dunheid de designmogelijkheden juist verkleint. Voor een aantal kritische componenten heb je gewoon ruimte nodig en hoe kleiner en dunner je apparaat, hoe kleiner je speelruimte met die elementen als ontwerper. Een voorbeeld is misschien de plaatsing van de antennes op de iPhone 6. Ik kan me niet voorstellen dat dat een geheel vrijwillige keuze is geweest.

 • Profielfoto
  TLM

  Kijk dat getal 2 is leuk, mijn iPad 2 zou dus wel eens een naamsverandering kunnen ondergaan héél binnenkort.

 • Profielfoto
  Pijamaman

  @Ilja, Noest
  Ik snap momenteel niets van die drang naar dunnere ontwerpen, met name iPhone met uitstekende camera vind ik een design failure. In ieder geval niet iets dat hoort bij een Apple product…

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Dun dunner dunst is bij een iPad alleen prettig om spierpijn of zelfs RSI te voorkomen bij het lang vasthouden. Dan is dunner en lichter erg belangrijk. Zelf ben ik erg benieuwd hoe lang de ratrace doorgaat. Wanneer Apple ophoudt dingen dunner te maken. Hier is het nog functioneel, maar bij de iMac bijvoorbeeld al veel minder. Ook qua design. Ik vond een dikkere iMac veel mooier dan die hele dunne met zo’n bult achterop. En hij staat toch op je bureau, dus hoeft niet flinterdun. Het enige product dat echt te dik is, is de Apple Watch. Daar is het echt lelijk. Hoe leuk dat ding verder ook is.

  Wat iPads betreft is er nu een mooie range. Toch slim om de originele iPad Mini te handhaven voor een nog lager prijsje. Voor kinderen en mensen met een kleine portemonnee heb je toch Apple kwaliteit en gemak voor een lage prijs. En voor 50 euro meer de in prijs verlaagde iPad Mini 2. Met Retina scherm, dus eigenlijk meer waar en kwaliteit voor je geld. En de nieuwste natuurlijk voor de liefhebbers en de mensen met een dikkere portemonnee. Als je het nodig vindt om 100 euro neer te tellen voor Touch ID.

  Mijn nieuwe iPad is m’n iPhone 6 Plus….:lol: die is net binnengekomen op m’n werk en ga ik thuis lekker langzaam uitpakken en in werking stellen. En het hele weekend er lekker van genieten, ondanks het mooie zomerweer.

 • Profielfoto
  willem1993

  kan er iemand mij de achtergrond met de bergen en het meer bezorgen? vind hem niet…