Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 2 oktober 2014

Apple lanceert activation lock checker

Activeringsvergrendeling is een van de tools die iPhone-diefstal terugdringt. Zonder het weten van een Apple ID en wachtwoord is het onmogelijk een iOS-apparaat te wissen of herinstalleren. Bij tweedehands verkoop levert dat echter wel eens problemen op.

Apple biedt nu de mogelijkheid om via een webpagina te checken of activeringsvergrendeling aan staat. Handig voor wie een iOS-apparaat tweedehands wil kopen of verkopen en zeker wil zijn dat het bruikbaar is. Het invoeren van een IMEI of serienummer is voldoende om te checken of activation lock aan staat.

De checker is te vinden op iCloud.com/activationlock. Inloggen is niet nodig, maar de pagina moet wel vanaf een PC of Mac benaderd worden, op iOS-apparaten werkt het gek genoeg niet.

Staat activeringsvergrendeling aan? dan staan er meteen instructies bij hoe het uit te zetten is. Als Apple-fan wist je natuurlijk al lang dat je dit moet checken. Voor een oude vrouwtje dat een ‘bijna nooit gebruikte’ iPhone op Marktplaats verkoopt is het een handige service.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple lanceert activation lock checker
Sluiten