Apple lanceert activation lock checker

Door: Raymon Mens - 5 reacties

Activeringsvergrendeling is een van de tools die iPhone-diefstal terugdringt. Zonder het weten van een Apple ID en wachtwoord is het onmogelijk een iOS-apparaat te wissen of herinstalleren. Bij tweedehands verkoop levert dat echter wel eens problemen op.

Apple biedt nu de mogelijkheid om via een webpagina te checken of activeringsvergrendeling aan staat. Handig voor wie een iOS-apparaat tweedehands wil kopen of verkopen en zeker wil zijn dat het bruikbaar is. Het invoeren van een IMEI of serienummer is voldoende om te checken of activation lock aan staat.

De checker is te vinden op iCloud.com/activationlock. Inloggen is niet nodig, maar de pagina moet wel vanaf een PC of Mac benaderd worden, op iOS-apparaten werkt het gek genoeg niet.
activ-screen
Staat activeringsvergrendeling aan? dan staan er meteen instructies bij hoe het uit te zetten is. Als Apple-fan wist je natuurlijk al lang dat je dit moet checken. Voor een oude vrouwtje dat een ‘bijna nooit gebruikte’ iPhone op Marktplaats verkoopt is het een handige service.
Schermafbeelding 2014-10-02 om 10.25.21

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Imade

  Handige website… ook als je voor jezelf wilt nagaan of alles goed verlopen is qua vergrendeling uit of inschakelen ervan.

 • Profielfoto
  SUPERJORN

  Mijn iPhone 5s is in juni gestolen en find my iPhone heeft hem geen één keer online gezien.:(

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Inderdaad vrij bizar dat je nu net vanaf de betreffende iPhone dat niet kunt controleren. Imei of serienummer kopiëren is er dus niet bij…

 • Profielfoto
  BranDius

  Jammer, dat je een Mac of Pc moet gebruiken om te kunnen controleren. Gemiste kans.

 • Profielfoto
  Niels de Vos

  Inmiddels kan het wel vanaf een iOS apparaat gelukkig.